Firefox 4'ün Yeni Beta'sını İndirin
Açık kaynak kodlu tarayıcı uzun süredir beklenen Firefox 4 için 9. Betasını dün yayınladı. Peki bu beta sürüme nasıl ulaşırsınız ve sürüm neler içeriyor? İşte cevapları...

Dünyanın en çok kullanılan ikinci tarayıcısı Firefox, uzun süredir beklenen 4. versiyonu için yeni bir beta yayınladı. Dün indirilmeye hazır hale gelen beta sürümünde, yeni eklenti destekleri de bulunuyor

Yeni Beta'da Neler Var?
Windows dışındaki diğer işletim sistemlerinde de daha stabil çalışmaya başlayan Firefox 4 Beta 9'un performansında da artış gözlemlendi.
Firebug'da sorun çıkartan sürüm Feedback (beri bildirim) eklentisine de sahip. Böylece kullanıcılar her daim karşılaştıkları sorunları ve fikirlerini Mozilla ekiplerine yollayabilecek.

İndirmek için Tıklayın

Alıntıdır: ShiftDelete
Firefox 4'ü bende şuanda kurdum gerçekten hoş ve gözle görülür bi performans farkı mevcut.
Tarayıcıların türlerine göre performansları farklıdır.Firefox isterse 1000 sürüm geliştirsin ama hızı diğer tarayıcılara göre yavaş kalacaktır, bunuda şöyle açıklayabiliriz.

Firefox eklentilere önem vermiş bir tarayıcıdır.Binlerce eklentisi vardır buda tarayıcının hızını dolaylı yoldan etkilemektedir.O yüzden hiç eklentisiz(flash v.b hariç) bir tarayıcı ile karşılaşsa mesela konqueror "firefox" açık ara fark yer hız bakımından.Ama bu tür tarayıcıların render sistemi harikadır.Firefox'un sadece eklentilerini ve render'ını seviyorum.

Google Chrome ve Opera'ya gelirsek bu tarayıcılar ise işlerini hızdan yana kullanmakta.Eklentiye firefox kadar önem vermemektedirler.Bu yüzdende render oranı firefox'a göre daha düşük(eklentide tabi ki) fakat sayfa görüntüleme hızları neredeyse ikiye katlamaktadır.

Ayrıca Opera'nın Dragonfly özelliği (web tasarımcılar için) çok önemli ve kullanışlıdır.Firefox'da bunu bir eklenti sayesinde firebug kullanarak yapmaktadır.

Şu günlerde tarayıcı kullanacaksanız seçiminiz şunlar olmalı;

Linux kullanıyorsanız;
Eklenti ve render; Firefox
Hız ;Opera-Konqueror

Windows kullanıyorsanız;
Eklenti ve render; Firefox
Hız:Opera(chrome'dan çok çok daha iyi), Google Chrome
Adept
4.3
Teknik acidan bakilirsa: Opera'da Multithreading var, Firefox'da yok.

Ayni zamanda Opera en iyi Javascript derleyicisine sahip ki bu da cok önemli bir noktadir. Ek olarak Opera hatasiz rendering yapmaktadir (%100), Firefox %87'de falan kaliyor.

Firefox 4 nasil olur bilemiyorum, henüz bakmadim. Ancak suan acik ara farkla Opera piyasanin en iyi tarayicisidir. Maalesef Google destegini cektikten sonra, Firefox oldukca geriledi ve gelisimi hiz kaybetti.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.