internet baglantısı war fakat dns sistem dosyları hatası veriyor ne yapabilirim yardım edermisinz
Benim msn'de açılmıyor

ebbudy.com dan hotmail.com uzantılı adreslerime girebiliyorum :)

bende hiç hata yok ama genede girmiyor.
Daha yatarıcı bir cozumu olan :)
Progms : internet baglantısı war fakat dns sistem dosyları hatası veriyor ne yapabilirim yardım edermisinz

modemi kapat sonra bilgisayarı - powera bas kapanınca sonra da modemi aç...
1.
Bilgisayarınızın tarih ve saat ayarlarının dogru oldugundan emin olun.

2.
Ip adresinizi orendikten sonra
Yerel ağ bağlantısına sağtık. > özellikler > TCP/Ip ye girtdikten sonra Dns ayarları kısmından Aşağıdaki DNS sunucu adreslrini kullan secenegini isaretleyip 1. bosluga ip adresimizi girmöemiz.

3. Bun yöntem alıntıdır.

Sorun : Bağlantı hataları vermesi, bağlantı kesilmesi, MSN dosya alışverişlerinde sorunlar 800b001 80072ee7 80072efd 80072f0d 80070190 81000301 80072efd 80072f0d 80072ee7 80072ee7 81000306 80072efd 80072f0d 81000314 800722746 hata kodları ve diğer bağlantı hataları… Sebepler:
MSN servislerinin çok yoğun olması
MSN bazen o kadar yoğun olurki bağlantı kuramayabilirsiniz. Bazende sistemleri yeniliyorlar veya sistemleri çökebiliyor bu tip durumlarda 30 dk ile 3 Saat arası bir bağlantı problemi yaşayabilirsiniz.
Firewall
Eğer Firewall kullanıyorsanız ayarlarını düzğün yapılmaması MSN Messenger yada Windows Live Messenger programınız internete çıkamaz.
Windows Yani işletim sisteminiz.
İşletim sisteminizin ip Unp ve diğer TCP ayarlarını kurcaladıysanız yada bozulma meydana geldiyse Messenger’iniz internete çıkamayabilir yada bağlantı kuramayabilir.
Internet Explorer
İnternet Explorer ayarlarınızda oluşan problemler Messenger programınızın internet bağlantısını etkiler ve programınızın hata vermesine neden olur.
ADSL Modem
Sıkıntıların büyük çoğunluğu ADSL modem ayarlarının düzgün yapılandırılmamasından kaynaklanabilir. NAT ayarları ve ADSL modeminizin Firewall ayarlamaları hatalı yapıldığı zaman MEssenger ve birçok programın internete çıkışını engeller bağlantı zayıflamasından tutunda bağlantı kopmalarına kadar birçok arızaya sebep olabilir.
TÜRK TELEKOM
Evet birde sıkıntıların yine büyük bir dilimini oluşturan Türk Telekom hem alt yapı sorunları hem alt yapı çalışmaları, eski santraller, eski ADSL portları, Arızalı ADSL portları ve yağmur kar gibi dış etkenlere karşı koruması olmayan TELEKOM TELEFON BAĞLANTI kutuları sayesinde yani ARTIK bizim olmayan özelleştirilen ve bu özelleştirmeden henüz bir kazancımız olmayan Türk telekom kaynaklı arızalar…
Virüs ve Trojan lar
Malesef bilgisayarınıza Virüs yada Trojan bulaştıysa MSN bağlantı problemleri oluşabilir.

