Kişinin ölümü kendisi için kıyamettir.

Hz.Muhammede bir sahabi sorar ey Muhammed bize kıyametten haber ver Hz.Muhammed elini kaldırır ve kıyamet iki parmağımın arasındaki mesafe kadardır der.


Dünya üzerinde din varlığı inanan kalmayınca kıyamet zühur eder.


bu böyle sürer gider bir arkadaş doğru yazmış insanları korkutarak etki altına almak adına sıyırıyorlar bedava.


+ olarak şu dandik espiriyide yapmak istiyorum




KIYAMET GELSEDE KOPSAK
Belki konuyla alakası olmayabilir ama yinede anlatmak istedim :)

Şu Masonları araştıranlar bilir. Masonluğun 33 derecesi ve sadece 33. derecedeki Masonların bildiği bir sır vardır. Mason locası kurulduğundan bu yana sayılı kişi bilmektedir. Bu tarihimize kadar büyük gizlilik içerisinde saklandığını biliyoruz. Amerikalı bir muhabir soruyor, yüzyıllardır saklanılan bu kadar önemli şey nedir ne olabilir?? İnsanlığa açıklamayacakmısınız?? Mason, henüz insanlık bu gerçeği kaldıramayacak kadar erken...

Yanlız bu söylediğim şey size biraz ters gelebilir. Fakat ilim öğrenmek istiyorsanız, öncelikle dini kalıpları bir kenara koymalısınız. Aksi takdirde hiçbir yere varamazsınız. Tabiki bu kolay değil. Çünkü küçüklükten hatta doğduğumuzdan bu yana Allah korkusuyla yaşamaktayız.

Arkadaşlar benim fikrimce sakladıkları sır şu olabilir.. Din diye bir şey yok kutsal kitapları başka boyuttan (alemden) varlıklar biz insanlığa verilmiştir. Amaçları nedir bilinmez? Ama bu konudada bir çok profesörün çalışmaları vardır. Bu dediklerim tam anlamıyla kanıtlanmış olmasada, hayal veya rüya unsuruda değildir. Çünkü bir çok kitap ve belgesel izliyorum. Hatta birkaç örnekleri kendi gözlerimlede şahit olmuşluğum vardır..

İlgisini çeken olabilir araştırmak isteyen olabilir. Size her türlü bilgi kaynağını (araştırmak isteyenlere) verebilirim.

Kitap olarak;
Kitabın adı: Tanrıların arabaları
Yazarı: Erich Von Daniken

Yanlız bu kitabın bırakın sıfırını, ikinci eli dahi çok zor bulunmaktadır. Kim bilir belkide okunmasını istemeyenler olabilir mi ?? :)
Kitap zor bulunuyor ama internette belgesel halinde bulunmaktadır. İzlemek istiyorum diyen olursa linki koyarım..

Bu kehanet midir gerçek midir şuan için tam olarak bilinmez. Dediğim gibi yukardaki sadece benim görüşüm. Kulaktan dolma kafadan sallama değildir. Bir çok kitap, belgesel, bütün kutsal kitaplarda dahil bir çok şey okudum. Okuduğum yazarların hepsi kendi dallarında çok ciddi profesörlerdir. Fakat nedendir bilinmez medyada yer bulmaz, bulamaz. Çünkü dünya medyası Amerikaya bağlıdır. Amerikayıda tarihin en eski localarından Mason ve İllüminatinin yönettiğini herkes biliyor. Batı dünyasının en büyük hatasını size söyliyeyim. İNTERNET! :) İnternette hiçbir şey gizli kalamaz. Medya engellenebilir. Gerek kanal satın alınarak gerekse devletin yasalarıyla gösterimler istenildiği gibi oynanabilir. Ama internet öylemi. Her şey elinin altında. Buda onların yaptığı en büyük hata işte. Masonlar kötümüdür? Neden "Savaşıda barışıda başlatan biziz" diyorlar ? Çünkü dinleri istedikleri gibi kullanıyorlar. Dini kullanıp savaş çıkarıyorlar. Savaşan ülkelere silah satıyorlar. Herşey bir döngü anlıycanız..
Biraz konuları dağınık yazmış olabilirim cidden kusura bakmayın saat sabah 05:57 gözlerim kapanıyor. Umarım azda olsa ne demek istediğimi anlatabilmişimdir..

