Kesyda Inc.


Genel Bilgiler ;
Skill Cap : 8x
Stat Max : 225
Sunucu Türü : Role Play - Power Play
Sunucu Web : Kesyda Inc. Anasayfa
Forum : Kesyda Inc. Forum

 

GÜNCELLEME : 05.06.2017 HOUSE BUİLDİNG

 


Güncelleme 1 : House Building
Güncelleme 2 : Zehirli Mantar
Güncelleme 3 : Web Sitesi Tasarımı[/b]

Güncelleme 1 : House Building ( Ev Yapımı ) Sistemi

* 7x7 Den başlayıp 18x18'e kadar 110 adet farklı zemin seçeneği


 Ev Tabelası Değiştirme

Ev Tabela Renklendirme


Ev Tabela Direği Değiştirme

Tabela Demiri Değiştirme


Ev İsmi Değiştirme

Ev Kapıları Özelleştirilmiş Güvenlik Ayarları

Ev Kutuları Özel Güvenlik Ayarları

MENÜLER

Genel Bilgiler


Güvenlik Bilgileri


Kapasite Bilgileri


Ev Düzenleme


Güncelleme 2 : Zehirli Mantar Sistemi


Alchemist ve farming karakterlerin üretip yetiştirebildiği sistemdir.

Aşağıdaki 3 npcnin kanının belirli aşamalardan sonra [red]mantar tohumuna enjekte edilmesi[/red] ile elde edilir.[/orange]


 

* Mapte istenilen her yere bırakılabilir.
* Bırakıldıktan 3 saniye sonra görünmez olur ve bitkiyi bırakan kişiye tuzağın kurulduğu ile ilgili mesaj verir
* Bitki görünmez olduktan sonra "Tarayıcı Totem" haricinde hiç bir büyü ya da item ile bulunamaz.


 


Güncelleme 3 :Web Sitesi Tasarımı

Sunucuyu açtığımız tarih olan 15.04.2017 tarihinden itibaren takip edenler bilir ki , web sitemizde çok fazla değişiklik yaptık. En iyi tasarımı bulana kadar da değiştirmeye devam edeceğiz.

Yeni Web Görsellerimiz 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜNCELLEME : 25.05.2017 TANITIM VİDEOMUZ

 

GÜNCELLEME : 15.05.2017 BETA BİTTİ

 

 

 

Yenilenen oyuncu çek sistemi ( Artık çeki yazan , nerede yazıldığı , tam olarak koordinatı , sunucudaki kaçıncı çek olduğu ve hangi tarihte yazıldığı ile ilgili bilgiler çek üzerinde görünecek. ) Oyun içi örnek çek görüntüsü aşağıda verilmiştir.

 

 


Merhabalar. Sunucumuzunun eksiklerini belirlemek ve düzenlemeler yapmak için ilk 30 günün deneme süreci olacağını belirtmiştik. Bu sürenin sonuna geldik ve bazı değişiklikler yaptık. Bizlere bu dönemde yardımcı olan oyuncularımıza sonsuz teşekkürler.

* Hiç bir oyuncunun skilleri silinmedi !
İtem res gelmedi! ( bir kaç item hariç aşağıda detayları bulabilirsiniz. )
Bazı npclerin dropları ve güçlerinde değişiklikler yapıldı.
Madencilik ve balıkçılık mesleklerinde S.o.s bottle ve Define sandığı çıkma oranında değişiklik yapıldı.
Sabit olarak her gece 23:00 da aktif olan Andariel etkinliğinde değişiklikler yapıldı.
Resurrection Scroll Tüccar satışı ve Görev satışları fiyatlarında değişiklikler yapıldı.
World üzerinde bulunan sabit spawnların aktif olma süreleri uzatıldı.
Bilet sisteminden alınabilecek itemlerin istedikleri bilet miktarlarında ufak yükseltmeler yapıldı.
Onlinepuan sisteminden alabileceğiniz hediye itemlerin puanları yükseltildi.
Dungeon chest sisteminin dropları değiştirildi.
Pen and ink isimli item scroll yapımından kaldırıldı ancak bazı yerlerde kullanılmaya devam ediyor.
Tüm hazine haritalarında değişiklik yapıldı. Bundan sonra açacağınız hazinelerde leveline göre itemler kesin olarak çıkacak olup , item fazlasını engellemek ve haritaların değerini arttırmak amacı ile Npcler , maden , balıkcılık gruplarında harita dropları düşürüldü. Detaylı Droplar İçin Tıklayınız.
6 Adet yeni ev eklendi.
Skill alımları mevcut durumu(%100) ile bırakıldı. önümüzdeki 30 gün düzenleme yapılmayacak.
Ticaret fiyatlarında değişlik yapılmadı ancak bir ticarette taşıyabileceğiniz en fazla malzeme sayısı olan 5000 , 10000 olarak değiştirildi.
Avcılık sistemi eklendi.
Görev sistemi eklendi.
Carpentry menüsünde iyileştirmeler yapıldı.
Tarla sisteminin diğer sistemlerden çok daha fazla getirisi olmasından dolayı bazı değişiklikler yapıldı. İçerisinde 7x7 dikilebilir alan olan tarlalar 5x5 olarak düzenlendi. Böylelikle diğer para kasma yöntemleri ile arasındaki fark azaltıldı. Tarla ruhsatı ve çiftçilik kitabı fiyatlarında bir değişiklik yapılmadı.

