Sunucu Hakkında Bilgiler:

Emulator : Sphere

Version : 0.56b

Tür : Power Play

Stat Cap : 225

Skill Cap : 8x

UO Sürümü : ML

Sunucu Açılış Tarihi : 10.03.2018 , Saat : 21:00
 

Klasik Ultima Online Sunucusu denince hiç kuşkusuz ki akla gelen ilk sunuculardan birisidir Asgard. Günümüz Ultima Online dünyası maalesef çekiciliğini kaybetmiş, kaliteli sunucu sayısı azalmış ve bitme noktasına gelmiş, oyuncular ilk başladıkları yıllarında aldıkları tadı alamaz olmuştur. Bu durum genel oyuncu sayısının azalmasına sebebiyet vermiştir. 

Maalesef günümüz sunucuları o kadar kolay bir hal almıştır ki, daha ilk haftadan Taming skilini 100’leyen, +15 lerin havada uçuştuğu, paranın lafı bile olmadığı bir hale gelmiştir. Ne kasılan karakterin bir değeri, ne de oynanılan oyunun bir kalitesi kalmıştır. 

İşte biz tam bu noktada devreye girerek özlenen Ultima Online zevkini, özlenen bir sunucu adı ve sistemleri ile siz değerli oyuncularımızla buluşturmak için kolları sıvadık. Asgard sunucusunun orjinal halini alarak 55i sürümünden 56 b ye tam entegrasyonunu sağlayarak stabil ve oynanabilir hale getirdik. 

Bunları yaparken ki tek amacımız; Asgard kapandıktan sonra bizi günümüz Ultima Online dünyasına mahkum bırakan çarkı parçalamak. Artık klasik Ultima Online zevkini iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Magical silah bulduğunuzda sevinecek, gerçekten bileğinizin hakkı ile adam kestiğinizde mutlu olacaksınız. Bizim serverımızda cancanlı renkler, abartı setler yok. Beğenerek ve zevk alarak oynadığımız tek sunucu olan Asgardda ne varsa o var. 


Web : https://www.asgard.gen.tr
Forum : https://www.asgard.gen.tr/forum

 

Sistemlerimiz ; Detaylı Bilgiyi forumlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Sosyal Ceza Sistemi : 

Sosyal cezayı aldığınızda .basla yazarak kazı işlemlerine başlayın.

Kazdığınız oreleri cezanızdan düşmek için çantanızdaki deedleri kullanın.

Cezanız kadar ore kazıp deed'e çift tıklayınca karşınıza aşağıdaki dialog gelecektir. Çıkmak istediğiniz yeri seçip gidebilirsiniz.

Aile Sistemi : 
Provisioner Vendorlarından  500K Gold Değerindeki Aile Deed'i Alınız


Daha Sonra Deed'e çift tıklayarak karşınıza gelen alana aile adınızı giriniz. Ailenizi kurarken lütfen kurallara özen gösteriniz. Unutmayın ! Ailenize alacağınız üyelerden, aile reisi sorumludur. 



Ailenizi Kurduktan sonra aile kolyeniz çantanıza düşecektir.

Aile Kolyenize çift tıkladıktan sonra aileniz ile ilgili işlemleriniz yapabilirsiniz.

Aile Komutları ;

.ac ile aile içerisinde sohbet edebilirsiniz.

.aonline ile ailenizdeki online oyunculara erişebilirsiniz.

Hazine Sistemi :
Denizlerden ve Hazine Sisteminden çıkarmış olduğunuz define şişeleri aşağıdaki gibi görünmektedir. 

Define Şişesine çift tıkladığınızda çantanıza define haritası düşmektedir.

Define haritasını okuyabilmeniz için 99.99 Cartographyskilline ihtiyacınız olacaktır. Define haritasına çift tıkladığınızda haritanın yeri ve koordinatı sol alt tarafta belirecektir. Artık yapmanız gereken şey yazılı olan koordinata gidip hazine haritasına çift tıklamak olacaktır. 

Hazine koruyucularını ortaya çıakrabilmeniz için 1 adet shovel'e ihtiyacınız vardır. Yazılan koordinata gittikten sonra, hazine haritasına çift tıklayınca, hazine yaratıkları ortaya çıkacaktır. 

Hazine yaratıklarının hepsini öldürmeden hazine sandığı düşmeyecektir. En son olarak hazine koruyucusunu öldürünüz. Hazine koruyucusuda öldükten sonra, cesedinde oluşan anahtarı alıp hazine sandığını açabilirsiniz.

Artık tek yapmanız gereken anahtarla hazine sandığını açıp birbirinden değerli hazineleri almak !

Online Sistemi :
.online komutu ile sunucudaki oyuncuları görebilirsiniz. Sağ tarafta bulunan butonlardan yerinizi gizleyebilir veya gösterebilrisiniz.