Saygılar sevgiler...
Ben soyut kavramların çoğuna inanmıyorum buna tanrıda dahil.

Nonstradamus'un kehanetleri güzel.
Keanu : İnancı olmayan insanın yoldan çıkmış kötü olacağı düşüncesini bizlere benimseten nedir ? Mevcut düzende doğup sorgulama fırsatı verilmeksizin aşılanan dine bağlı olmak ve bununla desteklenen öğretilerdir. Cennet ve cehennem bütün dinlerde bir korku aracıdır zaten bütün dinler birbiri üzerine, bulunduğu coğrafyayı bir çatı altında toplamak amacıyla kurulmuştur. İnanışı benimsememek cehennemi cehennemde kötülüğü korkuyu çağrıştırdığı için ateist ve deistlere karşı tuhaf bir görüş oluşuyor, bu çok yanlış. Ben yaşadığımız bu coğrafyada müslüman olduğunu ifade edip öyle yaşayıp güzel ahlaktan eser almamış hertürlü çirkinliğe imza atan çok isim gördüm, sizde gördünüz, görmekteseniz ve görmeye devam edeceksiniz. O yüzden bu tür genellemeler yapmaktan kaçınmak gerekli...

Bu konular böyle forumda kısa kısa mesajlarla tartışılacak masaya yatırılacak konular değil çünkü elimizdeki argümanları masaya yatırmak tek tek açıklamak oldukça vakit alacak olan bir iş. Fakat ifade edilen kavramlara biraz açıklık getirmek istiyorum, umarım çok uzatmam :)

Bugün birçok kaynak ve tarihsel metin bizlere hristiyanlık inancının aslında mısırlılardan geldiğini ispatlamaktadır. Eğer biz elimizdeki bilimsel ve tarihsel verilere inanmayacaksak, gerçekleri araştırmaksızın, gerçek olduğunu sandığımız şeyleri sorgulamaksızın başımızın üzerinde taşımaya devam edersek sistemin çarkları arasında ezilmekten öteye geçemeyiz. İsa aslında Güneş Tanrısı Horus'un ta kendisidir. Horus 25 aralık günü bakire Isis-Meri'den dünyaya gelmiştir. Karakteristik özellikleri İsa ile hiçbir farklılık olmaksızın uyuşmaktadır ve bununla sınırlı kalmamaktadır. (Doğumunu doğudaki bir yıldızın müjdelemesi 3 kralın bu yıldızı takip edip onu bulup süslemesi, mükafatlandırması, 12 yaşında çocuk öğretmen oluşu, 30 yaşında vaftiz edilişi, iyileştirme yeteneğinin olması, 12 havarisinin olması, Judas(Horus'a Typhon ihanet eder) tarafından ihanete uğrayıp satılması çarmıha gerilmesi ölüm sonrası gömülüp 3 gün sonra dirilip göğe yükselmesi vs). Bu benzerlik sadece Horus ve İsa ile sınırlı değildir. Dünyanın çeşitli yerlerinde aynı niteliklere sahip mitolojik tanrılar, peygamberler ve inanışlara liderlik eden isimler ortaya çıkmıştır Krishna, Dionysus, Mithra, Attis ve daha birçok ilahi figür tarihin sayfaları arasında yer almaktadır. Burada kültürel bir etkileşim ve adaptasyon göze çarpıyor. Bununda temeli güneş ve yıldızların düzenidir. Buradaki bütün sayıların gizemi güneşin hareketlerinde gizlidir.