Reslenen İtemler : Hazine Haritaları , S.o.s Bottlelar , +12 Silahlar , +15 Silahlar , Rare Jarllar


Güncel tarla görüntüsü (  Tarlada olan Tabela için forum yöneticilerinden özür dilerim. Eğer uygunsuz bulursanız fotoğrafı kaldırabilirim, Oyuna mizah amaçlı yaptığımız eklemelerden biri :) )

Oyunculardan tarlalarını paylaşmak için izin alınmıştır.

 

 


Beta Sürecinde eklediğimiz evler



 


Yeni eklenen görev sistemimiz

 

Görev sisteminde şuan için  12 adet  görev bulunmakta. Bunlar farklı farklı uzman kişilere paylaştırılmış durumda.
Örneğin Epigrafist olan mertten inscription ile ilgili görevler alabilirsiniz. Kimisi alıştırma gibi gelirken kimi görevler için günlerce bekleyip yeni şeyler bulamız gerekebilir. Aynı gün içinde 30 görev ekleyebiliriz ancak her ne kadar sunucumuz tam anlamıyla gerçek hayata uyumlu olmasa da görevlerimizi uygun halde üretmeye çalışıyoruz.Şuanki amacımız her ay 15 görev eklemek. Görev sistemimizden bazı görüntüleri aşağıda bulabilirsiniz.

 

Mezarlık bekçisi Orhan 4 görev



 

Epigrafist Mert 4 görev

 

Demirci Mahmut 2 görev


 

Düzenlenen Carpentry Menüsü Zaman buldukca haftada bir güncelleniyor.

 

 

 

Yeni Forum Tasarımı 

 

 

 

 

 

Sunucumuzu düzenli çalışabilecek hale getirdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonrasında oyunculara yönelik yeni sistemlere daha fazla vakit ayırabiliriz.

Hepinize anlayışınız için teşekkür ederiz.

 

 

 

DÜZENLEME 15.04.2017


Sunucu Aktif !


72 saatlik aralıksız çalışmanın ardından.Web sitemize , hem daha iyi görünmesi hem de tüm tarayıcılar ile daha stabil halde çalışabilmesi için yeni tasarım oluşturduk. Beğeneceğinizi umuyoruz. Hepinizi sunucumuza bekliyoruz. İyi Forumlar.

 

 

Ultima Online oyuncuları , oyunun çıktığı tarihten itibaren yüzlerce belki de binlerce farklı sunucu görmüştür.Aslında Kesyda'yı sade ama kullanışlı bir sunucu olarak düşündük . En azından bugün itibari ile böyle . Tabi teknoloji ilerledikçe istekler artacak , zaman geçtikte yeni şeylerin çıkmasıyla birlikte biz de ayak uydurmaya çalışacağız ancak çok mecburi olmadıktan sonra sadelikten çıkmayacağız .Sunucumuzun ömrü sınırsız , şu kadar açık kalacak gibi taahhütlerde bulunmak saçma olur.Sunucumuzun planlanan en az açık kalma süresi 12 aydır. Mantıklı düşündüğünüzde 12 Aydan sonra 50 player olan sunucuyu devam ettirmeye gerek duymayız . Aksi durumda olur da sunucu player sayısını 12 ay içinde arttırır ve yükseltirsek tabi ki devam edeceğiz. Sizin de bildiğiniz üzere ultima online sunucusunun tek sorunu maddiyat değil zamandır.Bu konudaki en büyük şansımız evden çalışıp para kazanmamız .Sizi daha fazla sıkmadan sunucu detaylarımıza gelelim .