Sağ tarafta bulunan mesaj butonuna tıklayarak, mesaj alımınızı açıp kapatabilirsiniz. Bu sistem oyun içerisindeki diğer oyunculara özel mesaj göndermenizi sağlar. Bir oyuncuya mesaj atabilmeniz için ; eğer oyuncu mesaj alımını açmışsa, nickinin sol tarafında bulunan butona basarak kendisine mesaj gönderebilirsiniz.

Size mesaj geldiğinde ekranınızın sol alt tarafında mesaj geldiğine dair bildirim oluşacaktır.

Gelen mesajı .mesaj komutu ile okuyup, cevap verebilirsiniz.

MageCase ;

MageVendorlarından almış olduğunuz magecaselerereglerinizi ve blankscrollerinizi ekleyip çıkartabilirsiniz.

PinSistemi :

Karakterinizi açtığınızda karşınıza aşağıdaki şekilde bir ekran gelir

Siyah bölgeye şifrenizi girdikten sonra, pininizi unutmanız halinde kurtarabilmeniz için gizli soru ve cevabı şeklinde bir değer girmeniz istenir.

Bu bilgileride girdikten sonra pin sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz. Herhangi bir hack durumunda, yönetim sorumlu değildir.

Kumbara Sistemi :

Provisioner Vendorlarından alacağınız kumbara ile check işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Kelle Sallandırma sistemi : 
Sallandırmak istediğiniz kelleye sallandırma direklerinin yanında çift tıkladıktan sonra çantanızda bulunan kelleye çift tıklamanız yeterlidir. Kellesini sallandırmak istediğiniz oyuncunun belirli miktarda famesi olması gereklidir. Kelle sallandırdığınızda salladığınız kellenin sahibinin famesinin bir kısmı size geçer ve ekranın sol alt tarafında bütün oyuncuların görebileceği şekilde duyuru geçer

Spirit Speak : 

Spirit Speak skillinizi kullanarak ruhlar alemi ile bağlantıya geçip hitpointinizi yükseltebilirsiniz.

Pk Şehri :

Delucia Şehri Pk şehri olarak ayarlanmıştır. Pk olmadığınız sürece Delucia'ya giriş yapamazsınız.

Küfür sistemi : 

Oyun içerisinde hakaret ettiğini tespit ettiğiniz kişiyi .küfür yazarak çıkan target ile işaretleyin. Kişinin yapmış olduğu konuşmalar ve şikayet eden kişinin yapmış olduğu konuşmalar tarafımıza iletilip, ihlal var ise sosyal ceza ile cezalandırılacaktır.

Balık Tavası : 

Balıklarınızı tinker karakterleriniz ile üreteceğiniz balık tavaları ile pişirebilirsiniz.

Özel Robeler : 

Sunucumuzda pure mageler için 2 çeşit robe vardır. Mavilerin kullanabildiği Ice Robe, Pk ların kullanabildiği Fire Robe. Bu robeleri hazine açarak ya da tailor karakterleriniz ile elde edebilirsiniz. İki Robede ilk sayfa büyülerinden etkilenmemektedir.

Stonecrafting ve Glassblowing : 

Provisioner vendorlarından stonecrafting veya glassblowing kitaplarını alarak skilleri öğrenebilirsiniz.

Stonecrafting için Carpenter karakteriniz ile önce Stonecrafting kitabını okuyunuz. Daha sonra provisioner vendorundan alacağınız mallet and chissels ile stone crafting menüsünü kullanabilirsiniz. Bu menü madenlerden çıkarılan değerli taşlar ile dekoratif eşyalar yapmanıza yarar.

Glassblowing için alchemist karakteriniz ile önce glassblowing kitabını okuyunuz. Daha sonra Alchemist vendorundan alacağınız blowpipe ile glassblowing menüsünü kullanabilirsiniz. 

Homehomehome : 

Ölmeniz halinde "home home home" yazarak ilk seçmiş olduğunuz şehirde reslenme hakkına sahip olursunuz. 

Home Home Home sistemi 20 dakikada 1 kez olacak şekilde kullanılabilir.Stuck sistemi ise 1 saatlik süreç sonrası yeniden aktif hale gelir.



Bu konu AsgardUo tarafından düzenlendi(2018-03-03 00:22, 6 yıl önce)

Sadelik güzel umarım istediğiniz gibi olur başarılar şimdiden.

Master
59.2997

Sunucu 2000 başlarının rüzgarını hissettiriyor. Fakat şimdiki oyuncu kitlesine uygun bir yapı mı? Tartışılır. Unutmamak lazım ki o dönemde bu serverlarda oynayıp seven kitlenin yaşları 30-35'lere ulaştı. Bu adamlar bu saatten sonra 100 taming kasmak için 1 hafta uğraşmaz. +15 katana bulacak diye gece dungeon'da sabahlamaz. O devrin havasını ben de çok seviyorum. Ama romantikliği de kenara bırakmak lazım. Ben de isterim 2001 de oynadığımız gibi oynayalım, keyif alalım. Ama çok imkan dahilinde değil, ne yazık ki. Her şey gibi devir de, insanların düşünceleri de değişiyor.

