Merhaba arkadaşlar bugun oturdum sitedeki kaynak ve dökümanlardan da faydalanarak sıfırdan map yapmayı denedim. Bmp halinde herşey düzgün bişekilde haritamı oluşturdum. Convert ettim ağaçları vs ekledim worlde nuke çektim gerekli dosyaları ayarladım herşey tamam girdim servera tamam harita değişmiş ama;

benim yaptıgım harita yerine dev gibi ve hiç bitmeyen sırf yeşil ağaçlı çalılı taşlı ormanlık bir world çıktı. Nerde hata yaptıgımı ya da programla ilgili bir sorun olup olmadığını bilen varsa söyleyebilirmi.. Teşekkürler..
ağaçları bmpdemi koydun?
arkadaşlar eski bir konum ama uplamak zorundayım çünkü cevaba ulaşamamıştım.. nedeni hakkında bir bilgisi olan varmı.. denilen herşeyi harfiyen yaptım ama dümdüz bir ormanlık arazi oldu. program mı sorunlu acaba ben mlye yaptım çünkü.. ne olabilir bir bilgisi olan varmı? yada aynı işi görecek başka bir program yada benzeri bilen varmı?
galiba biraz inişli çıkışlı bi map yapacan onun için bazı yerleri açık yaşil bazı yerleri koyu yeşil yaparsan sorun olmaz
renk konusunda bir sorun yoktu bundan eminim.. zaten oluşan mapin benim yaptıgımla bi alakası yok..
Adept
4.3
Renklerle sorun var... Dragon'un belirlediği renkleri kullanmamışsın.
Tamam sorunumu buldum.. herhangi bir şey olmasın diye mapi sürekli kaydediyordum o kayıtlar sırasında renkler matlaşıp birbirine karışmış.. baştan map yapıyorum olucak inş bu sefer..
Adept
4.3
Ehm.. Çizim programı olarak ne kullanıyorsun?
valla orada paint kullanın diyor zaten grafik kullanımı bakımından iyi değilim bi deniycem..
Adept
4.3
Amaan... Paint. Lütfen kendine bir Photoshop bul, ardından Paint'e lanet edeceksin.
Master
59.2997
Photoshop kullanmak en iyisi hem renk paletini kullanırken vs de kolay olur ama photoshop'ta boyarken efekt vs vermeyin bozuk oluyor map.
Adept
4.3
Photoshop ile alanları boyamak da çok daha rahat ve Paint gibi garip saçma şeyler yapmıyor. (o kadar büyük bir BMP dosyasını açmasına bile şaşıyorum xD)
Master
59.2997
Ama photoshopta ufak çizmek gerekio ekran ufak oluo =) Hatta dün bi tane map için çalışmalara tam başlıcaktım ama her yapışımda map üzerinde bir karedağ bir kare grass oluyor ilginç :dusun
Adept
4.3
Ufak mı? Ben istediğim gibi büyütüyorum, zoom yapıyorum. Büyük alanları boyuyorum önce, sonra zoom yapıp pixel pixel çalışıyorum.
Dün akşam bir harita daha yaptım ancak bu sefer renklerde sorun olmadığına eminim 72mb olmasa koyucam da :D

Screenshot aldım koydum tabiiki bu küçük hali aslında çok daha büyük..



Bu konu Kaankha tarafından düzenlendi(2007-09-16 11:08, 16 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.