Düz lisede okuyorum, yarın okula giderek lise 1 için alan seçimi yapacağız ama hangi alanı seçmem konusunda karar veremedim. Bu konuda deneyimli olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yıl Sonu Notlarım:

Dil ve Anlatım = 3
Türk Edebiyatı = 3
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi = 5
Tarih = 2
Coğrafya = 4
Matematik = 3
Fizik = 3
Kimya = 2
Biyoloji = 3
Sağlık Bilgisi = 4
Yabancı Dil = 4
Beden Eğitimi = 5

sözel, sayısal, eşit ağırlıktan birini seçmek zorundayım. sayısal seçmek istemiyorum. 2. dönem Kimya ve Fizik 1'di aslında ilk dönem notuyla kurtardım. Kimya, Biyoloji, Fizik, Geometriyi sevmiyorum ve sevmediğim şeyide yapamıyorum. Matematiğim biraz daha çalışırsam iyi aslında. Geriye sözel, eşit ağırlık kaldı. sözelin ise meslek seçimi kısıtlı bildiğim kadarıyla tam bir bilgim yok gerçi. sizce hangisini seçmeliyim, bölümlerin meslekleri hakkında bilgisi olan birisi varsa paylaşırsa sevinirim.
Bizlere sorman şuanda sana mantıklı geliyor olabilir ama şu yandanda bakmalısın ki bu okulu sen okuyacaksın biz değil.
Yani senin karar vermen daha mantıklı olur.
En azından ilerde "keşke şu alanı seçseydim" demezsin. Kısacası otur ve kendi notlarına göre kendin hiçbir baskı altında kalmadan kararını ver.
herhangi bi baskı altında değilim. ama alanların meslekleri konusunda hiç bilgim yok. ve kaldırabilecek miyim gideceğim alanı sevecek miyim nasıl birşey bilemiyorum. böyle iken sağlıklı karar veremem. deneyimi olan kişilerden birazda olsa fikir sahibi olurum diye açtım.
bilgi olmasına gerekde yok öss bu sene sondu ve bitti.BUndan sonra 3lü sınav sistemi geliyor ve hangi alanda olursan ol istediğin mesleği seçebiliyorsun diyelim ki sen sosyal bölümündesin doktor olabiliyorsun yani alan seçimi şuan önemli değil hangisinde rahatsan onu seç.
manifest alanın dışında olunca seçtiğin tercih hala puanın azda olsa düşmekte
birazcık bile ilgin varsa sayılsala gitmeni öneririm. yok yapamam dersen eşit ağırlığa git. sözel seçmen senin için en hayırsızı olacaktır.
Bana kalırsa bencede sayısalı seç lise 1 nasılsa 2-3 benzer zorlukta pek zorlanacağını sanam bak bana sayısalım ve mutluyum hiç kasmıyorum kolay yani
teşekkürler. okuyan bikaç arkadaşım burası çok zor falan diyor sayısal için. sevgilimde sayısalı seçecek. ailemde sayısal istiyor ama baskı yapmıyorlar. ortada kaldım ama şuan için eşit ağırlık düşünüyorum. kimya, biyoloji ve fizikten nefret ediyorum uğraşsam yapılmayacak birşey değil tabi ki ama sevmediğin şey içinde uğraşmak istemiyor insan.
Yeni sistemde puan düşmüyor ama tabi sözele giden birinin say-2 bilme ihtimalini düşünerek böyle bişey yapıyorlar :-)
ayrıca o sayısala gidenler dersler çok zor diyorsa bilki hava atıyorlardır :) bende sayısal seçtiğim ilk zamanlarda naptın sen bittin kesin kalacaksın vs vs duydum ama görünce anladım dersi derste dinle ve evde tekrarını yap hiç kimse sırtını yere getiremez
sağolasın. sayısal kolay kasmana gerek yok diyende var ama açık söyliyim ben çalışan biri değilim heleki lise hayatında çalışmak bana fazlasıyla uzak kaldı. :) nasıl oluyorsa derslerim iyi sayılır yinede. işin kolayına kaçıyorum gibi ama ben sayısalı çalışmadan başarabilir miyim. dersimi derste dinlerim o konuda sorun yok.
Sayısal a gıdersen ve sayısaldan mezun olursan duz lıse mezunu ıcın yolun acık olur. bu arada bu okulu biz degil SEN Okiyacan .
düz lise mezunu ne olursa olsun bişey olmaz ;)
Bal gibi olur , hiç mesleği olmayan bi fikir buluyor atıyorum şöle bir site yapsam yada şu şekilde bir eşya yapsam diyor , gittigidiyor ekşisözlük vs. garip fikirler ortaya çıkarak sahibini para içine boğuyor. fikir önemli.
tamamda bunun lise mezunu olmakla ilgisi varmı :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.