* Forum üyeliği için farklı bir kayıt alanı bulunmamaktadır. Web sitemiz üzerindeki kayıt ol butonundan kayıt olduğunuzda Site kullanıcı panelinize , Site üzerinden tarla bilgilerinize , foruma ve oyuna erişim sağlayabilirsiniz .

 

**Sunucu açılış tarihine kadar oyuna kayıt olan her accountun 1 karakterinde , başlangıçta seçtiği skilleri +20 arttırıyoruz.**

Yararlanmak için oyuna kayıt olup , karakterinizi oluşturup oyuna giriş yapmalısınız. Ya da forumda ben geldim kısmına bir konu açabilirsiniz.
Not : Girdiğinizde oto olarak stone edilirsiniz. Oyun aktivasyon tarihinde tüm stoneler kaldırılacaktır.

Not2: Sunucumuz açılana kadar tüm sistemlerin detaylı açıklaması forumlarımıza eklenecektir.

 

Farming Sistemi

* Alışılmışın dışında bir farming sistemimiz olduğunu belirtelim. Şöyle ki ; Heicre(+15 ve map elde edebileceğiniz dragon) tohumu adlı bir tohumu , bir kaç malzeme karışımından elde edebilirsiniz tabi en önemlisi heicre kanı olacaktır. Tohumu dikip yetiştirdikten sonra heicre isimli npcye atılabilir ve üzerindeki tüm koruma büyülerini kaldırır ( resist poi , resist paralyze vb. )


Bitki Takip Sistemi

* Diktiğiniz bitkileri hem oyun içinde hem de vaktiniz olmadığı durumlarda oyun dışından takip edebilmenizi sağladık.

Oyun içi takip diyaloğu


 

Oyun dışı takip menüsü

* Web sitemize giriş yaptıktan sonra aşağıdaki menuden Tarlam buttonu ile devam ediyoruz.

 

Önemli Not : Tarlam butonu her oyuncuda aktif olmasına rağmen , Oyun içinde tarla satın almadan girmeye çalışırsanız , Tarla satın almanızı söyleyen bir uyarı ile karşılaşırsınız.


Farming sistemi hakkında tüm detaylar için Tıklayınız


Yeni eklenen 3 ev için : Kesyda Evler


Belirli süreler ile yeni evler eklecektir.

 

Sunucu İnternet Bağlantı Testimiz ;

Sunucu Bilgilsayar Özelliklerimiz

 


Sunucunun açılmasına son 4 gün.

Hepinize iyi eğlenceler.

 

 



Bu konu korayer3592 tarafından düzenlendi(2017-06-06 14:03, 6 yıl önce)

Başarılar siteyi biraz daha güzelleştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz. Siteyle ilgili olarak , bir çok sunucu gibi forumdan kayıt olmasın diye tüm kodları en baştan kendimiz yazalım istedik. Tasarım konusunda ise , zamanla daha iyi hale getireceğiz . Ayrıca iyi yerlere gelebilmek için sizinki gibi yapıcı eleştirilere fazlasıyla ihtiyacımız var. bunun için tekrar teşekkür ederim.

"Bir çok sunucu gibi" ibaresinden sonra normal account sisteminin forum üyeliği ile birleştirildiği zor bir sistemi bayağılaştırmış olmanız öncelikle çok komik geldi. Umarım "kendi yazacağınız" account sisteminin sql kısmında sorunlar yaşamazsınız... (Bknz: sorter'in account sisteminde yaşanmış olan açık) Diğer yandan biraz da sizi biz eleştirelim, yakın zamanda "Manas" isimli sunucu kapandı, neden ve nasıl sorularına cevap veremeyecek kadar alakasızdım mevzu bahis sunucuyla. Şuanda dile getiriyor oluşunum sebebi Manas Uo'da da "ELPIDA INC." scriptleri kullanılmıştı. Taktir edersiniz ki sizde elpidanın scriptlerini kullanıyorsunuzki isminizin sonunda INC (bu özellikle tam bir elpida özentiliği olmuş üzgünüm o dönemlerde de aynı fikri savunuyordum o da şudur; INC (Incorporated) olarak adlandırdığınız oluşum bir "ANONIM ŞİRKET" değil bir oyunun fan-made emulatörüyle verdiği hizmet birimisiniz.) bile elpida özentliğinden süre gelmekte. Piyasaya alışmış insanlar için bu bir rastlantı değildir. Yani bu sunucunun Manas Uo'nun devamı yada örtpası* olduğunu düşünebiliriz. (Manas Uo'nun kapatılmış olmasının ardında yatan sebebi bilmiyorum, fakat bu sunucunun kullanmış olduğu pack piyasada nadir rastlanan elpida'nın pack'i olması arada bağlantı kurmama vesile verdi. Yani bu yapılandırmanın kökleri %100 eminim ki Manas'a dayanıyor.) Umarım adınızla kalmayıp, daha önce sizi yarı yolda bırakan vizyonunuda değiştirmişsinizdir. Kolay gelsin, başarılar.

