Merhabalar,

Script yazmaya daha yeni başladım, buna da dialog ile başladım anlayacağınız ilk script yazışımdır. :)

Ne kadar doğru, ne kadar yanlış yaptım bilmiyorum.

Dialog yapımın da emeği geçen, yardımcı olan kişilere çok teşekkür ederim, hiç bir şekil de kopyala yapıştır yapılmamış tek tek yazılmıştır yaklaşık ilk script yazışım olduğu için, araştırmalar ve destek almamla beraber yaklaşık 4 gün gibi bir süre sürmüştür. 

Ve göründüğü gibi henüz bitirebilmiş değilim, sizlerin öneri ve şikayetlerinize göre de şekillendirme yapılıcaktır.

Dialog ile ilgili, ayrıntılara gelelim.

1. Sayfa;

Sunucu hakkında duyuruları yazabilceğimiz, sphere_skills scriptin de logine ekleme yaptım ve her girişte önümüze çıkıcak kaçırma şansımız olmucak.

Ayriyetten ' .bilgilendirme ' komutu olarak ve gerekirse vendor ya da stone olarakta scriptin içinde hazır halde bulunmaktadır.

2. Sayfa;

Sunucu da yapılmış, güncellemelerin ayrıntılarını yazabilceğimiz / tarih,bilgilendirme \ olarak düşündüğüm bir bölüm olucak, bu konu da sizlerin de önerisini almak isterim.

Sizce nasıl olmalıdır?

3. Sayfa;

Sunucunuz daki kuralların yazılı olduğu bölümdür.

Sunucu da hazırlanmış kuralları bu bölüme yazarak, oyuncuları bilgilendirebilirsiniz.

Herşey işte bu kadar, bu sayfaları daha geniş kapsamlı, daha bilgilendirmeli bir şekilde de yapmayı düşünüyorum sizlerin de düşüncelerini almak isterim.

Siz scripter, arkadaşlar için gerçekten basit bir dialog gibi görünebilir ama elimden şuanlık gelen bu dialog scripti haricin de yazabildiğim hiç bir komut bilgim yoktur.

Öğrenme aşamasındayım.

Örnek, öneri ve şikayetlerinizi bildirirseniz sevinirim kendimi geliştirmek amacıyla, tamamlandıktan sonra sizler için paylaşabilirim isterseniz.

Konuyu yanlış yere açtıysam affola, iyi çalışmalar!

İyi forumlar!

ellerine sağlık. Şahsi fikrimce dialoglarda dikkat edilmesi gereken husus görüntüdür. Bütün dialogların tek tip olması sunucunun sunumunu güzelleştirecektir. Örnek vermek gerekirse ilk dialogda resize pic arka planı olarak 3000 kullanmamana rağmen 2. sayfada arka planda kullanmışsın. 3.sayfada ise 3000 i ön plana alıp yazıları onun üzerine yazdırmışsın. Yazı renkleride 1.sayfada kırmızı iken 3.sayfada mavi. Eğer yazı renkleri dahil hepsini tek tip yapabilirsen çok güzel bir görüntü ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Tekrar ellerine sağlık. Umarım kendini geliştirirsin.

@AsgardUo 

Yorumun ve görüşün için teşekkür ederim.

Öyle bir hevestir benimkisi diyip geçiyorum, bu zaman da yanın da yardımcı olabilcek script bilen bir arkadaşın olmadığı sürece işim biraz yaş gibi görünüyor.

Yazı renklerine gelicek olursak eğer, renk ayarı yapmak basit önemli olan benim için görüştü ve o görüşü paylaştığın için de teşekkür ediyorum.

Tek tip olarak ayarlanabilir, dediğin gibi benim gözüme hoş gelmeli ki ben bu scripti yazdığım da paylaşabileyim.
Hoş gelmediği sürece yazıp paylaşsam neyime yarıcak diye düşünerek yazdım, ayarladım, baya da uğraştırdı beni meret :)

Bu dialogu yaparken neden böyle bir şey yapılmasın diyip yaptım açıkcası, yoksa dialog yazmak basit diyip geçenler de vardır illa ki ama hali hazırda bulunsun.

Sunucu açmak istiyenler için belki bir gün yararlı olur diye düşündüm..

Tamamlayıp, en son haliyle paylaşıma sunmayı düşünüyorum...

Saygılar!

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.