Merhaba arkadaşlar,
Geliştirimine başladığım account ve istatistik sistemi mevcut. Bu sistem için yazılımsal, grafiksel veya fikirsel olarak yardımcı olacak kişilere ihtiyacım var.

Genel anlamda projeden bahsetmek gerekirse php tabanlı, mysql kullanan bir üyelik sistemi. Ayrıca sunucu ve kullanıcılar ile ilgil istatistikler olacak. (Hesaplar, Karakterler, Karakterlerin bilgileri, Karakterlerin itemleri, Itemlerin bilgileri vb.)

Proje demo adresi: https://lanfear.ismailkose.com.tr/web/
 
 
Master
59.2997

Emeğine sağlık. İhtiyacı olanlara ücretsiz bir alternatif olması açısından iyi olmuş.

Sphere'ın sql desteğine performans açısından çok güvenmemek lazım. Zamanında bile çok tutarlı değildi. O player eventındaki işleyişteki gibi her hareket sql'e kayıt altına alınıyorsa orta ölçek bir serverda dahi çok büyük sıkıntılar yaşanacağını ön görmek lazım. En çok kullanılan triggerlardan istatistik almak, hele bir de anlık almak çok doğru olmaz. Sphere diğer diller gibi verimli bir altyapıya sahip değil. Çok değil, 50 aktif oyuncu olsun bu sistem sphere'ı zorlamaya başlar.

Github projesi haline getirilecek kadar tek düze bir altyapı bizde yok. Herkesin özgün sistemleri var. Hepsini adapte etmek çok zor olacaktır. Account sistemi tamam ama istatistik için özgün bir şeyler lazım. Tek scriptte toplamak anca kill sayıları vs. için olur.

Sql'den kayıt işlemi zaten yıllardır yapılan bir şey. Yayınlanmış hali hazırda çokça da sistem var. Bu sistemde diğerlerinden farklı olarak biraz süslenip birkaç kilit nokta fixlenmiş halde. Çok da bir artısı yok açıkçası. 

Bizdeki serverlarda her şeyi kontrol altına alma hastalığı olmasa aslında orijinalindeki gibi free account sistemi ve hali hazırda kendini ispat etmiş UoSteam gibi yazılımlar kullanılsa hiç bu tip dış kodlara ihtiyaç kalmayacak. Ama olur mu, her şey kontrolde olacak, açık kapı kalmayacak.

Eline saglik, acik kaynak desteledigin icin ayrica ne yaptigindan bagimsiz olarak tebrik ederim. 

Yii kullanmaktaki amacin , otomatik admin olusturma vb gibi ozellikler icin mi ? eger oyle ise ornek gosterebilir misin ?

@Slothere

Istatistik sistemlerinin daha detayli olmasi konusunda katiliyorum. Dedigin gibi bazi sonuclari ( bana kalirsa hepsini ) anlik almaktansa, kuyruk yapilari ile sphere/mysql i yormadan saglikli ve detayli sonuclar uretip yayinlayabilirler. 

@kyzaghan

Istatiki bilgilerin kuyruklanmasina istinaden, herhangi bir kuyruklama yapisini entegre edip bunun sphere ile uyumlu hale gelmesini saglayabilir misin ? Ornegin RabbitMQ ile entegre calisan bir yapi olabilir. Tum bilgileri sadece buraya publish etmek olmali sphere tarafinin isi. Kalani yazilim. 

 

Tesekkurler, iyi calismalar.



Bu konu Nedra tarafından düzenlendi(2017-11-20 17:25, 6 yıl önce)
#427910 Slothere:

Bizdeki serverlarda her şeyi kontrol altına alma hastalığı olmasa aslında orijinalindeki gibi free account sistemi ve hali hazırda kendini ispat etmiş UoSteam gibi yazılımlar kullanılsa hiç bu tip dış kodlara ihtiyaç kalmayacak. Ama olur mu, her şey kontrolde olacak, açık kapı kalmayacak.

Bence bu kontrol manyaklığından gelen birşey değil. Şu an gittin tüm online oyun sistemlerini çöpe attın (basit olanları dışında). Bu sistemin bu şekilde olma amacı oyuncunun hesabını web üzerindende kontrol edebilmesini, kritik ayarları yapmasını sağlıyor. Ha oyun içeriği ile web tabanlı interaktif şeyler yaparsa tabiki hoş olur. Hatırladığım kadarıyla Coder'ın serverı Exile'de vardı. Oyundaki üstüne giydiklerin aynı zamanda forum avatar ile interaktif çalışıyordu.

Master
59.2997

@Lucretius

Bugüne kadar bu interaktif şeyleri hakkıyla yapan pek kimseyi görmedim. Esas mesele hiçbir zaman bu olmadı ki. Senelerdir bu iş yurtdışı baz alındığında bahsettiğim şekilde işliyor. Web işi zaten işin şatafat kısmı. Oyunla web'i entegre etmek için ekstradan pek bir sisteme de ihtiyaç yok ki. İşini bilen bir yazılımcı mevcut free account sistemini de güzelce web ile bağlayıp üzerinden istatistik sistemleri geliştirebilir. Hatta sıfırdan account sistemi yazmaktan çok daha kısa süre alır.

İlla aktivasyon vs. isteniyorsa o da en az 10 yıldır oyun içinden hesabını aktive etmek vb. ile hallediliyor. Sen öyle böyle oyuna giriyorsun, sonrası için güvence istersen hesabını bir mail ile bağlıyorsun. Esas olan kullanıcı deneyimi, senin kontrolün değil. Olurda şifreni kaybedersin falan, tutunacak direğin olsun. Maksat o, yoksa loglama yapmak değil.

Hala daha 400-500 oyuncu oynatıp hiç bir ek yazılıma, kayıt sistemlerine hatta web sitesine ihtiyaç duymayan sunucular varken bence bizdeki bariz bir kontrol manyaklığı. Şu kıçı kırık oyuna girerken dahi TC kimlik onayı istensin denildiğini falan duymuyor değiliz. Düpedüz manyaklık. Hatta bir ara bunu yaptılar diye de hatırlıyorum. Revolution yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Kullanıcılardan TC onayı alınıyordu. Akıl alır gibi değil.

Şimdilerde ise moda telefon onayı olmuş. Yazılımsal olarak basit, altyapı hazır, maaliyeti ucuz. Birilerinin elinde kullanışlı datalar biriktirmek dışında hiçbir işe yarayamayan maksatsız önlemler silsilesi.

Garabet connector sistemlerine ise hiç girişmek istemiyorum ama laf gelmişken iki söz etmeden olmaz. Potansiyel spy yazılımları. Yazılımı yapanın vicdanına bırakılmış onlarca kullanışlı data ve erişim yetkisi. Tüm bunlar bir servera girip 2 saat eğlenmek için. Ha bir porno sitesinden rastgele .exe indirip açmışsın ha bu yazılımları kurup admin yetkisiyle çalıştırmışsın, potansiyel olarak hiçbir farkları yok.

Tabiki söylediklerim sadece UO kapsamında geçerli. Şu oyunun üzerine eklediğimiz gereksiz yükleri atsak hem sunucularımız daha oynanabilir olacak hem de "öldü ölmedi" tartışmaları bitecek. Nostaljinin her fırsatta içine edip en ufak eleştirileri ve iyileştirmeleri dahi hakaret saydığımız için saçma sapan tartışmalara girmek, laf yetiştirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Mesele zihniyet meselesi.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.