Öncelikle sert bir eleştiri olduğunu kabul etmeliyiz ama teşekkür ederiz . İlk eleştirinizden başlayayım. Account sistemini olabildiğince detaylı olarak inceleyip sorusuz olması için elimizden gelen herşeyi yaptık.Sorter account sisteminden haberım yok ancak php tabanlı olduğunu düşünüyorum . Php bilgimiz malesef ki yok denecek kadar az olduğundan biz eğitimini aldığımız asp.net'ten devam ettik.

Manas konusunda ise ;

Gerçekleri tam anlamı ile bilmediğinizi düşünüyorum hemen açıklayayım. Manas sunucusu elpida altyapısı ile açılmıştı ancak tam olarak değil. Nedeni ise farkettiyseniz elpida inc sunucusunun sistemlerinde hiç bir şekilde sorun yoktu. Ayrıca Elpidanın packini değil altyapısının tamamını kullanıyoruz. Sayın Hamdi Alev , Elpidanın son 3 ayında vakit bulamadığından sunucuyla ilgilenmemi istemişti. En son kapatma kararı aldığında sunucumuzu kapattık. Aslında manasın bu scplerin hepsine olmasa da eski versiyonuna nasıl ulaştığını gerçekten araştırdık. Ayrıca manası açan kişi tanıdığım olmasına rağmen gidip sordum nereden bulduğunu. Çünkü bir tek bende olmalıydı. Hatta kendisi bana bulduk ama çok fazla sorun var gelip yardım eder misin dediğinde kendisine bir kaç gün yardım da ettim . Sizde takdir edersiniz ki bazı scpler yazanları dışında çok kolay editlenemezler , İmkansız değildir ama çok zordur. Önemli kısma gelirsek manas ile ilgili bir durum yok ortada. Bu sunucuda tamamen Elpida Inc.nin altyapısı kullanılıyor ama hatasız olarak . En son kapattığımız versiyondan , Yusuf özdemirden de bu konuda izin isteyerek bir sunucu açmaya karar verdik. Tabi ki üzerinden yıllar geçmesi ile birkaç sistemini güncelleyip , yeni sistemler de ekledik.  Inc konusuna gelirsek , sizin düşündüğünüz gibi özentilik değil , saygıdır. Çünkü tam olarak şuan , açtığımız gün siteye eklemek üzere elpida ve kurucuları hakkında bir teşekkür mesajı hazırlıyordum .

Mesajınız için gerçekten teşekkür ederim. Yalnızca kesin ifadeler kullanmanız beni üzdü. Açıldıktan sonra sunucuya girip bakmaya vaktiniz olursa ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız.

Yanıtımda sizi kıracak bir kelime kullandıysam affola .

3 gün dakika sonra eklendi:

14.04.2017 Güncelleme

Web sitemizin tasarımı değiştirilip daha tüm tarayıcılarda daha stabil çalışabilmesi için düzenlemeler yapıldı.

Sunucu açılış tarihine kadar oyuna karakter açanların skilleri +20 arttırıldı (her account için bir karakter)

İyi Oyunlar.



Bu konu korayer3592 tarafından düzenlendi(2017-04-14 23:06, 7 yıl önce)

yinemi pilav 

15.05.2017 Tarihli beta çıkışımız ile ilgili konumuz güncellenmiştir.

Hayırlısı olsun güzel bir sunucu siteniz çok başarılı olduğuna göre eminim sunucunuzda bir okadarda başarılıdır.

Güzel sunucuya benziyor başarılar emek vermişsiniz..

Spellbar sisteminizi beğendim umarım istediğiniz başarıyı elde edersiniz.

@the_nos Teşekkür ederim. Uzun vadede başarılı olacağımıza inanıyorum.

@Marlock Teşekkür ederim.

 

Konu güncellenip tanıtım videomuz eklenmiştir.

1 hafta dakika sonra eklendi:

Konu House Building ile güncellenmiştir.



Bu konu korayer3592 tarafından düzenlendi(2017-06-06 14:03, 6 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.