Burada sizlere genel olarak karşılaşılan Pukbuster hatalarını, sebepleri ve çözümleriyle vermeye çalıştım umarım işinize yarar. Burada bahsi geçen Puknubster hataları haricinde farklı Punkbuster hataları alanlar olursa konunun altına yazabilir.

*WARNING*: PunkBuster Reports PB Server Running Old Version*
Bağlanmaya çalıştığınız sunucu ile sizdeki punbukster serisinin uyuşmamasından kaynaklanan bir sorundur. Yani daha açık izah etmek gerekirse. Sunucu punkbusterin 120. patchini kullanirken sizin 125.inci patchi kullanmanızdan kaynaklanan bir problem.

Çözüm: Punkbusterinizi güncelleyin ve punkbusterin yeni sürümlerini destekleyen sunucularda oynayin

*Bad Key Code*
Kullanmış olduğunuz key korsan yada yasaklıysa bu uyarıyı alıyorsunuz demektir. Özellikle orjinal sunuculara girmeye çalıştığınızda bol bol alacağınız bir uyarıdır.

Çözüm: Orijinal oyun alin yada orijinal cdkey

*Punbukster must be Enabled before joining this server. Punkbuster can be Enabled/Disabled in the Multiplayer Options menu*
Bu uyarıyı genelde oyuna yeni başlayan arkadaşlarımız almakta. Sebebiyse punkbusteri yükleyip güncelleştirmiş olmalarına rağmen Multiplayer options'dan Punkbusteri etkin hale getirmemelerinden kaynaklanıyor.

Çözümü: Multiplayer Options'a gelin ve sol bölümde çıkan listede Punkbusteri bulun karşısındaki NO'yu, YES yapın.

*Losing Key Packets*
Bu hata şu sebepten kaynaklanmaktadır. Çoğu sunucuda Packet Loss koruması vardır. Şayet bilgisayarınızda virüs programları, Firewall yada güvenlik duvarı gibi bağlantınızı sekteye uğratabilecek ve sizi loss'a itebilecek herhangi bir yazılım varsa (Kısaca: Uzun süreli bir loss yaşarsanız/bağlantı sekteliği) punkbuster sizi oyundan atacaktır.

Çözümü: /Reconnect

*MD5 Tools Hatası*
Bu hatayı illegal cfg ve hile programi kullanimlarinda alirsiniz.

Çözümü: Şayet hile programınız varsa silin. Yada illegal cfg kullanıyorsanız kullanmış olduğunuz illegal cfg'yi silin. DİKKAT: Ben ne hile yükledim nede illegal cfg diyebilirsiniz ancak Allow Download kullanan çoğu serverlardan özellikle Admiral Mod sunuculardan hile olmasada illegal cfg edinmiş olabilirsiniz dikkatli olun.

*Cvar fx_sort=0*
Fx_Sort sis yoğunluğu demektir. Özellikle oyun yüklendiğinde bu değer 0 olarak atanır ancak Punkbuster bizlerden bu değerin "1" olarak verilmesini istemesinden kaynaklanan hatadır.

Çözümü: konsolu aşağı indirip /fx_sort=1 yazın sorun hallolacaktır

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.