Cisco Sertifikaları

Network alanında ilerlemek isteyen BT profesyonelleri Cisco’nun sertifikasyon programı ile bilgi ve tecrübe sahibi olurlar. Cisco sertifikalı BT profesyonelleri, network planlamasında, ağ yönetiminde, danışmanlıkta, network kuruluş ve destek aşamalarında bilgi sahibi olurlar.

Cisco sertifikasyonları, kişilere iş hayatında anında kullanabilecekleri ve hayata geçirebilecekleri bilgi ve becerileri kazandırır. Laboratuvar çalışmaları ve gerçek hayata dayalı proje örnekleri yapıldığı için bireyler iş hayatına çok hızlı bir şekilde adapte olabilirler.



CCNA:

Cisco Certified Network Associate (CCNA) sertifikası, kişinin Cisco network araçlarını yönetebileceğini ve en verimli şekilde çalıştırabileceğini gösterir.

Cisco Certified uzmanlar, network altyapılarını en verimli şekilde dizayn etmek, kurmak, iletişimi sürekli kılmak, performansı arttırmak ve altyapıdan kaynaklanan problemleri -oluşmadan- çözerek toplam network maliyetini düşürmek için gerekli uzmanlığa sahip olduklarını ispatlamış network profesyonelleridir.

CCNA sertifikasyonu için ICND(Interconnecting Cisco Network Devices) eğitimi alınmalıdır. Bu eğitim sonunda 640-607 kodlu CCNA sınavı verilmelidir.

CCNP:

CCNP sertifikasyonu için, ICND, BSCN(Building Scalable Cisco Networks), BCMSN(Building Cisco Multilayer Switching Networks), BCRAN(Building Cisco Remote Access Networks), CIT(Cisco Internetwork Troubleshooting) eğitimleri alınmalıdır.

CCIE:

Dünya'da son derece az sayıda olan CCIE'ler network konusunda dünyaca tanınmış otoritelerdir. CCIE sertifikasyonu için verilmesi gereken zorlu sınavı aşabilmek için, CCNP serifikasyonunun ardından en az 2 yıllık yoğun tecrübe gerekmektedir.

Cisco Sertifikalarının tam listesi aşağıdadır.

- Associate

CCDA (Cisco Certified Design Associate)
CCNA (Cisco Certified Network Associate)

- Professional

CCDP (Cisco Certified Design Professional)
CCIP (Cisco Certified Internetwork Professional)
CCNP (Cisco Certified Network Professional)
CCSP (Cisco Certified Security Professional)
CCIE
CCIE Communications and Services
CCIE Routing and Switching
CCIE Security
CCIE Voice

- Specialist

Cisco Cable Communications Specialist 1
Cisco Content Networking Specialist
Cisco Firewall Specialist
Cisco IDS Specialist
Cisco IP Telephony Design Specialist
Cisco IP Telephony Operations Specialist
Cisco IP Telephony Support Specialist
Cisco Multiservice Switching Specialist
Cisco MxU Specialist
Cisco Optical Specialist 1
Cisco VPN Specialist
Cisco Wireless LAN Design Specialist
Cisco Wireless LAN Support Specialist

Cisco kariyer sertifikasyonlarına sahip olmak neden önemli?

Internet'in %85'inin Cisco networking çözümleri üzerinde çalıştığı günümüzde, kurumsal firmaların tamamına yakını network altyapıları için Cisco çözümlerini kullanmaktadır.
En küçüğünden milyonlarca USD'lık network altyapılarına sahip en büyük firmalara kadar her kurum için network çözümleri yaşamsal öneme sahiptir. Bu yüzden kurumlar network altyapılarını tecrübelerine güvenebilecekleri profesyonellere teslim etmek istemektedirler. Dolayısıyla networking alanında ilerlemek isteyenlerin Cisco sertifikalarına sahip olmaları beklenmektedir.
Cisco sertifikasyonları, tüm dünyada networking profesyonellerine olan yüksek talebi karşılayabilmek için hazırlanmış ve çeşitli seviyelerde network uzmanları yetiştirmek için planlanmıştır.
Cisco Certified uzmanlar, network altyapılarını en verimli şekilde dizayn etmek, kurmak, iletişimi sürekli kılmak, performansı arttırmak ve altyapıdan kaynaklanan problemleri -oluşmadan- çözerek toplam network maliyetini düşürmek için gerekli uzmanlığa sahip olduklarını ispatlamış network profesyonelleridir.
Bu yüzden Cisco sertifikaları, IT endüstrisinde yöneticiler tarafından kalite göstergesi olarak kabul edilen ve en fazla itibar gören networking uzmanlık sertifikalarıdır.
Cisco sertifikalarına sahip olmanın kurumunuza ve size katkıları nelerdir?

Cisco sertifikalı IT profesyonelleri, network planlamasında, ağ yönetiminde, danışmanlıkta, network kuruluş ve destek aşamalarında en üst düzeydeki bilgileriyle mükemmel projelerin mimarı olurlar. Böylece çok daha kısa sürede, çok daha az maliyetle, daha sağlıklı ve verimli sonuçlar alınmasını sağlarlar.
Cisco sertifikalı IT profesyonelleriyle çalışan kurumlar, rekabet güçlerini yükseltebilmek için, çağın gerektirdiği bilişim altyapısını en iyi şekilde oluşturabilirler.
Cisco sertifikalı IT profesyonelleriyle çalışan kurumlar, sürekli gelişen teknolojiyi yakından izlemek, yeni teknolojilerin iş ihtiyaçlarına katkısını analiz etmek ve uygulanabilirliği olan çözümleri en kısa sürede kuruma entegre etmek için gereken vizyona sahip olurlar.
Kurumlar, sertifikalı profesyonellerle çalıştıkları sürece bilişim altyapısında oluşan problemlerden kaynaklanabilecek her türlü iş ve para kaybını engellemek için gerekli kaynaklara sahiptirler.
Sertifikalı profesyonellerle çalışan kurumlar, ihtiyaçlarına karşı düşen çözümleri çok daha iyi planlayarak birlikte çalıştıkları çözüm ortaklarından en yüksek verimi elde edebilirler.
Cisco sertifikaları, IT profesyonellerinin endüstrinin taleplerini karşılayabilecek uzmanlar olduklarını kanıtlar.
Cisco sertifikaları, tüm dünyada yöneticiler tarafından uzmanlık ve kalite göstergesi olarak kabul edilmiştir.
Cisco sertifikalı profesyoneller çalıştıkları kuruma en yüksek katkıyı sağlayarak daha üst düzey gelir ve sorumluluk sahibi olurlar.
Cisco sertifikalı profesyonelleri, tüm dünyaya yayılmış diğer network uzmanları ile sürekli temas içinde olup diğer ülkelerdeki örnek projeleri yakından izleyebilirler.
Cisco sertifikalı profesyoneller, her yıl gerçekleşen ve tüm dünyadan konularında en üst düzeyde uzmanlaşmış network mühendislerinin katıldığı networkers toplantısına davet edilirler. Bu toplantılara katılarak 300'den fazla ileri teknoloji semineri arasından seçim yapmak ve ilgilenilen konularda sürekli önde kalmak mümkündür.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.