ÇÖZÜM :
MSN Servislerinin çok yoğun olması
Bunu anlayabilmeniz için MSN’in Hizmet durumu sayfasına giderek Tüm sistemler kararlı ve çalışır durumda. Yazıp yazmadığını kontrol edin eğer bu sayfa açılmıyorsa veya arıza sistemler çok yoğun gibi bir yazı karşınıza geliyorsa o zaman onların Sistemlerinde sorun var demektir PC nizin hiçbir ayarı kurcalamayın MSN ‘ bir süre sonra düzelecektir. Sadece bekleyin …
https://status.messenger.msn.com/Status.aspx?mkt=tr bu adresten Hizmet Durumu nu kontrol edebilirsiniz.
Firewall
Firewall ayarlarınızı kontrol edin gerekirse bir bilene yaptırın hadi olmadı o zaman firewall’ı kapatın MSN ‘e bağlanmayı deneyiniz. Eğer bağlanırsa o zaman Firewall’ı düzgün ayarlayınız..
İşletim Sisteminiz Windows
Windows’u bilirsiniz muhakkak bir yerde bir sorun oluşur ve sıkıntı çıkartabilir. Eğer bilgisayarınız internete hiç bağlanmıyorsa yada zayıf bir bağlantınız var ise o zaman sıkıntı Windows’tan olabilir bir bilene kontrol ettirin olmadı en azından
BAŞLAT
ÇALIŞTIR
CMD yazıp entere basın
ipconfig yazın entere basın
eğer ip adresi 0.0.0.0 gözüküyorsa sıkıntı TCP IP problemidir IP alamamışsınızdır yada ip gözüküyor ama DNS alamıyor olabilirsiniz
ipconfig /renew yazıp entere basın …
Google AdSense ile websitenizden para kazanın
İp adresiniz ve DNS leriniz yenilenecektir…
Yada Masaüstünden
Ağ bağlantılarım Sağ tıklayın
özelliklere geliniz
Yerel Ağ Bağlantısı’nı Sağ tıklayın
Onar sekmesine gelin

Yerel IP adresiniz ve DNS leriniz tekrar güncellenecektir...
Internet Explorer
İnternet Explorer ayarlarından da bu sıkıtı oluşabilir düzeltmek için


Messenger’daki bağlantı ayarları Windows Live ID veya .NET Messenger Hizmeti hizmetine bağlanmanızı önlüyor olabilir. (Internet bağlantınızla ilişkili ayarlar.)
Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler‘i tıklatın.
Bağlantı‘nın altında Gelişmiş Ayarlar‘ı tıklatın.
Ayarlar iletişim kutusundaki HTTP bölümünde Sına seçeneğini tıklatın. Test sonuçları Bağlantı Sınayıcı iletişim kutusunda göründüğünde Tamam‘ı tıklatın.
Tamam‘ı ve tekrar Tamam‘ı tıklatın.
Hangi ayarların bağlantı sorununa neden olduğunu belirleyebilirsiniz.
Internet bağlantı ayarlarınızı denetleyin:
Belirli bir kitleyi hedefleyin. Google AdWords ile reklam verin.

Başka bir web sitesini ziyaret ederek Internet’e bağlı olduğunuzu doğrulayın. Web sitesi açılmazsa, Internet bağlantınızı etkinleştirme işleminde yardım almak için ISS (Internet servis sağlayıcısı. Internet’e erişim sağlayan şirket.) ile bağlantı kurun. (4440375 Adsl teknik destek hattı yada kablonet kullanıyorsanız onları arayın )
Güvenlik duvarı ayarlarınızı denetleyin:

Kullandığınız güvenlik duvarı (Bilgisayarı yetkisiz dış erişimden korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir güvenlik özelliği. Donanım, yazılım veya her ikisi de olabilir.) Messenger uygulamasını engelleyecek şekilde ayarlandıysa, Messenger oturumu açamazsınız.Bu sorunu çözmek için :
MSN Web Messenger web sitesini ziyaret edin.
MSN Web Messenger Başlat‘ı tıklatın ve sonra oturum açmayı deneyin.MSN Web Messenger oturumunu açabilirseniz, Messenger güvenlik duvarı tarafından engelleniyor olabilir.
Bilgisayarınızda, bir yazılım veya güvenlik duvarı yazılımı çalışıyorsa, yazılımın Messenger uygulamasının çalışmasına izin verecek şekilde ayarlandığından emin olun yani Firewall ayarları diyebiliriz. ve ardından yeniden Messenger oturumu açmayı deneyin.
Sisteminizde Proxy girilmiş olabilir… Proxy üzerinden çıkmıyorsanız ki çıkıyorsanızda silin ( Eğer şirket değilse çünkü genelde birçok şirket proxy ile intenete çıkar o zaman bilgi- işlemcinize danışın…)
Windows Live Messenger proxy ayarlarını temizleyin:
Messenger programını başlatın.
Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler‘i tıklatın.
Bağlantı‘nın altında Gelişmiş Ayarlar‘ı tıklatın.
SOCKS altındaki girişleri silin
Tamam‘ı ve tekrar Tamam‘ı tıklatın.
Windows Internet Explorer proxy ayarlarını belirleyin:
Internet Explorer programını başlatın.
Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri öğesini tıklatın.
Bağlantılar sekmesinde LAN Ayarları öğesini tıklatın.
Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunu temizleyin.
Tamam‘ı ve tekrar Tamam‘ı tıklatın

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.