Modern Warfare 2 Güncel haberler bölümünde son olarak verdiğimiz haberin içeriğini bilenler bilir. Bilmeyenler için birkez daha yazmak gerekirse, Infinity Ward hikayenin devamı niteliğindeki MW2'i için Dedicated Server özelliğini kaldırmış durumda. "Kötü oldu bu" demeden önce sıradaki haberi okumanızda fayda var. Çünkü Infinity Ward kaldırdığı DS sistemine karşılık IWNet adında tek bir server ve alternatif bir çok sunucu sistemi hazırladığını ve online keyfin bu şekilde devam edeceğini açıkladı. Çıkan bu olumsuz tepkilere rağmen, Infinity Ward'ın geri adım atmaya niyeti olmadığını da çok açık bir şekilde görebiliyoruz. En azından son zamanlarda yapılan açıklamalar bu yönde bir izlenim bırakmakta. Daha önceden de bu sürüm için Demo yayınlamayacağını ve Beta testlerin kapalı olarak test edilip geçiştirildiği oyuna karşı oluşan dedikodular ve şüphelerde buna paralel gün geçtikçe artmış durumda. Peki kısaca bu çok büyük deprem yaratan IWNet nedir, ne değildir, onu açıklayalım...

IWNET: Modern Warfare 2'nin Online-Multiplayer keyfini public sunucular yerine tek bir server üzerinden her mod ve oyun türünün içinde bulunduğu sayısız sunucuya sahip, tek çatılı bir online-platform.



Peki IWNET'in Artıları Nelerdir?

1-Hile ve küfürden uzak bir platformda oynamanın zevkine varacaksınız.
2-Tek bir çatı olduğu için sunucu arama derdine girmeyeceksiniz
3-Dünyanın hemen-hemen her köşesinden oyuncular ile oynayabileceksiniz.
4-Üçüncü maddenin getirisiyle her hangi bir zaman diliminde boş bir sunucu ile karşılaşmayacaksınız.
5-Dilediğiniz oyun türü ve moduna Xfire gibi yardımcı programlar kullanmadan ulaşabileceksiniz.
6-İçinde bulundurduğu parti sistemi ile ladder ve normal orantıda klan maçları yapabilecek ve buna paralel klanlar kurabileceksiniz.

Peki eksileri nelerdir?

1-Öncelikle bu platformanda yer alabilmek için orijinal oyun almanız gerekicek
2-Her ne kadar Robert Bowling'in açıklamanılara bakılarak düşük ping vaat edilsede ülkemizdeki bağlantı hızları göz önünde bulundurulduğunda ping problemi yaşayacağınız ortada.
3-Küfür ve Hileye karşı geliştirilecek olan sistemin ne denli sağlıklı olacağı tam bir muamma. Sonuçta admin bulundurmak en etkili çözümken IW'nin böyle bir lüksü olacağını sanmıyorum.
4-MW2'nin turnuva platformlarında IWNET yüzünden yer alamama olasılığıda bir hayli yüksek.

Sonuç olarak ülkemizdeki maddi durum ve bağlantılar göz önüne geldiğinde herkesin orijinal oyun olamayacağı ortada. Ülkemiz için Modern Warfare 2 clan alt yapısı oluşmayacak gibi. Sanırım sadece belli başlı takımlar bu seviyede yükselebilecek... Ayrıca şuda varki bağlantı problemi yaşaycaksak orijinal bir oyun almanın mantığıda yine ona göre eksi bir değer değil midir? Çünkü bir çok oyuncu vermiş olduğu paranın tam karşılığını alamadığını söyleyecek ve haklıda olacaktır. Yine oyun platformları kurarak, bunlardan gelir sağlayan pek çok oyun platformuda bu durumdan etkilenecektir.

Netice itibariyle makelemizin altına imza atmak gerekirse oyungezer sayfasındada belirtildiği gibi "IWNET proejesi Göze oldukça hoş geliyor... Tabi yerseniz :)"
Yazıya bayıldım ya Call of Duty'i yıllarca takip ettim fakat bu sefer bozdu kendini ben açıkcası korsan alırım single player oynar denetim masasından kendisine yol veririm öyle gider suç sadece oyunda değil aslında ülkemiz rezalet bir internet altyapısınsa sahip ne yapalım kader oynayacaklara iyi şanslar :).
Aslında Call of Duty serisi kendisini 3'te bozmuştu. Hatırlayacak olursak 3 versiyonun pc ye çıkmayacağı haberini verdiklerinde büyük bir üzüntü ve şok yaşamıştı oyunseverler. Elbetteki bu Infinity Ward'ın değil satıştan sorumlu olan Activision'un problemiydi. Sanırım yeni bir EA Games yaratıyoruz. Oyuncuların isteklerinden ziyade kendi keselerini ve egolarını daha çok düşünen... Daha sonra serinin 5'i için pc yede çıkıcak dendi beklenildi beklenildi ve çıkan oyun tam bir felaketti. Trechyard'ın bu başarısızlığı yüzüne Activision bir daha WW2 yapmayacağını açıklamıştı ayrıca. 3 ve 5'in faciası yetmiyormuş gibi Infinity'in Modern Warfare'yi singlede kısa tutması ayrı bir faciaydı. Ama sonuçta bu Infinity Ward'dı gerçekten görselliği oynanabilirliği müzikleri ve sesleri ile güzel bir oyundu fakat Single gerçekten çok kısaydı. Şimdi birde bunlara ek Modern Warfare 2'in IWNET Projesi gerçekten Call of Duty serisi için yıkım yada diğerleri gibi olmasada büyük bir sarsıntı olur. Ayrıca güncel haberlerde verdim Modern Warfare 2'in oyun içinden bir videosuda nete sızmış durumda :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.