Call of Duty - World At War

Call of Duty 1 serisi ile başlayan macera pasifik cephesi ile tüm hızıyla devam ediyor. Call of Duty serisi ile önemli ölçüde gelir elde eden Activision firmasının serilere devam etmesi nihayetinde bu defa Treyarch'ın ellerinden çıkan pasifik cephesi hikayesi 14 Kasım 2008 de bizlerle birlikte olacak.

-Daha önceki Call of Duty serileri-

Call of Duty | Platform: Pc & Konsol | Yapımcı: İnfinity Ward | Dağıtıcı: Activision
Call of Duty 2 | Platform: Pc & Konsol | Yapımcı: İnfinity Ward | Dağıtıcı: Activision
Call of Duty 3 | Platform: Konsol | Yapımcı: Treyarch| Dağıtıcı: Activision
Call of Duty 4 | Platform: Pc % Konsol | Yapımcı: İnfinity Ward | Dağıtıcı: Activision

Dipnot: Serinin 3. versiyonu duyurulduğunda pc platformuna çıkmayacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra gelen bir bilgi İnfinity Ward'ın da pc platformu için 4. seri üstünde çalışıyor olmasıydı. Bu defa Treyarch 5. seriyi yani World at War'ı pc platformu içinde üretecek ancak alınan duyumlara göre İnfinity Ward, çoktan serinin 6.'ı için kolları sıvamış durumda. Ayrıca serinin 5.'i için seri numarası yerine World at War'ın kullanılması artık Activision platformunda Treyarch'ında önemli bir kol olduğunu iza etme biçimi olarak algılanmıştır.

-Oyun Hikayesi-Call of Duty 4 ile modern zamanın savaşlarını konu alan hikaye tekrar ww2 (World War 2) dönemlerine geri dönmüştür. Ancak bu defa hedef Avrupa değil Pasifik ve Doğu cephesi... Hikaye ve Art uzmanlarının söylediklerine bakılacak olursa bu defaki hikaye daha etkili olacak ve oyuncular ister istemez kendilerini o dünya içerisine sokacaklar...

Dipnot: 4.Seride kurgulanan hikayenin kısa oluşundan yakınan oyuncuların feryatları World at War ile "mesajı aldık" konumuna getirilmiş.

Platform:
Pc, XB360, PS3

-Oyun motoru ve tahmini sistem gereksinimleri-
Oyun motoru olarak 4. seride kullanılan Proprietary kullanılmış. Yüksek çözünürlükte dahi bilgisayarları kasmaması sayesinde 4. seriyi yine oyuncuların beğenisiyle taçlandıran Tercyard çalışanları Call of Duty 4 görselliğinde bir ww2 teması sunmayı amaçlıyor.
Tahmini sistem gereksinimlerine gelecek olursak.

İşlemci: AMD 64 3200+ Intel Pentium 4 3.0ghz veya üstü
Ram: 8gb boş HDD alanı, 512Mb Ram (Xp), 1Gb Ram (Vista)
Ekran Kartı: Shader 3.0 destekli veya daha üstü 256Mb Geforce 6600 GT / ATI Readon 1600 XT veya üstü

-Oyunla birlikte gelen yenilikler-
Artık oyuncular Singe Player modunu, ikiye bölünmüş ekranda yada çevrimiçi bir platform oluşturarak birlikte bitirebilecekler.
Çok kişili oyuncu modunda 64 kişilik sunucularda birbirleriyle oynayabilecekler.
İlk kez Call of Duty: United Offensive ile gelen araç kullanımı World at War serisindede yer alacak.
Oyuncular harita üzerinde yer alan ağaçlara tırmanabilecek.
Yapay zekanın bir adımda ileri gitmesiyle birlikte artık oyundaki düşmanlarınız mermileri kalmadığında el bombalarını çekerek sizlere doğru intihar dalışı yapabilecek.
Yaralandığınızda bekleyerek dolan canınızı (single player için bahsi geçiyor) sıhhiye yardımı ilede doldurabilecek yaralanan oyuncularınıza sizde sıhhiye yardımı yapabileceksiniz.

-Videolar-
Co-Op Collaboration Trailer
Full Length Debut Trailer
Exclusive Debut Teaser
Gameplay Video
Gameplay Video2

Yardım alınan kaynaklar: Wikipedia Türkiye
Oyun resmi web sayfası: www.callofduty.com
harika işte bu ztn ben cod 4 ü pek yenilik olarak görmüorum cod4 bu zamanını savaşı cod 2 , 2.dünya savaşı ama bunun gelmesiyle cod2 nin yerini bu alır :)
Serinin ww2'ye geçmesi birçok oyuncuyu mutlu etti zaten, bakındığım birkaç platformda birtakım oyuncu kitlesi Cod4'ü çok ağır eleştirmişti. Cs'den ne farkı kaldı diye ancak dikkat çekmek istediğim nokta bu seriyi Tercyard'ın yapması... Yani Infinity Ward'ın üstlendiği 6. seri yine büyük ihtimal 4'te yarım kalan hikaye üstüne kurgu edilecektir. Yine Pvt. Soap ile gidicez gibi. :) Birde üzücü mü yoksa sizleri sevindirirmi bilmem ama seri 10. bölümde son bulacakmış sanırım. Activision Blizzard bilindiği üzere yan bir çatıda birleşti. Bu birleşimle yeni ve daha fantastik oyunlar yaratmayı planlıyorlarmış. Yani dedikodular doğruysa İki firmada daha aktif projeler üstünde çalişabilmek için tutulan bazı serilerini noktalamayı amaçlıyormuş. Ayrıca Blizzard WoW'da Glider kullanan oyuncuları cezalandırmayı amaçlıyormuş. Tabi bunlar sadece söylenti gerçelik paylarını zamanla görecez.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.