Sürüm güncellemesi isabet olmuş. Keşke yapmışken 56c ya da 56d üzerinden devam etseydiniz. 56b de kritik bazı yapısal hatalar var. Bazı lamerler bunların üzerinden yürümeyi çok seviyor, umarım onlara denk düşmezsiniz.

Başarılar. 


#428135 Slothere:

Sunucu 2000 başlarının rüzgarını hissettiriyor. Fakat şimdiki oyuncu kitlesine uygun bir yapı mı? Tartışılır. Unutmamak lazım ki o dönemde bu serverlarda oynayıp seven kitlenin yaşları 30-35'lere ulaştı. Bu adamlar bu saatten sonra 100 taming kasmak için 1 hafta uğraşmaz. +15 katana bulacak diye gece dungeon'da sabahlamaz. O devrin havasını ben de çok seviyorum. Ama romantikliği de kenara bırakmak lazım. Ben de isterim 2001 de oynadığımız gibi oynayalım, keyif alalım. Ama çok imkan dahilinde değil, ne yazık ki. Her şey gibi devir de, insanların düşünceleri de değişiyor.

Sürüm güncellemesi isabet olmuş. Keşke yapmışken 56c ya da 56d üzerinden devam etseydiniz. 56b de kritik bazı yapısal hatalar var. Bazı lamerler bunların üzerinden yürümeyi çok seviyor, umarım onlara denk düşmezsiniz.

Başarılar. 

 

Eleştiriniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi o dönemleri seven insanlar 30-35 lere ulaştı. Zira bizde öyle :) Belki skill kasmak için dediğiniz gibi uğraşmaz dungeon gezmez ama o tadı aldığında mutlu olursa bizim için yeterli. Yani eskisi gibi Brit dışında evler arasında bir komşuluk olsun, gösterişli setlerle değilde normal şekilde action yapılabilsin. Keyif alsın yeterli bizim için. Ultima Onlineye yeni oyuncular gelmiyor malesef. Hepimiz çocuk yaşlarda başladık bu oyuna. Okulları ektik, ailelerden azar işittik. En azından 1 tane eskilerden server olsun istedik. İş güç sahibi insanlarız. Bizim gibi olanlarında evlerine geldiklerinde en azından 1-2 saat güzelce vakit geçirmelerini istedik. 

Sürüm güncellemesi konusunda 56 b yi olabildiğince stabil yapmaya ve bahsettiğiniz hataları minimuma indirgemeye çalıştık. En azından bir şekilde engellediğimizi düşünüyoruz. 

 

Tekrar Eleştiniz için çok teşekkür ediyorum. 

 

 

26 saniye dakika sonra eklendi:

#428133 Marshall:

Sadelik güzel umarım istediğiniz gibi olur başarılar şimdiden.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Umarım istediğimiz gibi olur

Asgard, asgard!
Başarılar diliyorum, tekrardan...

Web-site'niz de iletişim bölümüne tıklayınca 'hakkımızda' bölümünün ismi yanlış yazılmış bilginiz olsun. :)

#428137 icalientE:

Asgard, asgard!
Başarılar diliyorum, tekrardan...

Web-site'niz de iletişim bölümüne tıklayınca 'hakkımızda' bölümünün ismi yanlış yazılmış bilginiz olsun. :)

 

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. Site için kusura bakmayın gözden kaçırmışız :)

Ben iddialı bir sunucu olarak görüyorum sizi başaracağınıza eminim FatalWar Online yönetimi olarak yanınızda daima olduğumuzu bilmenizi isterim istikrarlı bir ekipsiniz takdir ediyor ve başarılar diliyorum.. 

 

Hoşgeldin Asgard...!

Biraz önce giriş yaptım gerçekten sadeliğini korumuş herşey.. Tekrardan başarılar..

Vay beee...Resmen geçmişe gittim...Özellikle web page bile aynı. Lyn - Apo dönemleri, vay arkadaş. Umarım istediğiniz kitleye ulaşırsınız, vakit bulursam ben de mutlaka giriş yapacağım server'a. Hatta eskilerden kim var kim yoksa haber salacağım. Malum yaşlar 30 a dayandı ama, insan o eskileri hatırlayınca yaş kaç olursa olsun tekrar o ortamı yaşamak istiyor.

Başarınız daim olsun inşallah. Asgard'ın yeri bende ayrıdır. Bir de Quaxis :)

Selamlar,

başarılar dilerim..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.