#1
Sunucu İsmi : Mondain Role Play
Oyun Sistemin Adı: PlantGrowing

Bilgi :
Plantgrowing , fikir olarak OSI'den olsa da Sphereserver üzerinde en baştan ve %100 klon olarak ilk defa Mondain üzerinde kodlandı. Sistem , saksıda bitki yetiştirmekten öte saatlerce vakit harcanabilecek sistemdir. Çünkü mutasyon , çapraz dölleme , tohum veya kaynak sağlama , hastalık , haşere , su miktarı gibi özellikleri barındırır.








Sistem basit olarak Provisioner veya Tavern Keeper vendorlardan bir saksı alarak başlar. Boş saksıya ilk tıklayış , toprak doldurma aşamasıdır. Toprağı doldurduktan sonra farklı yerlerden bulduğunuz tohumları dikmek ise ikinci aşamadır ancak bundan önce yerden çaldığınız toprağı yumuşatmak için bir miktar su dökmelisiniz. Resimde görüldüğü gibi bitki menüsünde bir takım göstergeler mevcut. Sistemi uzun uzun anlatırsam kesinlikle bitmez. Bu sebeple temel olarak anlatayım.

24 Saatte bir bitki eğer sağlığı yerindeyse seviye atlar. Her 24 saatte bir zehirli mantar çıkma , haşerelere yakalanma gibi bir sorun vardır. Bunları cure , poison veya healing potion ile halledebilirsiniz. Potion kullanımında doz aşımı yapıldığında bitki hastalanabilir , zehirlenebilir ve bu ölüme kadar gidebilir.

Bitki son yetişme seviyesine geldiğinde çaprazlanmaya hazırdır. Çaprazlanmaz ise seviye 9 a kadar gidip kaynak ve tohum üretimine geçecektir. Çaprazlamak için diğer bir yetişmiş bitkiye ihtiyaç vardır. İki bitkiyi çaprazladığınızda renkleri ve bitki tipleri kombine edilir. %1 ihtimal ile mutasyona uğrayıp rare beyaz veya rare siyah renge dönüşebilir. Bitki çaprazlanmaz ise seviye 9 da kendini dölleyecek ve kendi tipinden ve renginden tohumlar üretmeye başlayacaktır. Bazı bitki kombinasyonları (örneğin kırmızı kaktüs) size kaynak sağlar. Bitkileri çaprazlayarak sınırsız renkte ve tipte tohumlar elde edebilirsiniz. Bu sayede bütün vaktinizi harcayacağınız bir sistem ortaya çıkar.

Not : Sistem ayrıntılı olarak anlatılmamıştır. Sebebi ayrıntılı anlatımlar ile 2 sayfa yazı ortaya çıkabilir. En temel bir biçimde anlatımı bu şekildedir.

Web Site : https://www.mondainuo.gen.tr/index2.php


#2
Sunucu İsmi: UO:Nimloth
Oyun Sistemin Adı: Town Resistance, Guildwars
Web Sitesi: https://www.uo-nimloth.net

Sistem tanıtımı;
Merhabalar,
Town Resistance bir npcdir ve şehirin halkının direncini gösterir. Guildler bu npcye saldırarak halkın direncini kırmaya çalışırlar. Npcnin en fazla enerjisini götüren guild o şehirin sahibi olur.

Başka bir guildin sahip olduğu bir şehre kimse dışarıdan ışınlanamaz ve gate açamaz. İçeriden gate açamaz. Şehirdeki vendorları kullanamaz.

Şehir guilde ait olduğu zaman dakika başına şehre göre değişen bir miktar para verir. Bu paralar guildin guildstonesinin yanında bulunan guild kasasında birikir. Guildmaster kasaya günlük limit ekler ve guild üyeleri bu kasadan en fazla günlük limit kadar para çekimi yapabililer.

Sistemin aktif olduğu şehirleri .bolgeler yazarak görebilrsiniz.

Sisteme ilişkin görüntüler;
Esyria bölgesinde yapılan savaştan bir video;
Youtube
Sevenload

#3
Sunucu İsmi: Arcanum
Oyun Sistemin Adı: Arcanum Arena Sistemi
Web Sitesi: https://www.arcanum.gen.tr

Arena, oyuncuların hızlı ve zevkli bir şekilde para ve item kasmalarını sağlayan bir sistem olması amacı ile geliştirilmiştir. Ayrıca takım oyunu ruhunu geliştirdiği için UO'yu bambaşka bir havaya sokmaktadır.

