Merhabalar Arkadaşlar. Herkese kolay gelsin.

Bilindiği gibi günümüzde serverlar 56b sphere üzerine build edilmektedir. Yapmamız gereken işlemleri anlatacağım.

Şimdi ilk olarak sphere 55i win32 sürümünü bilgisayarımıza download ediyoruz. Çıkartacağınız sürücü Ultima Online'nin yüklü olduğu sürücü olursa daha sorunsuz olacaktır.(İlk başlayanlar için.)(Tavsiyem Windows hangi sürücüde kurulu ise o sürücüye uo ve sphereyi yüklemenizdir.)

Diyelim Windows c: de. C:/Sphere/ dizinine (Klasör yok ise oluşturun) indirdiğimiz 55i win32 yi çıkartıyoruz.

Daha sonra sphere 56b yi indiriyoruz ve direkt olarak c:/Sphere/ klasörüne çıkartıyoruz.

sphere 56b'nin scriptlerini spherenin orjinal sitesinden yada buradan bulup indirin.

c:/sphere/ dizinindeki scripts klasörünü silin.

İndirdiğiniz 56b scriptlerini (orj.) yine c:/sphere/ dizinine çıkartın.

Sphere.ini dosyasına girip ilk [Sphere] satırının bir satır altına agree=1 yazın Server isminizi ayarlayın kaydedin ve kapatın.

Sphere yi çalıştırın. Şu haliyle hata almamanız gerekmektedir.

sphere konsoluna (en alttaki imlecin olduğu kısıma) account add (acc adınız örn. test) (şifreniz burayı boş bırakırsanız clientte yazacağınız ilk şifre o accountun şifresi olur.)

sonra ; account (örn. test) plevel 7

daha sonra konsola .save yazıyoruz. acc miz aktif hale geliyor.

Script konusuna gelirsek : Az önce yaptığımız işlemde sphere56b nin orjinal scriptlerini yükledik. Salt ve boş. Bu scriptlerin üzerine kendi serverinizi rahatça buildleyebilirsiniz. Yine tavsiyem kesinlikle hazır script pack kullanmayınız. Her 3 - 4 satırda bir hata alırsınız. Çünkü çoğu Nebula scriptleri üzerine buildlenmiş. O scriptler çıktığı zaman 55i 55r sürümleri mevcut olduğu için ve bu packleri bir şekilde yayınlayan arkadaşların scriptleri bozarak dağıttıkları için altından kalkamazsınız.Yine buradaki mevcut dökümanları biraz vakit ayırarak derinlemesine incelerseniz script yazmakta zorlanacağınızı düşünmüyorum. Ama kesinlikle hazır pack kullanımını tavsiye etmiyorum. Oturun düşünün hayal edin kafanızda tamamlayıp yazmaya başlayın.

Sorulacak Sorular Ve Cevapları :

- Sphere yi açtım ancak bir çok scriptte hata veriyor.

* Önce 55 i yi kurduk. Onun scriptlerini tamamen silip c:/sphere/ den 56 b scriptlerini yüklemeden çalıştırmayın. Tekrar yazıyorum üzerine çıkartmayın silin 56b scriptlerini öyle kurun.

- Arkadaşlarımın bağlanmasını istiyorum ne yapmalıyım?

* 1.ci ve tavsiye edilmeyen yol : Hamachi. Kurulum : Yine burada bulunacağı için link atmıyorum. Sürümü çok fazla fark etmiyor. Hamachi'yi indirin. Kurun. Kurulduğunda program otomatik karşınıza gelecektir. Karşınıza geldiğinde En üstte ip yerine (genelde 5. .... ile başlar.) Offline yazıyorsa en altta en soldaki power işaretli butona tıklayın. İp gelmiştir. Daha sonra sağdan ilk butona tıklayıp yeni ağ oluşturun. Arkadaşınız ise Bir ağa katıl işlevini yapacak. Ağ adı ve şifreyi verin. Arkadaşınızın bağlanması için clientin login dosyasına sizin hamachi ip nizi yani yukarıda bahsettiğim 5 ile başlayan ve hamachinin en üst başlık kısmında yazan ip numarasını yazması gerekiyor. Eğer portu sphere ini den değiştirmediyseniz yine 2593 üzerinden bağlanabilir.

2.ci ve tavsiye edilen yol: Local host. Kurulum : Eğer makineniz iyi ise (işlemci ve ram) modeminizden port açarak arkadaşlarınızın bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Yada elinizde 2.ci bir bilgisayar var ise (sadece kasa olmasıda sorun değil). Google de arayıp port açmak hakkında bilgi edinebilirsiniz. Herkesin modemi farklı olduğu için hepsini tektek eklemeyeceğim buraya. Sonra arkadaşınız sizin ip adresinizi ( Bunuda google da what is my ip yazarak öğrenebilirsiniz.) yazıp port olarakda açtığınız port numarasını (misal 8080) yazarak bağlanabilir. Tabi sphere.ini deki port numarasını 8080 yapmalısınız.

