1.G.SHDSL Nedir?
G.SHDSL Türk Telekom'un hem TTnet hemde Turpak altyapısını kullanarak, noktadan-noktaya ve noktadan-çok noktaya iletişim sağlayan, Frame Relay, Kiralık Hat devrelere göre yüksek fiyat avantajı sağlayan, aynı zamanda internet güvenlik sorunlarını da içermeyen yeni bir hizmetidir.
2.Nerelerde Kullanılır?
Uzak ofisleri bulunan ve bu noktalarla data, ses ve görüntü iletişimi yapmak isteyen tüm firmaların kullanabileceği bir hizmettir.
3.Avantajları Nelerdir?
a)Yatırım Maliyeti Avantajı: Modem- Router gibi donanım yatırımı Frame Relay ve Kiralık Hat devrelere göre oldukça düşüktür. (Ortalama 1/10 yatırım maliyeti düşüyor)
b)Aylık Kira Maliyeti Avantajı: Frame Relay ve Kiralık Hat aylık maliyetlerine göre çok daha düşüktür. Ek'te örnek bir karşılaştırma tablosu bulabilirsiniz.
c)Güvenlik Avantajı: ADSL hizmetinden farklı olarak Frame Relay veya Kiralık Hat gibi internete kapalı bir şebekedir.Bu nedenle güvenli bir iletişim sağlanabilmektedir.
d)Uçtan Uca Hız Garantisi Avantajı: Simetrik yapıda olması nedeniyle upload ve download hızları aynıdır.
e)Uygulama Avantajı: Ses + Data + Video Konfigürasyon uygulamaları için uygun altyapı mevcuttur.
f)Bölge Ofisleri için 2mbps'a Kadar Hız Avantajı: Frame Relay gibi esnek bant genişliğine sahip olup uç noktalarda 2mbps'e kadar hız sağlanabilmektedir.
g)Hız Artırımlarında Yatırım Maliyeti Avantajı: Uç noktalarda hız artırımı talep edildiğinde modem değişimi gerekmemektedir.
h)Yaygınlık : Türkiye'nin hemen hemen her yerinde G.SHDSL hizmeti sağlanabilmektedir.
4.Kaç noktaya kadar G.SHDSL bağlantı yapılabilir?
Teknik olarak bir noktada 8 uç tanımı yapılabilir. Fakat Türk Telekom AŞ.'nin henüz bu konuda tarifesi bulunmadığından, çok noktalı uygulamalarda merkez Frame Relay, ATM ya da Metro Ethernet olmalıdır.
5.Metro Ethernet nedir?
Yerel alan ağlarımızda kullandığımız Ethernet teknolojisinin tüm şehre uygulanması fikrinden doğmuştur. Telekom santraline ve müşteri tarafına konacak Metro Ethernet anahtarlar (switch), fiber optik kablo bağlantısı ile Gigabit seviyesine kadar bağlantı seçeneği sağlıyor.
6.Donanım ihtiyacı nedir?
Sade bir bağlantı için uç noktalara yaklaşık 200-600 USD değerindeki modem+yönlendiriciler (router) kurulması yeterli. Cisco marka modüler yönlendiriciler için G.SHDSL kart takılması yeterli gelmektedir.
7.Nasıl başvuru yapabilirim?
Her noktanın bağlı bulunduğu santrale başvurmak gerekiyor. Bu başvurular ve takibi , isteğe bağlı olarak, VİTEL'e vereceğiniz vekaletname ile Telekom Sorumlusu arkadaşlarımız tarafından yapılabilir.
8.Daha önce G.SHDSL kurulumu yaptınız mı?
Marks&Spencer Mağazaları 25 noktası merkeze, Frame Relay ve G.SHDSL (yedek ve yük paylaşımlı devre) olarak bağlanmıştır.
Güven Sigorta 9 Bölge Müdürlüğü merkeze, Frame Relay ve G.SHDSL (yedek ve yük paylaşımlı devre) olarak bağlanmıştır.
Arsan Doğalgaz Dağıtım 5 noktası merkeze,G.SHDSL olarak bağlanmıştır.
Diler Holding 3 noktası G.SHDSL şebekesi kullanılarak bağlanmıştır.
Bilfar Holding 3 noktası G.SHDSL şebekesi kullanılarak bağlanmıştır.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankasının 3 noktası G.SHDSL şebekesi kullanılarak bağlanmıştır.
Bunların dışında çok sayıda devam eden proje de tamamlanmak üzeredir.
9.Daha detaylı bilgi nasıl alabilirim?
Hemen bizi arayabilirsiniz. Müşteri İlişkileri Yöneticisi arkadaşlarımız sorularınızı memnuniyetle cevaplayacaktır.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.