Sistem kısaca şöyledir: 5 oyuncu party kurup, safe alanda bulunan arena giriş taşından arenaya girerler. Arenada onları bekleyen 6 grup npc vardır. Her grubun içinde 3-4 npc vardır. Bu gruplar sıra sıra oyunculara saldırmaya başlar. Oyuncular bir grubu bitirdikten belli bir süre sonra diğer grup gelir. Ve bu böyle en son gruptaki boss ölene kadar devam eder. Oyuncuları güzel hediyeler beklemektedir.

Npclerden çıkan ödüller:

1. gruptan toplam 600k
2. gruptan toplam 1m
3. gruptan toplam 1,5m
4. gruptan toplam 3m ve 3 tane +30 silah deedi
5. gruptan toplam 3m ve 2 tane +30 yeni 3d silah deedi
6. grupta protectorlardan toplam 6m ve %24 ihtimalle dex deed, bosstan 5m ve %84 ihtimalle str deed



#4
Sunucu İsmi: Dargath
Oyun Sistemin Adı: Unattended Resource Anti-Macro sistemi
Web Sitesi: https://www.oyuncuyuz.com/

Bilgi:
Oyuncular herhangi bir şekilde maden, odun, yün gibi kaynakları afk olarak script yardımıyla toplamaya çalıştıklarında ekonomi bazlı çöküşün olmaması amaçlı kendilerine sistem tarafından bir ekran gönderiliyor. Herhangi bir şekilde pixelcon yardımıyla okunamaması sağlanmış ekranın scriptsel olarak geçilmesine olanak tanınmıyor. Oyuncular bu ekran karşılarına geldiğinde tamamen hareket edemez ve öldürülemez oluyorlar. Ekrana yanıt vermezler ya da 5 denemede yanlış giriş yaparlarsa 1 günlük hapis cezası alıyorlar. 1 gün sonunda otomatik olarak hapse gitmeden önceki yerlerine ışınlanıyorlar.

Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2009-11-29 23:46, 14 yıl önce)
Oy veren arkadaşlara sesleniyorum biraz sistemlerin işlevselliğine bakın arkadaşınızın server'ı diye oy vermek hiç bir doğruyu göstermez özellikle gözüme kestirdiğim sisteme oy verenleri merak ediyorum :).
Umarım adil bir oylama olur ve hakeden kazanır.
Deniz bu sistemle ilgili konuşacağım senle yarın msnde ol...


Çok sevdim =))
Nimloth da düşünülen sistem birebir uygulanabilseydi açık ara kazanır diyebilirdim fakat idare eder bir sistem uygulandı işe yarıyor.Deniz in sistemini tam olarak incelemedim fakat güzele benziyor.Diğer 2 sistemin de pek bir özelliği yok açıkçası.İyi olan kazansın :)
Master
59.2997
En iyi oyun sistemini kullanışlılık ve kodlama açısından seçiyorsak eğer benim oyum PlantGrowing'e oldu. Diğerine göre daha detaylı ve uğraşılmış bir sistem olarak duruyor.
Bende PlantGrowing sistemine oyumu verdim. :)
Expert
34.0001
yanlızca sunum yapıldığına göre oyuncu gözüyle oy vericez, ben Nimloth'un sistemini seviyorum, oyumu verdim.
Mondain in sistemi daha farklı ve ilginç bir sistem fakat bir player olarak düşünürsen mondain in sistemi pek ilgi çekmez ( Role Play aşıkları için olay farklıdır tabi) ama nimloth un sistemi action sistemi olduğundan ve takım olarak savaşmayı seven biri oldugumdan daha ilgi çekici geldi
Nasıl playere hitab etmez oside kullanılıyor :P
Xantier'ın yazdığı sistem gerçekten çok hoş ve beğendim diyebilirim. Tebrik ederim... :memnun
Members
0.1
Xantierin bitki yetiştirme sistemi felaket güzel. Bir oyuncu sadece bu sistemin başında saatlerini seve seve harcayabilir.
Reproduction menüyü koymamışım


Ayrıca çapraz dölleme olayını anlatmak biraz karışık o yüzden hakiki bilgiyi uo.straticsden bulabilirsiniz
https://uo.stratics.com/php-bin/show_content.php?content=30382
Serveri oylamaya karıstırırsanız servere oy verirler.
up diyelim



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.