Silindi
Cumhuriyetin 84. yıldönümü bugün tüm yurtta, KKTC'de ve yurtdışında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Çankaya Köşkü'nde protokole bir resepsiyon verecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 58 yaşına bugün girecek.
Devletin zirvesinden Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımlanan mesajlarda "birlik çağrısı" ön plana çıkarken, kardeş kavgası çıkarmaya çalışanların amaçlarına ulaşamayacakları vurgulandı.
Cumhurbaşkanı Gül mesajında, "Türkiye'nin bölgesi ve ötesindeki gelişmelere yön veren, dostluğu aranan, husumetinden çekinilen bir aktör" konumuna yükseldiğini kaydetti. Gül şöyle dedi:
"Ülke ve millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için ihtiyacımız olan en önemli husus, birlik ve beraberliktir. İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır.
Büyük ve güçlü Türkiye tasavvurunda farklı renklerin olması doğaldır. Tarihimiz, farklılıkların yüzyıllarca nasıl bir arada yaşayabildiğinin somut göstergesidir. Bugün de önümüze çıkabilecek her türlü engel karşısındaki en büyük değerimiz bu birlik ve beraberlik duygusudur.
Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz müddetçe aşamayacağımız sorun yoktur.."

[bKenetlenme günüb]
Liderlerin Cumhuriyet Bayramı mesajları da özetle şöyle:
TBMM Başkanı Köksal Toptan: Her vatandaşımıza düşen en büyük görev, birlik ve bütünlüğümüzden taviz vermeden, daha demokratik Türkiye Cumhuriyeti için gayret göstermek olmalıdır.
İnsanlık dışı saldırılar, devletimizi canıyla, kanıyla kuran; doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle tüm Türk milletinin bu toprakları koruma azmini yeniden canlandırmıştır.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Bugün Atatürk'ün en büyük eserim dediği cumhuriyet değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır.
Bu anlamlı günde aziz Türk milletinin kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha en anlamlı cevabı vereceğine inanıyorum.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: Başta terör olmak üzere her tür tehdit ve tehlikeye karşı kararlı tavır takınılmamakta, meydan boş bırakılarak bir yandan cumhuriyetin kazanımları yok edilmeye, ortadan kaldırılmaya çalışılmakta, öte yandan terör örgütünün arkasında bulunan siyasi proje gözlerden gizlenerek, toprak bütünlüğümüzle ulusal birliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırılar icazete bağlı planlamalara, okyanus ötesi izinlere bağlanmaktadır.

milliyet.com
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün bize en güzel ve en değerli hediyelerinden bir tanesi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin 84. Yılında terör laneti sebebi ile yaşadığımız bu kötü günlerde başta PKK laneti olmak üzere bütün terör örgütlerini kınamaktayım. VE Bizleri tam bağımsız bir ülkenin çocukları olmaktan men edenleri kınamaktayım. Fakat yinede bu gün Cumhuriyet günü alın bayrağınızı çıkın dışarı, nerde çokluk orda vatan sevgisi kendinizi gösterin, ülkenizi sevdiğinizi ve korduğunuzu gösterin. Şimdi sizde bir bayrağınızı alın ve caddelere çıkın bağırın koşun. Mustafa Kemal Atatürk ne güzel demiş..

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk:
Temeli büyük Türk milletinin ve onun kahraman evlâtlarından mürekkep büyük ordumuzun vicdanında akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan mülhem prensiplerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde bulunanlar, çok zayıf dimağlı bedbahtlardır. Bu gibi bedbahtların, Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde lâyık oldukları muameleye maruz kalmaktan başka nasipleri olmaz. Benim naçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşıyacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeğe devam edecektir

Can Yücel:
YAŞASIN CUMHURİYET
Gölköy adında bir yer varmış gelibolu'da
Televizyonda gösterdiler geçen gün.
Gelenek edinmiş köy halkı,
"ben kendimi bildim bileli bu böyledir"

Diyor muhtar:
29 ekim'de toptan sünnet ederlermiş çocuklarını...
Derken ekranda entarili bir çocuk belirdi
Kirvesi tutmuş kolundan
Yatırdılar bir kamp yatağına,
Ardından sünnetçi olacak zat boy gösterdi
Elinde bıçağıyla,
Çocuk kaldırdı başını, bağırdı:
"yaşasın cumhuriyet" diye
Bunun üzerine de ekran karardı

Korkarım bu, sade gölköylülerin değil, umumuzun
Sade küçüklerimizin değil, büyüklerimizin de
Düştüğü bir tarihsel yanılgı
Çünkü sünnet değil, farzdır cumhuriyet


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk:
10. YIL NUTKU
Türk Milleti;


Kurtuluş savaşına başladığımızın onbeşinci yılındayız. Bugün, Cumhuriyetimizin onuncu yılını doldurduğu, en büyük bayramıdır. Kutlu olsun.


Yurtdaşlarım,


Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk Kültürü olan, Türkiye Cumhuriyetidir.


Buradaki muvaffakiyeti Türk miiletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak, azimkarane yürümesine borçluyuz.



Fakat yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzun, dünyanın en mamur ve medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.
Bunun için, bizde zaman ölçüsü geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil; asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmelidir. Geçen zamana nisbetle, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da muvaffak olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti, milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin, yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir. Şunu da ehemmiyetle tebarüz ettirmeliyim ki, yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin tarihi bir vasfı da, güzel sa'natları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fıtri zekasını, ilme bağlılığını güzel san'atlara sevgisini, milli birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besliyerek inkişaf ettirmek, milli ülkümüzdür.
Türk milletine çok yaraşan bu ülkü, onu, bütün beşeriyette hakiki huzurun temini yolunda, kendine düşen medeni vazifeyi yapmakta, muvaffak olacaktır.

Bugün, aynı inan ve kat'iyetle söylüyorum ki, milli ülküye, tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milletinin, büyük milletinin, büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır. Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ile, atinin yüksek medeniyet ufkunda, yeni bir güneş gibi doğacaktır.

Türk Milleti;

Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük bayramını, daha büyük şeıeflerle saadetlerle huzur ve refah içinde kutlamanı, gönülden dilerim.

Ne mutlu Türküm diyene.!

Mustafa Kemal Atatürk

Ve şimdi sizde bu yazıyı okuduktan sonra ufak veya büyük bir bayrağınızı alın, çıkın sokaklara, özgürlük yürüyüşümüze sizde katılın..

Aziz Türk Milleti, Bu güzel günde hepimizin bayramını en içten dileklerim ile kutlar, Sağlıklı günler temenni ederim.

Teşekkürlerimi Sunamrım
Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım.
Herkezin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun, bu metni haber atayalım.
Bende herkesin cumhuriyet bayramini kutlar teröre lanet dilerim..
Silindi
Banned
0
Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun.

Yaşasın laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.
Silindi
Banned
0
Cumhuriyet'inize ve Atatürk'ünüze sahip çıkın.
Çünkü gelecek Atatürk'ün devrim ve düşüncelerinde gizlidir.
Geleceğe ulaşmak içinse onu çok iyi tanıyın.
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun..
Master
59.2997
Tüm Türkiye nin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun..
fistandantilus : Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım.
Her şeye rağmen bu bayram bizimdir. Kutlu Olsun.
Arkadaşlar Hepinizin cumhuriyet bayramı kutlu olsun , bunun anısına basit bir fotoğraf hazırlayıp komak istedim buyrun ...


Büyük

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.