Sigaraya büyük zam!

Philip Morris, vergi artışını sigara fiyatlarına yansıttı. Buna göre Marlboro 7 TL, Parliament 7.5 TL oldu.


Philsa, Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret A.Ş. sigara ürünlerinde, 4 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 'lerden başlayan oranlarda artış yapıldığını açıkladı.Yazılı açıklamada şöyle denildi;

Bakanlar Kurulu'nun, Resmi Gazete'nin 31 Aralık 2009 tarihli sayısında yayınlanan kararı ile sigaraya uygulanan vergi %30'un üzerinde bir oranla arttırılmıştır. Maliyetlerimize doğrudan yansıyan bu durum karşısında ürünlerimizin fiyatlarının yeniden belirlenmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu doğrultuda, Philsa, Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından İzmir Torbalı tesislerinde üretilen ürünlerimizin perakende satış fiyatlarında, 4 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %15'lerden başlayan oranlarda artış yapılmıştır.

* BUNA GÖRE SİGARA ÜRÜNLERİNİN ESKİ VE YENİ FİYATLARI ŞÖYLE;

ÜRÜN ESKİ FİYAT (TL) YENİ FİYAT (TL)

Marlboro Uzun 5.75 - 7.00
Marlboro Kısa 5.50 - 7.00
Parliament Reserve 6.50 - 7.50
Parliament Uzun Kutu 6.00 - 7.50
Parliament Super Slims 6.00 – 7.50
Parliament Uzun Paket 5.75 - 7.25
Parliament Kısa Kutu 5.75 - 7.25
Muratti 4.30 - 5.50
Chesterfield 4.50 - 6.00
L&M Uzun Paket 4.25 - 5.25
L&M Slims 4.25 - 5.25
L&M Kısa Kutu 4.00 - 5.25
L&M Mark Kısa Kutu 3.75 - 5.25
Lark Uzun Paket 3.50 - 4.50
Lark Kısa Kutu 3.50 - 4.50
Lark Blue 3.50 - 4.50
Lark Slims 3.50 - 4.50
Bond Street Uzun Paket 3.50 - 4.50
Bond Street Kısa Kutu 3.50 - 4.50
Lider Uzun Paket 3.25 - 4.25
Lider Kısa Kutu 3.25 - 4.25

Kaynak: Hürriyet
İyi olmuşya içilmessin şu zıkkım.İçenler ne anlıyor onuda anlasam.Günde bir paket içsen ayda 250 - 300 lira.Yazık günah büyük bir kayıp bence.

Bana kalsa 15 lira yaparım sigarayı :D
1TL , 2TL arasi zam yapilmiş nerdeyse tüm sigaralara.Bence daha pahalı olmalı içmesinler şu naleti.Hem para veriyolar hem kendılerını zehırlıyolar.
Sigaraya zam yapmakla olmuyor. Yiyorsa Türkiyedeki sigara fabrikalarını kapatsın? Bunların hepsi oyun. YOk neymiş sağlığa zararlı diye kapalı alanlarda içiş yasakmış. Neden? Sigara içilmeyen içkili mekana kim gider? Böylece içkili mekanı kapatacaklar. Söylüyorsun madem bizi düşünüyorsun arkadaş kapat fabrikaları? Yok olur mu hiç? Kömürle göz boyamaları yetmiyor birde bu başladı!
İnşallah 20 Lira olur.
Amin
Anlamıyorum size ne zararı var sigaramızın? Gelip suratınıza mı üflüyoruz? Özgürlük, özgürlük diye çığırmayı herkes biliyor ama niye bize ayrım yapılıyor? Nerdeyse tüm cafelerin sigara içilen ve içilmeyen ayrı bölümleri var. İçilmeyene geçersin. Dumanı emen yeni klimalar var bunlardan takmak zorunlu olsun mesela? Sizin kullandığınız birşey örneğin alkol, örneğin yumurta, örneğin süt böyle şeylere zam gelse yine böyle olacak mısınız? Şimdi çıkıp diyeceksiniz ama onlar zarar vermiyooooor. Eee benim sigaramın dumanından rahatsız oluyorsan arkadaşım dibimde oturma bu kadar basit.
Yalniş düşünüyorsun.Biz sizin yaniniza gelmiyoruz siz bizim yanimiza geliyorsunuz.Örneğin bir cafede 20 kişi var ise 1/4ü sigara içiyor.15kişi rahatsiz oluyor 5kişi yüzünden.Herhangi birşeyde diyemiyoruz.Orada ciğerlerimiz boş yere zehirli duman ile doluyor , başimiz ağriyor.Bence doğru bir karar.
Eğer Türkiye'de sigara içilir/sigara içilemez gibi bölümler olucaksa bu yasak kalkabilir.Sigara içmeyen o odaya girer olay bukadar basit.Ama Türkiye'de böyle birşey olacağini sanmiyorum adam dükkani ikiye böldürcek burda içilicek burda içilmicek vs zor gibi geliyor bana.Şimdilik en doğru karar bu.
Muratti içenler artık winston içecek!
Tüm kafelerde nerdeyse vardı sigara içilen içilmeyen bölümü. Mahalle kıraathanelerinden bahsetmiyorum. Ayrıca bu 1/4 oranıda biraz yanlış olmuş. Benim burda söylediğim şey zararsız değil evet zararlı ama bu benim özgürlüğüm ve bunu elimden almak için herşeyi yapıyorlar. Hadi tamam anladık kapalı alanda içilemez (ki asla anladığım birşey değil) bu zam olayı ne? Hem bu zam olayına sırf sigara yüzünden destek çıkıyorsanız gelen zamlarıda kabul ediyorsunuz demektir. Herhalde sıralamama gerek yok gelen zamları? Ki yukarıda dedim zorunlu olarak sigara dumanını emen klimalar veya ayrı odalar kuralı olsaydı en azından kişilerin özgürlüklerine dokunulmazdı.
Silindi
Members
0
Birgün herkes samsun icicek :D :D
@Quantery
Banada öyle geliyor ya ondan korkuyorum saman gibi :D
Override : İnşallah 20 Lira olur.
Amin


inşallah 35 lira olur.
Amin
@fairyTale
Senin Amacın Ne Acaba polemiğe girmek mi ? Turgon Ne Güzel Anlatmş sen dahale 35 olsun diyosun.
samsun 216 ne kadar oldu
Silindi
Banned
0
Sigara isterse 100tl olsun alısan adam bırakamıyor bosuna fiyatlar böyle olsun filan demeye gerek yok.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.