Master
59.2997
Bu akşamüstü yaptığım bir keşif. MSN türevi bir programla anlık, metinsel, sesli ve görsel sohbet yapma, dosya paylaşımı yapma ve bağlı olunan hesapla ilgili çeşitli özelliklere anında erişme imkânı sunuyor. Açıkçası artık pek MSN kullanmasam da sistem oldukça hoşuma gitti. Özellikle sade ve kullanışlı arayüzünü çok sevdim. Facebook chat kurbanı olmak istemeyip, halâ daha eski alışkanlıklardan kopamıyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

İndirme Adresi:
https://www.google.com/talk/intl/tr/

Yardım Merkezi:
https://support.google.com/talk/?hl=tr
Expert
34.0001
Skype candır :) Uzun süre önce gtalk kullanmıştım ama beni de sade arayüzü sıkmıştı.
Skype daha popüler tabi bunda kota olayı yoksa tercihte edilir :D
Google Talk yeni birşey değil. 2005 de ortaya çıktı. 7 Şubat 2006 da Gmail ile entegreli chat olarak kullanıma başlandı.

21 Kasım 2007 de stabil olarak pc ler üstünde kullanıma sunuldu.

O günden beride geliştirmesi devam etmekte olan bir ürün :).
Master
59.2997
Doğrudur, GTalk'un aktif olduğunu biliyordum fakat masaüstü uygulamasının varlığından haberim yoktu. Bu tip sade tasarımlar hoşuma gidiyor. Özellikle Windows Live Messenger tasarımını gittikçe daha sevimsiz yapmayı başardı. Gerçi artık pek rağbet görmese de hâlâ daha bazı kesimlerce severek kullanılıyor. GTalk'un masaüstü uygulaması güzel ve güçlü bir alternatif olabilir.
Video/Ses aktarım gücü çok daha gelişmiş ve iyi. Windows Live Messenger daha çok ticari amaçlı üretilen bir ürün haline geldi. Her yerinde reklam zart zurt çıkmakta.

GTalk, amaç olarak hızlı iletişim ve kaliteli ses/video stream amacıyla yapıldığı için dediğin gibi daha kullanışlı ve güzel. Masa üstü uygulaması da bahsettiğim yıllarda çıkmıştı.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.