arkadaslar ben router üzerinden standart dinamik ip ile cs server kurmak istiyorum. burdaki en onemli sorun dinamik ip durumu.dinamik ipyi statik ip yapmak gerek. bunuda bir kac forumda DYNDNS .com adlı sitenin bu işlem için biçilmiş kaftan oldugu yazıyordu. fakat üye oldum programını indirdim domainini aldım fakat yinede olmadı. dedicatedtan serveri kurdum. 192.168.1.33:27015 yazınca serveri buldum. ama dısardaki pcten bu serveri nasıl gösterebilirim. nerde hata yapıyorum?

saygılar...
Öncelikle modeminden 27015 nolu UDP portunu açman gerek(Bkz: https://www.emuleturk.com/Port/PortAcma.htm). Dedicatedi açtıktan sonra, https://www.whatismyip.com/
dan ip adresini öğrenip(genelde 85.xxx.xx.xx şeklinde olur) serverına bağlanmasını istediğin kişilere verebilirsin. Sorun genelde port açarken yapılan hatalardan kaynaklanıyor, eğer aynı modemi birden fazla pc kullanıyorsa biraz değişik oluyor port açma yöntemi. IP sabitleme işi abc.gameserver.com gibi bir ipye sahip olmak içindir. Zorunlu değildir fakat modemin resetlendiğinde ip adresin değişeceği için ip adresini öğrenip serverına girecek kişilere tekrar vermen gerekir. Dedicated ayarlarını vereyim birde:

Büyük

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.