Selam arkadaşlar

Siteme ziyaretçi defteri kurdum fakat türkçe karakterler çalışmıyor ama kendi bilgisayarımdaki localhosta kurdum türkçe karakterler işliyor. acaba hangi ayarları değiştirmemiz lazım

http://www.serkancelik.com/ziyaretci_defteri

localhost'daki veritabanını siteyemi attın ?

valla sadece ziyaretçi defterini siteye attım ve phpmyadminden sql yide aktardım bu kadar. başka bişey yapmadım

işte aktardığın veritabanından dolayı oluşuyor. localhost'dan veritabanını alırken karakter kodlamasını bozuk almışın. 2 yöntem var biri ziyaretçi defterinin mysql connect yapıldığı alanı bulup bir kod eklemen yada veritabanını sıfır ilk halini siteye atman.

header("Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-9");

böyle bi kod yazsam düzelirmi?

<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=windows-1254'> 
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=iso-8859-9'> 
<meta http-equiv='content-type' content='text/html; charset=UTF8'> 

bune ? : ) 3 tane ayrı karakter kodlaması girmişin siteye. onu sadece ortadaki kalıcak şekilde ayarla ayrıyetten dediğimi yap.

ya bu hostla alakalı galiba kendi bilgisayarıma local olarak kurdum sorunsuz çalışıyor

ben anlatamıyorum yada sen beni dinlemiyorsun :) neyse peki öyle olsun.

<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=windows-1254'>
<meta http-equiv='content-type' content='text/html; charset=UTF8'>

bunları siliyormuyum?

Serkan text editor olarak ne kullanıyorsun?

txt editör falan kullanmıyorum. front page ile editliyorum. bazende php uzantısını txt ye çevirerek düzenliyorum

Lucretius : işte aktardığın veritabanından dolayı oluşuyor. localhost'dan veritabanını alırken karakter kodlamasını bozuk almışın. 2 yöntem var biri ziyaretçi defterinin mysql connect yapıldığı alanı bulup bir kod eklemen yada veritabanını sıfır ilk halini siteye atman.

Lucretiusun dediği gibi ya kod ekliceksin yada veritabanının ilk halini siteye atacaksın. Bence sen direk veritabanını sıfırla..

Birde charsetlerden;

<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=iso-8859-9'> 

Bu kalsın diğer ikisini sil sorun kalkar ;)

sql defterinde :
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=15 ;
diye satırlar var charset deki latin1 yazan yeri turkish_ci mi yapmam lazım?

Bandwidth limitin ne kadar? O ziyaretçi defteri seni yakmasın :D Ayrıca web alanın düşükse bandwidthe gerek kalmadan siten patlar :D

Ne alakası var : ) ziyaretçi defterinin yiyeceği bw nedir ki?

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.