BTNet:
TurkNet’in yaptığı araştırma, internet kullanıcılarının internet paketlerine olan yaklaşımlarıyla ilgili birçok bilgiyi ortaya koydu. Kullanıcıların kotalı internet paketlerine ilgisi giderek azalırken, kotasız internet paketlerinin kullanılma oranı yüzde 67′ye yükseldi.

İnternetin günlük ve kurumsal hayata daha çok girmesi ve etki etmesiyle birlikte, internet kullanım alışkanlıkları da değişmeye başladı. Kullanıcılar, artık internet üzerinde daha çok online kalmak ve sınırsızca hareket etmeyi tercih ediyorlar. Bu nedenle kullanıcılar kendilerini kısıtlayan kotalı internet paketleri yerine kendilerine her alanda özgürlük tanıyan kotasız internet paketlerini tercih etmeye başladılar.
Yapılan araştırmaya göre Nisan ayında satılan internet paketlerinin yüzde 67′sini kotasız internet paketleri oluşturuyor. Kotasız paketler kullanıcılara internetten faydalanmanın en ekonomik yolunu sunacak avantajları da beraberinde getiriyor. Üstelik kotasız paketlere olan bu yönelim yalnızca büyük şehirlerle sınırlı değil. İnternetin gittikçe yaygınlaştığı diğer kesimlerde de kotasız internet paketleri daha çok tercih ediliyor.

Yermi dersiniz xD
kotalı paketler kalkar onun yerine 4-8-12 gblik adil kullanımlılar gelir. türkiyede kurnazlıklar, pişkinlikler falan bitmez. şu güne kadar halkın iyiliğine yapılmış bir şey gördün mü ? çıkarı olmadıkları hiçbir adım atmazlar
Neophyte
-1.7
Kotasız paketler de bir bakıma kotalı. 25 gb olduğu zaman internet hızın düşüyor, sadece kotasız internetim var diyebiliyorsun.
kız güzelmiş en derin duygularım kabarıverdi
Expert
34.0001
benim kotasız internetim var, parasını fazla verince oluyor. Hatta tarife ismi 8mbit olmasına rağmen 10 mbit bağlantım var, ülke üzerinde ttnetten memnun olan tek kişi benim sanırım.
Açıkcası bende şu kota olayını çözemedim. 50mbit internet var 125gb kota var. O kota olduktan sonra, 50mbit 100mbit 1gbit kullansan ne faydaaa....
Master
59.2997
Kota olayı bitmez. Sınırsıza bile kota ekleyen BTK buna asla izin vermez. Anca avrupa standartları vs olayları döner o zaman kılıflı kota uygulamasıyla güncelleme yapılır. Hep böyle oldu bundan sonra da değişeceğini sanmıyorum.

@some_one

Alt yapı yetersiz. Adil kullanım zaten her bölgeye yapılmıyor. Fazla bandwidth harcanan bölgelerde genelde hız düşümü oluyor. Herkes bir anda yüklense alt yapının rezaleti ortaya çıkacağından akıllarınca böyle önlem alıyorlar.
Neophyte
26.6001
Bazı Avrupa ülkelerinde de benzer uygulamalar var diye biliyorum. Kademeli olarak bir düşüş yapılsa çok daha iyi olabilirdi.
Master
59.2997
Ayrıca kotalı tarifeleri kaldırıp tek tarife üzerinden satış yaparlarsa Türkiye'deki internet kullanımı yarı yarıya düşer. Çoğu ev kullanıcısı ucuz fiyatlarından ötürü kotalıyı tercih ediyor. Zaten 4-5-6 gb gibi kotalar da onlara fazlasıyla yetiyor. Şimdi bu adama desen sen 20 lira verip kullandığın internet paketini iptal ediyoruz sınırsız tarifeye geçmeniz gerekiyor ayda 59.90 adam direk kapatır. :D Sınırsız mınırsız dinlemez. :)
1,8,20,50,100... mbite kadar diyorlar zaten. Hadi onu geçtik birde adil kullanım kotası zımbırtısı var. 20-30 tl fazla verip 20 yada 50mbit alalım desek (en azından 50gb adil kullanım kotası var) bu sefer fibernet ağı yok.Telekomada 1km mesafe yerde oturacanda anca öyle.Dıdısının dıdısı....
kadar diyolar da şirket tam bir şerefsiz olduğu için sanki modem sayfasından göremiyoruz 5 mbite limitlediklerini.
2 seneden fazla ttnet 8 mbit adil kullanım zımbırtısı olan paketten kullanıyordum. Ancak her ay en az 100 gb indirme olmasına rağmen hiç bir zaman 1 mbit düştüğünü görmedim, daha sonra biri adsl e geçtim - onunda adil kullanım zımbırtısı vardı- onu da 1 yıldır kullanıyorum, aynı şekilde yine 1 mbite hiç düşmedi. Bilmiyorum benim şansım herhalde.
Avea Vınn :D 8 Gb Kotalı ne olucak vınlardaki kota peki bırak turk telekomu :D
3G hizmeti kotasız verilse ttnet falna kalmaz ortada
oglum kotasız 3g var :D fiyatı pahalı ucuz olsa ondan alırım zaten :D
gecen ay turk telekom turkiye capında neti kesti ama bende halen net wardı :D
herkezden bi farkı war 3g li olanın :D



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.