Özel adları Türkçeleştir demiyoruz ki sana.. Ayıca bunu adam ol diye yapmıyoruz..
olsun adam dediğin düzgün konuşur, ayrıca benim demek istediğim şu, sana katıulıyorum ve İngilizce bir terimi Türkçe-İngilizce arası bi dille okuyp, ben çok bilgiliyim deyip geçiinene milleti eleştiriyorum burda,
Hem Türkçeyi batırıyorlar hem İngilizceyi, İngilizler zaten kültür olarak batık millet boşver onları, Türkçeyi mahvediyor insanlar,
Bunu Anlatmaya Çalışıyoruz Bizde Ancak Bazı Kafalar Anlamıyor Bunu..
0
Sovalyeliğe, sehirdeki reklam panolarında yer alan reklamların icerigindeki hataları raporlayarak cesitli sirketlere,kurum ve kuruluslara bildirerek devam etsen daha iyi olur aslinda. mesela Turkcell.

illa birseyler yapacaksan bunu burda yapmayacaksin reale dökeceksin.ayrica her insanin tek tek bilgisayarda yazi stilini ve kullandigi kisaltmalari düzeltemezsin istesen de..

tekrarliyorum.ben sanmiyorum ki bu hatalari yapan insanlarin gercek hayatta konusma ve yazma davranislarinda ayni seyleri yaptiklarini,ki tekrar sanmiyorum ki bunlari savunanlarin bu hatalari yapmadiklarini =)

ok?

değiştirebilir misin :)

konuyla ilgili son postumdu tşk ederim.
Turkcemi Seviyorum :)
0
vebruer : TÜrkcelle ne diyecegimki :

L.n Turkcell İsmini değiştir.. Mi?

Allah Allah..!!

Sovalyeliğe, sehirdeki reklam panolarında yer alan reklamların icerigindeki hataları raporlayarak cesitli sirketlere,kurum ve kuruluslara bildirerek devam etsen daha iyi olur aslinda. mesela Turkcell.

slogan,pano içeriği türü şeylerden bahsetmiştim.Şirketin isminden değil.
Oké
bundan sonra öyle derim.
Yazının başında böyle kişiler çıkar demiştim... İşte bir tane daha...
2002 yılından beri, yani Zekirdek.com'un ilk kurulduğundan bu yana üyeyim..

Zeki'yi Akşam gazetesinin verdiği C@anteen isimli dergide tanıdım.. Daha sonra radyoya geçti... Site açıldı. Sitenin ilk adı da www.zekikayahancoskun.com idi.. Daha sonra www.zekirdek.com olarak değişiklik yapıldı.

Her neyse, o yıllarda ki yaklaşık 2002-2004 yıllarında zekirde çok çok güzel, duygusal, daha bağlı ve en önemlisi seviyeli, bilinçli üyeleri vardı. Sayımız az idi, bir birimizi iyi hatta çok iyi tanıdık.. O günlerde EditAbi vardı... Sempatik bir insandı..

Daha sonra olan oldu ! EditAbi gitti, yerine Kutay geldi !

Yöneticilikten pek anlamayan, Zeki'ye bir numaralık yalakalıklar yapan enteresan bir insan. Kendisini Zekinin de katıldığı boğaz turunda gördüm...

Şimdili Zekirdek.com garip... Eskilerden bir tek Atıf kalmış, namı diğer gecelerin_sessizliği... Cücü'müz vardı.. Cüneyt Özer.. Shakird... Kayıp... Güler Ok.. Dirilis.. Hakdiler.. vs.. vs..

Eskiden biz, türkçe konuşalım yazışalım diye feryat etmezdik. Herkes, yazılı olmasa da bunu bilir, uygular idi..
Şimdi, Türkçe Türkçe diye tantana yapıyorlar! Tek yapılan tantana... Bakın o sitede Yönetici hala "admin", o sitede yetkililer hala "moderatör"... Eee hani Türkçe !? Bu 2 kelimeyi çeviremiyecek kadar aciz olduklarını sanmıyorum ama bir türlü dönüt alamadım...