- World bomboş hiçbirşey yok nasıl olacak?

* Öncelikle world builder arkadaşınız varsa yardım isteyebilirsiniz. Burada forumlara yazıp bulabilirsiniz.

2.ci yol : Bu konuda tavsiye edebileeğim tek program İnside uo dur. Bütün itemlerin id sine İnside uo dan ulaşabilirsiniz.

Bir kaç püf nokta : Eğer world builder komutlarını bilmiyorsanız hiç uğraşmayın. Boşa vakit harcamış olursunuz.

- Hiç bir scp yok nasıl olacak tp yok tame sopası yok gm robe yok ?

* Yine buradan u-s dan bu tip scriptlere ulaşabilirsiniz. Herkesin tavsiye ettiği gibi önce bu scpleri alın spherede çalıştırın mantığını kavrayın editleyin isimleri değiştirin. Bu şekilde script konusunda kısa sürede bilgi sahibi olacaksınız. Ve inanın oturup bu sitede bir yarım saat araştırma yapsanız onca yazılan topiclere hiçmi hiç gerek kalmayacak. Unutmayın öncelikle sizin araştırıp konuyu kavramanız gerekiyor. Bu forumlar konuları kavramanıza rağmen çözemediğiniz sorunlarınızı paylaşıp çözümleyebilmeniz için var. Kimse kimseyi zor durumda bırakmaya çalışmasın.

- Ben server i açmak istiyorum artık hizmete hazır neler yapmam gerekiyor?

* Öncelikle bir vps kiralamalısınız. ( Lokasyonu Türkiye olursa sizin için daha iyi olur. ). Bir alan adı ve host kiralamalısınız ( site için ).
bütün bu işlemlere kadar geldiğinizde zaten olayı çözmüş olmanız gerekmekte. Vps'e uzakmasaüstü bağlantısı yardımı ile sphere mizi atıyoruz.

önemli not: Birkaç mul ve idx dosyası ile ultima online vps e yüklü olmadan spherenizi çalıştırabilirsiniz. Ancak ben ilk yaptığınızı varsayarak bu konuya girmiyorum yinede vps e ultima online yi yükleyin.

- Herşey hazır üyelik sistemi nasıl olacak?

* Bu konuda bir kaç arkadaşımız (Allah onlardan razı olsun) açtıkları bir kaç topicde bu konuya değinmişler. Hazır bir üyelik sistemi indirip içindeki kurulum adımlarını takip edin. ( Bu konudaki topici en kısa zamanda hazırlamaya çalışacağım.)

önemli not: sphere.ini deki mysql ayarlamalarını doğru yapmazsanız ne olursa olsun sistem çalışmayacaktır.

Daha başka sorunlarla karşılaştığınızda bu topic altına yazarsanız yardımcı olmaya çalışacağım. Herkese kolay gelsin.

Bu konu keyqubath tarafından düzenlendi(2009-12-06 12:40, 14 yıl önce)
sphere ini ayarları yokmu........:?

ERROR:'portcullis' Bad Link to 04000178f
ERROR:UID=040000306, id=06f5 'portcullis', Invalid code=2205 (Mislinked item)
ERROR:'barred metal door' Bad Link to 040003fbd
ERROR:UID=040000cbb, id=01fed 'barred metal door', Invalid code=2205 (Mislinked item)
ERROR:'fitting' Bad Link to 0400022f3
ERROR:UID=0400011e9, id=0112b 'fitting', Invalid code=2205 (Mislinked item)
ERROR:'portcullis' Bad Link to 04000178f
ERROR:UID=040001617, id=06f5 'portcullis', Invalid code=2205 (Mislinked item)
ERROR:'barred metal door' Bad Link to 040003fbe
ERROR:UID=040001dcb, id=01fed 'barred metal door', Invalid code=2205 (Mislinked item)
ERROR:'portcullis' Bad Link to 04000178f
ERROR:UID=040001e66, id=06f5 'portcullis', Invalid code=2205 (Mislinked item)
ERROR:'barred metal door' Bad Link to 040003fbf
ERROR:UID=040001ffd, id=01fed 'barred metal door', Invalid code=2205 (Mislinked item)
ERROR:'fitting' Bad Link to 040002bf3
ERROR:UID=0400022ea, id=0112f 'fitting', Invalid code=2205 (Mislinked item)
ERROR:'fitting' Bad Link to 0400022f3
ERROR:UID=040002315, id=0112b 'fitting', Invalid code=2205 (Mislinked i
 

Neden kaynaklandığını anlayan arkadaşım benide uyandırırsa sevinirim Şekildeki gibi kurulum yaptım hangi sürümse o sürüme ait scriptini de koydum içine . 

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.