24 aralıkta sirius yıldızı gökyüzündeki en parlak yıldızdır (doğumu müjdeleyen doğudaki yıldız budur) ve Orion kuşağındaki 3 parlak yıldızla aynı hizada yer almaktadır. Bu 3 yıldıza asırlardır ''3 kral'' denmiştir ve biz bu yıldızları şuanda hala bu isimle anmaktayız. (3 kralın doğudaki yıldızı takip etmesi..) Sirius ve Orion kuşağındaki 3 parlak yıldız olan 3 kralın işaret ettiği şey güneştir. 25 aralık tarihinde doğacak olan güneşi gösterir (doğum tarihi olarak geçen bu tarih aynı zamanda kış dönümüdür) 22 aralıkta dünyanın hareketi neticesinde güneş kuzey yarımküreden bakıldığında en silik ve güçsüz halini alır. Eski medeniyetler buna güneşin ölümü demekteydi. Bu noktadan bakıldığında güneşin güneye doğru ilerleyişi durur ve 3 gün boyunca hareketsiz kalır. 3 günlük süreç sonrası southern cross denen takım yıldızın üzerinde tekrar kuzeye doğru ilerlemeye başlar. Southern Corss takım yıldızının özelliği ise ''haç'' şeklinde olmasıdır. Güneşin bu hareketi (çarmıhta ölüm southern cross takım yıldızı üzerinde güneşin 3 gün boyunca hareketsiz kalışı (ölüm) ve 3 günün ardından tekrar harekete geçmesi (diriliş) yukarıda bahsettiğim yorumunu doğurmuştur. Buradan çıkan bir doğa olayı ilk medeniyetlerin güneşe tapması sebebiyle bir inanış şeklini almştır. İnanışların toplumlar üzerindeki etkisini gören diğer medeniyetler ise bu durumu toplumlarını adapte etmiştirler.

Sayfalarca yazmaya devam edebilirim insanlığın yapması gereken sormak araştırmak gezmek görmek incelemek ve en doğruya ulaşmak olmalıdır. Yukarıda verdiğim videoyu izleyip hem gülmek hemde düşünüp değerlendirmek gereklidir. Birşeyler yanlış birşeyler ters ve elimizde inanışların temelini çürütecek bize bunların nereden geldiğini gösterecek argümanlar var. Yapmamız gereken bunları ele alıp düşünmek ve değerlendirmek.

Ben inanan insanlara saygısızlık etmiyorum sadece bunların konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Saygısızlık karşısındakinin düşüncesini ve inanışını saygılı bir şekilde bilimsel değerleri göz önüne alıp masaya yatırmak değildir. Ben tanrıya inanıyorum fakat hiçbir dini benimsemiyorum bu dünyaya mutsuzluk savaş kan ve ölümden başka birşey getirmediğini düşünüyorum. Bunları tanrı gönderiyor olsaydı kendi yarattığı insanları birbirine kendisine tapmıyor diye öldürtmezdi.. Bunları bir tanrı gönderiyor olsaydı 2 kez başarısızlığa uğrayıp 3.de tmm bu kez oldu demezdi...

Birbiri üzerine kurulu olan dinler benim gözümde politik amaçlar uğruna uydurulmuş dalaverelerden öte değildir. Asırlardır yaşadıklarımıza bakıp objektif olarak bilimsel ve tarihsel kanıtlar ışığında olayı değerlendirmemiz gerekir. Dinsel istismarların, dinsel kaynaklı boş korkuların olmadığı bir dünyada toplumların birbiri ile çatışmayacak farklılıklarla yaşaması dünyayı daha mutlu, barış ve huzurun olduğu bir yer haline getirirdi. Hadi tarihsel olayların hepsini hatırlamak ve hepsine hakim olmak zorunda değiliz, peki 11 Eylül sonrası dinlerin nasıl kullanıldığını, toplumların nasıl birbiriyle çatıştırılıp kan ve gözyaşı döküldüğünü hepimiz görmedik mi ?

Bunu anlamak, bunun üzerinde düşünmek gerek.

+1
Xlore : O konuda haklısın kostok. Orada hemfikiriz. Ancak sen de " Din olmazsa Dünya'da yaşamamızın bir manası olmaz " diyerek, bu bahsettiğin " Ruh " hastalığına biraz da olsa girmiyor musun ? Yani, cennet ya da cehennem inancı olmadan insanlar ahlaklı, dürüst kısacası iyi bir şekilde yaşayamaz mı ? Ben çok ateist tanıyorum ( Kesinlikle ateist değilim ) bir çok teistten daha ahlaklı. Bence böyle bir kanıya varmak yanlış.

