Beyler Sizden Çoooook Büyük bir Ricam olacak.Valla Yarım edenin Köpee Olurum öle bişe..

Bir yer var.Ordan ingilizce bişiler diyecekler bende buraya yazsam siz ne oldugunu ne demek istediğini sora ingilizcesini sölermisiniz?Bir arkım sınava giriyorda ona yardım etmemiz lazım??yaparmısınız öyle bir iyilik?
Ehm... https://www.tamindir.com/program/10006/Babylon_6.htm bunu bir dene.Çok profesyonel bir çeviri programı.
ben yaparım..
@Stormy

Pro.Çeviri Tarzı olmuyacak hocam.Çünkü burdakileri hoca okuyacakk..

@Rexos.

Online Olursan minnet kalırım hocam.Saol.Birazdan bu topice yazacam


EDİT::

a new study claims that 
childeren who their share of the cleaning alongside their 
fathers are likely lerarn"democratic values" at an early age

ne demek hocam bu?
O program yanlış-doğru önce bir çeviriyor.Ve de güzel çeviriyor.Çevirdikten sonra yanlış yerleri düzenlersin.
Arkadaşlar Türkçe Bir Metin İNgilizceye Cevrilecek ama Yardımcı olabilecek Arkadaşlar Varmı?? :S
Ben yardımcı olabilirim belki. Yeterki sen iste Andain. :) Hazırlık okuyorum. Elimden geldiği kadar yardım ederim. Sen yazıyı koy.
a new study claims that
childeren who their share of the cleaning alongside their
fathers are likely lerarn"democratic values" at an early age

Yeni bir çalışma (araştırma) gösteriyor (iddaa ediyor) ki babalarıyla temizliği (başarı anlamıda var o da olabilir hangisini kasteddiğini anlamadım) paylaşan çocukların demoktratik değerlindermeyi erken yaşta öğrenmesi (lerarn sanırım learn demek istedin) muhtemeldir.Anladığım kadarıyla böyle birşey demek istemiş neyse yarın gelince ki yarına kadar yardım eden olmazsa yardımcı olmaya çalışırım şimdi çıkmam lazım herkese iyi geceler.
Saolun işte yazı


1916 Nisan'ındaki Paskalya Başkaldırısı'nın ardından gelen baskı döneminde, İrlandalı gönüllüler IRA (Irish Republician Army, İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu) çatısı altında örgütlenerek Britanyalılar'a karşı bir gerilla savaşına giriştiler. İngiliz başbakanı David Lloyd George biri Kuzey İrlanda, diğeri Güney İrlanda için olmak üzere iki parlamento kurarak kontrolü elinde tutmaya çalıştı. Gerçekten, protestan Kuzey İrlanda'da (Ulster) parlamento toplandı. Ancak katolik Güney İrlanda, İngilizlere ödün vermeyi reddetti. Bunun üzerine İngiliz başbakanı Lloyd George İrlandalı yurtseverlerle görüşme masasında barış yaptı. Anlaşma sonucunda Güney İrlanda uygulamada İrlanda Bağımsız Devleti adıyla bağımsızlığını kazandı (6 Aralık 1921, İngiltere-İrlanda Anlaşması). Kuzey İrlanda ise Birleşik Krallık'a bağlı kaldı.

Fakat IRA'nın aşırı kanadı, Eamon de Valera'nın öncülüğünde, İrlanda'nın bir bölümünü bağımsız, bir bölümünü de yeniden İngiltere'ye bağlı kılan anlaşmayı kabul etmedi. Bunu, bu anlaşmayı destekleyenlerin ve anlaşmaya karşı olanların savaştıkları bir iç savaş izledi. Sonunda IRA, İrlanda'nın bölünmesine razı oldu. 1925'te gerçekleşen Bağımsız İrlanda ile Kuzey İrlanda arasındaki sınır belirleme görüşmelerinden sonuç çıkmadı.

De Valera'nın Fianna Fáil partisi, 1927'de başbakan William Cosgrave'in hükümetine katıldı. 1932'de De Valera başbakan oldu ve Birleşik Krallık karşıtı bir takım ekonomik önlemler aldı. İkinci Dünya Savaşı'nda İrlanda tarafsız kaldı. 1948'de De Valera seçimleri kaybetti ve 1949'da İrlanda Cumhuriyeti ilan edildi. 1951'de De Valera yeniden başbakan, 1959'da ise cumhurbaşkanı oldu. 1972'de bir referandum ile Roma Katolik Kilisesi'nin devlet üzerindeki etkisi ortadan kaldırıldı. 1973'te protestan Erskine Childers cumhurbaşkanı oldu. Onu Cearbhall Ó Dálaigh (1974-1976), Patrick Hillary (1976-1990), Mary Robinson (1990-1997) izledi.
Andain vur dedik öldürdün. Ben bunu çevirebilcek olsam hazırlığı atlardım. :)
Yapma :D Yavaş Yavaş :D

PAragraf paragraf dene NOlur :D
Msne yazdım. İnş bir kişi bulabilirm. Bende bunu çevirebilecek ingilizce malesef yok.
Saolasın.Benim msnde de şu an hep züürtler online.
Msnden bir kaç kişiye gonderdım. Yarın gelmezse ben uğraşabilirim herhalde. Hafta içinde yazsan öğretmene filan çevittirirdik. Geçen arkadaş mesaj atıyor. Sunun ingilizcesi lazım. Arkadaş meğer sınavdaymış. Gittim hocaya çevittirdim. :)
De Valera'nın Fianna Fáil partisi, 1927'de başbakan William Cosgrave'in hükümetine katıldı. 1932'de De Valera başbakan oldu ve Birleşik Krallık karşıtı bir takım ekonomik önlemler aldı. İkinci Dünya Savaşı'nda İrland tarafsız kaldı. 1948'de De Valera seçimleri kaybetti ve 1949'da İrlanda Cumhuriyeti ilan edildi. 1951'de De Valera yeniden başbakan, 1959'da ise cumhurbaşkanı oldu. 1972'de bir referandum ile Roma Katolik Kilisesi'nin devlet üzerindeki etkisi ortadan kaldırıldı. 1973'te protestan Erskine Childers cumhurbaşkanı oldu. Onu Cearbhall Ó Dálaigh (1974-1976), Patrick Hillary (1976-1990), Mary Robinson (1990-1997) izledi.

De Valera's Fianna Fail partys joined to William Cosgrave's goverment in 1927 . in 1932 De Valera becames prime minister and he mades some economic provision against United Kingdom . İn the second world war İreland was neutral . İn 1948 , De valera lost the polling and in 1949 , İrland's Republic announcemented. İn 1951 De veleara becames prime minister again and in 1959 he becames president of a republic . İn 1972 , he removed Roma Catholic Church's effects on the goverment with a referandum . İn 1973 , protestan Erskine Childers becames president of republic. Cearbhall o Dalaigh (1974-1976), Patrick Hillary (1976-1990), Mary Robinson (1990-1997) trailed him

ufak tefek yanlıslar hariç dogru oldu sanırım. umarım işine yarar . bnden son paragraf dierlieini de tamamlarsınız :)



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.