Zekirdek.Com'un eskisi gibi olmadığını, artık tamamen ticari para kazanma amaçlı olduğu, Zeki hayranlarının sömürülmesi işleminin yapıldığı bir site konumunda...
O konuda biraz yanılgın var..

Öncelikle Kutay'ı tanımıyorum dediklerin doğru olabilir fakat biz zekirdek üyeleri o siteye kutay için girmyoruz...(bunu Bil)

Eskiden böyle bir şey yoktu çünkü Türkçe'yi kötü kullananların sayısı çok azdı...

Tek yapılan tantana değil..Uğraş olduğunu bir süre sonra umarım anlarsın...

Doğru söylüyorsun Zekirdek.Com eskisi gibi değil...Gerek üyeleriyle gerek çalışmalarıyla...

Zekirdek.Com'u 2003'te tanıdım o zaman tema felan değişikti..

Zekirdek.Com tamamen para kazanma amaçlı olsaydı, üyeler bunu anlar ve o siteyi bırakırlardı..

Nerde bırakanlar..? Nerde..?

Eğer Bu site para kazanma amaçlı olsaydı o sitede ne arkadaşlık ne de güzel, hoş insanlar olurdu..Sadece kendi çıkarlarını düşünenler olurdu...

Reklamları var diyeceksin bunu biliyorum fakat o siteninde gerek yıllık gerek aylık olsun giderleri var..Bunu düşünmek gerek..

Kısacası O site para kazanma amaçlı olsaydı 250.000'i aşkın üyesi olmazdı..

Bilmem anlatabildim mi_? (inşallah anlatabilmişimdir)

Amacım polemik çıkarmak değil bunu söyleyeyim..
Ne kadar kötü bir drum içindeyiz. Bunun fark'ında bile değiliz. Dilimiz gittikçe hızlan kötüleşmeye devam ediyor. Lütfen elinizden geldikçe düzeltmeye çalışalım.
Zaten Bu Konunun Açılış Amacı O...
biz gelişmesine yana veya değişmesine bir karşıtlığımız yok ancak bir ingilizce olsun bir almanca olsun dışarıdan kaç tane sözcük almışlar?..eğer gelişmiş bir dil dışarıdan fazlaca sözcük almasıysa Türkçe en gelişmiş dildir..Buna kimse karşı gelemez...bizim dediğimiz farklılaşma çabası... nedir yani ingilizce modernliğimi temsil ediyor..Hadi diyelim etti, selam yerine slm, naber yerine nbr, önemli değil yerine np hoş bir şeymi..bir süre sonra hiç sesli harf diye bir şey olmaz o zaman.;)
Dilimiz yabancı kelimelerin saldırısına uğuruyor açıkçası.Ama bu demek değildir ki Türkçemiz tamamen bozuluyor, elden gidiyor, yabancılaşıyor...Dilimize yabancı dillerden gelip, Türkçe ağız yapımıza uygun şekilde adapte olan yabancı kökenli kelimelerin kullanılması yanlış birşey değildir.Bu ; teknolojiye, yeniliğe, batıya daha fazla uyum sağlamaktır.Bunu da ayırmamız gerekir.
DoomSword too yerine 2 for yerine 4 ate yerine 8 denmesi nasıl bir şey Sana Göre..Sence güzel olabilir eğer öyleyse sen farklılaşma çabası içindesin sizin gibilere diyecek lafım yok..Ne yaparsanız yapın biz sizi biraz duyarlı olmaya çağırıyoruz..yoksa sen istemedikten sonra kim bilecek ki senin naber yerine nbr yazdığını..allah allah ya..resmen burda savaş yaşanıyor yani..biraz daha duyarlı olursanız sevinirim...Bence naber yerine nbr vb. yazılması hoş DEĞİL..!!



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.