Allah bizleri kendisine kul olmamız için yaratmış.Eğer herkez dinsiz olsaydi , Allah'a inanmayip ibadet etmeseydi , dünya olmazdı dıye düşünüyorum.

Asıl konuya gelelim.
kehanetlere ınanmıyorum , ınanmam ıçın bır sebepde yok ,
1-2 ay önce Discovery channel kanalında , bunlarla ılgılı bır program ızlıyordum.Orada bir profesör Nostradamus ile ilgili şöyle bir görüşünü ortaya sürdü , eğer bir kışı günün coğunu oturup ılerde ne olucak dıye yazmaya başlasa 1-2yılda 10000-15000 arası sayfaya ulaşır ve bu yazdığı olaylardan mutlaka birı ılerkı zamanlarda yaşanabilecek bır olay olabılır. Bu profesör'ün görüşünü beni çok etkiledi , ve ona sonsuz olarak katıldım bu görüşü ile ilgili.(Bu profesör Müslüman değil)

İslâm'da geleceği Allah'tan başka kimsenin bilmeyeceği vurgulanır. Bu yüzden falcılık, kâhinlik yasaktır. Hz. Peygamber kâhinlerin sözlerine inanılmamasını, cinler tarafından onlara söylenen sözlerin ancak yüzde birinin doğru, gerisinin yalan olduğunu buyurmuştur. Kur'ân'da fal hakkında bir hüküm yoktur. Ancak geleceği kimsenin bilmeyeceği vurgulanır. "Falcılara inananın, Muhammed'e geleni inkâr etmiş olacağı" şeklinde bazı rivayetler varsa da bunlar, hem zayıf hem de Hz. Peygamber'den güzel fal hakkında gelen sözlere aykırı rivayetlerdir.
Dini bu kadar aykırı görmek genç kardeşlerimiz yararına olmaz.


bknz;

Hiç bir dinde ve var olan dini kitapda insan için zararlı olan bir bilgi yoktur.Hepsinin ana mantığında iyi bir insan olmak yaşamı toplum kurallarına uygun şekilde yaşamak adına metinler bulunur.

illede ben dinsiz yaşarım diyorsanız o size kalmış ama uçurumun kenarında dolaşmak niye neden düz yolda yürümüyorsunuz.Bu sözler illede islam dini için değil üşenmeyin google yazın incil tevrat ayetlerini okuyun hiç bir din kitabı kötüyü içermez bozulsa dahi bir din genede içinde şu din kötü biz iyiyiz diyemez .


Azıcık mantığınız varsa benim için din yoktur demeyiniz.Güneşin doğuşuna evrenin büyüklüğüne bakınız.Diyebilirsiniz maymundan geldik hadi biz maymundan geldik ya bu dünya nasıl geldi ya bu evren ya bu sonsuzluk nasıl evrim geçirdide geldi sizin mantığınız maymundan geldikmi gelmedikmi tartışması yaparken ya bu koca evren bu alem nasıl dünyaya geldi.

amaç kimsenin inancını sorgulamak değil çok konuşmadan bilmeden yazmadan önce şu ortalama 65 senelik insan ömründe 10 saatinizi kuranı kerime ayırıp okusanız mantığın nasıl işlediğini dinin ne olduğunu nasıl yaşanacağını kavramanız gerekir.

ne yazıkki kaçımız 2 süreden fazlasını biliyoruz ?
Merhabalar;

Arkadaşım aynen söylediğim gibi bak sendede Allah korkusu var düşünmesi bile aykırı geliyor sana :) Tabiki bende herkes gibi korkuyorum. Normaldir küçüklükten beri böyle yetiştik. Ama kendime şunu soruyorum Neden dinler 2,000 seneden beri var?? Dünyada binlerce, milyonlarca yıl önce yaşamış olan insanların ne suçu var? Onlara neden peygamber veya bir din verilmedi??

İslama göre, müslüman olmayan kafirdir. Dünyanın nüfusu 5 milyar diyelim. Bunun sadece 3 milyarını Çin, Hindistan, Japonya ve diğer Asya ülkeleri kapsıyor. Amerika, Avrupa'da 1 milyar yahudi ve hristiyan var sayarsak, geriye kalan rakam 1 milyar. Afrika'nın tamamı olmasada çoğu farklı inançlara sahip. Kurana göre İslam inancı olmayan herkes cehennemde sonsuza dek yaşayacak. Sonuç olarak dünya nüfusunun 5/1'i müslüman olduğuna göre çoğu insan cehennemden çıkamayacak :) Tabi bu hristiyana göre farklı, yahudisine göre daha farklı.

Bunları düşünmek dinsiz yapmaz. Araştırmak bilmek, öğrenmek, öğrenmeye çalışmak, okumak en büyük Hak'tır.

"Hiçbir din kötü bir şeyi içermez" demişsin. Senin adına süper birşey keşke herkes senin gibi olumlu olabilse. Kutsal kitaplardaki yazan yerleri çıkarlarınca kullanmasa..

Tevratta yazan bir ayette (Yahudilerin kitabı) yazanı söylüyorum;
"Dünyadaki hiçbir ırk senden üstün değildir. Onların parası sizin paranız, onların kadınları sizin cariyelerinizdir, Tanrı her daim sizinlerdir"
İsrailde çocuklar konuşmaya başladığı anda ellerine Tevrat verilir. Düşünün bunu hayatı boyunca okuyan bir insan neler yapmaz...
Kurana gelecek olursak peygamberin cariyelerinden bahseder. Cariye'LER. Bunu okuyan cahil insan "Peygamberin cariyeleri varmış" diyip kendi çıkarlarınca kullanmaz mı? Hüseyin üzmez denilen ilahiyatçı profesör bile 13 yaşındaki kıza taciz ettiğini biliyoruz. Ayrıca bir peygamberin dünyaya örnek olacak insanın cariyeLERİ olması mantıklımıdır ??

Cennette, beyaz tenli güzel kokulu huriler, bu dünyada nedense yasak ama cennette serbest olan, en iyi tatta şarapların olacağını bahseder. Öldükten sonra cennettede aynı bedenlerdemi olucaz ?? Etten kemikten ?? Olmayacaksak huriler neden var ?? Yiyecek içecek dünyevi objeler nasıl olur ??

Tekrar Tevratta geçen sözlere göre, Tanrı dünyayı 6 günde yaratmış. 6. günün sonunda yorulup dinlenmiş :S Burda yazdığım hiçbir yazıda abartı yoktur arkadaşlar. İsteyen buyursun okusun... Allah, Tanrı yorulurmu ?? Bu kadar basitmidir ??

Neden dünya ilk kurulduğunda bir din yoktu ?? O zamanlarda yaşayan insanlar islama göre cehennemden çıkamayacak. Burasıda bir muamma ??

Bana 1,500 sene önceki peygamberin yaşamını ve kitabının olduğunun garantisini kim verebilir ??? Bir insan mı ?? İnsanlara neden güveneyim ?? Gözümle görmedikçe, bir insanın çıkarlarınca yazılmadığının garantisini başka bir insanmı verecek ????? :)

Kuran okumakla iyi insan olunsaydı inan bana araplar şuan dünyada tek güç olurdu :) (Bu çağda bile tuvaletlerini ağaç altlarına yapıp, temizlenmeden kalkıp giden insanlardır) Unutmayalımki günümüzde, tarihte çıkan savaşların hepsi dinler yüzünden çıkmıştır. Bir dini çıkarlarınca kullanmanın son noktasıdır bu.

Ayrıca ahlaklı insan olmak için illa bir din mensubumu olmak gerekiyor ? İyi olan şey zaten hep iyidir. Kötü ise zaten kötüdür. Bunu anlamak için kimsenin dine ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bu sadece benim görüşümdür. Ayrıca dinsiz falan değilim. Bende Tanrıya inanıyorum fakat körü körüne inananlardan değil, görerek, araştırarak ve en çokta mantığımla düşünenlerdenim sadece.

Gece yattığımda, evrenin ve herşeyin tek sahibi olan Tanrıya sadece teşekkür ediyorum. Çünkü O'nun, benim duama ihtiyacı olduğunu düşünecek kadar basit olduğunu düşünmüyorum...

Saygılar sevgiler...
Sodom işte bütün eksikliğin gençliğimizin eksikliği yazdığım gibi uzun ömürlerinde bir kere kuranı okumamak.

Sende yanlış biliyorsun.Dinler 2000 senedir yok dinler ilk insandan beri var lütfen araştır.En azından rica ediyorum kuranı kerimden nisa süresini bakara süresini oku.(türkçe mealini)

Ayrıca herkez dinini seçmekte hürdür kişi hak ve özgürlükleri anayasamızda mevcuttur.İsterseniz islam ibaresini kimliğinizden sildirebilirsiniz.
"Sodom işte bütün eksikliğin gençliğimizin eksikliği yazdığım gibi uzun ömürlerinde bir kere kuranı okumamak"

Pardon burayı anlayamadım. Benim eksikliğim nedir ? Bence Kuranı okumayanların değilde çok okuyanların ne halde olduğunu bilmek gerekir. Örnekleri yukardaki yazımda mevcut.

Dinlerin ilk insanlıktan beri olduğunu ilk defa senden duyuyorum. Nisa suresinde insan ırkını Allahın yaratığını ima eder, dinlerin ilk insanlıktan beri olduğunu değil :) Senin dediğin gibi düşünürsek, kaldıki Kuran ve Hz. Muhammede ne gerek olurdu değilmi ?

Tabiki kimsenin inancını sınamak kimseye kalmaz.

Saygılar sevgiler...
Novice
-0.500001
Bu konularda pek bilgili degilim ama bi kac dusuncemi paylasmak istiyorum.Bana ogretilen Adem ile Havva'nin cennetten kovulmasiyla dunyadaki yasam baslar.Yani ilk insanlarin da dini vardir.insanlar cogaldikca dinden uzaklasirlar ve bunun uzerine Allah peygamberler gonderir.Bunlar dogru mudur yanlis midir bilmem ancak bildigim tek tartismasiz gercek Sadece bir peygamber okadar genis bir kitleyi islama baglayabilir.Bir bakin islam tarihine okadar genis kitlelere ulasmasi tesaduf degildir.Bunu bilir bunu soyli
Neyse ben imam değilim araştırmak yararına herkesin

Allah bizleri kendisine kul olmamız için yaratmış.Eğer herkez dinsiz olsaydi , Allah'a inanmayip ibadet etmeseydi , dünya olmazdı dıye düşünüyorum.


Niye ama, bu cümleyi söyleyip geçmek çok kolay. Bilgisayar mıyız biz, 1 ve 0 dan mı ibaretiz? Neden bizi kul olmamız için yaratmış, kulluğumuza ihtiyacı mı var ? Ya da niye Allah'a ibadet edilmeseydi dünya olmazdı? Bunları açmakta fayda var. Yoksa herkes bir şey söyler.
Hocam konunun içerisinde bir kaç saçma mesaj gördüm kendimi tutamadım.Ben herhangi bir dine bağlı olmamamamamamamama ( toparlayamadım burayı xD takıldı ) rağmen Kuran-ı Kerim ve İncil'i okumuş biriyim.Bence kulaktan dolma bilgiler yerine sizde kendi dininizin kutsal kitabını okumalısınız ...
@Xlore
Bu dediklerini 2 imama açmaya yeltendim :) 1 tanesi Hz.Muhammedin hayatını anlattı :) Diğeride biraz kızgın üslupla kaçamak cevap verdi. Malesef istediğim bilgiyi tam alamadım...

@kimimben
Arkadaşım konuda dediğin gibi bir mesaj bulunmuyor. Konuyu okumadan 1-2 mesaja bakarsan hiçbirşey anlamaman normaldir.
Zaten bir kaç mesaj olduğunu belirttim.Tamamı hakkında birşey söylemedim ^^ konuyuda başından okudum



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.