Madem soruyorsun bir Kıbrıslı olarak ben açıklayayım sana.
Kıbrısta güvenlik konusunda hiç bir sıkıntı yaşamazsın, zaten daha önce Kıbrıs'a gittiysen eğer sabahın 4 ünde sokakta olan henüz 11-12 yaşlarında çocuklar bile görebilirsin. Bu konuda en güvenli yer Magosadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gazimagosanın göbeğindedir, etrafında eğlence yerleri bulunur, canlı müzikler, kafeler, oyun salonları vs. Yani bir öğrencinin isteyebileceği her şeyi bulabilirsin. Amma ve lakin her sene 1500'e yakın Kıbrıslı öğrencinin katıldığı sınavdan 750 civarında Kıbrıslı okula dahil edilir. Yani buda demek oluyor ki, 2+2 yi bilmeyen birini bile orada okurken görebilirsin
Hemen Magosa ile Lefkoşa yolu üzerinde Kıbrıs Üniversitesi vardır, Dünya'ya uzak be yeğen

Burslu girildiğini duymadım daha önce, sadece kendi kolejinden (Levent College) mezun olanlara %100 burs veriyorlar. (Ben kolejinden mezunum o yüzden biliyorum.) Kalite olarak çok düşüktür, zaten genelde Kıbrıslı veya Arapları görebileceğin bir okuldur.
Lefkoşaya gelirsek Yakın Doğu Üniversitesini görürüz, tam Lefkoşanın, Dikmenindedir :))) Fuara çok yakın olmasına rağmen yine merkez olarak uzaktır, ama Suatın katkıları ile okulun içinde her şeyi bulabilirsin :))) Yaşamak için sıkıcıdır

Bide aynı sınıfta Türk bulmak, samanlıkta iğne aramak gibi

Eğer İngilizceni geliştirmek istiyorsan harika bir yerdir.
Lefkoşadan Güzelyurta geçersek Lefkede Lefke Avrupa Üniversitesi vardır, hiç gitmedim ama ingilizce konusunda yine çok yararlı olduğunu duymuştum, seni yanlış yönlendirmek istemem ama duyduğum kadarı ile kaliteli bir okulmuş. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü de buradadır, ilçeye çok uzak değildir, fakat yürüyerek gidilmez. Güzelyurtta aradığın her şeyi bulamazsın, zaten genellikle Kıbrıslılar oradadır, ben METU NCC'de okuduğum için sana oralar hakkında biraz bilgi verebilirim. Benim zamanımda içinde küçük bir market olan kafesiyle ve spor kompleksleri ile bence vakit geçirebileceğin en güzel yerdir. Ayrıca okulun tamamı çimle kaplı olduğu için, güzel havalarda gidip bir yerlere uzanıp uyuyabilirsin bile.
Son olarak Girneden bahsedeyim, ben Girneli olduğum için orası hakkında daha çok şey biliyorum

Girne Amerikan Üniversitesi, Amerika Üniversiteleri ile işbirliği içinde olduğu için eğer bir gelecek hayalin varsa git diyebileceğim tek Üniversitedir. Ama orada çok farklı topluluklarla yan yana olacaksın, buda demek oluyor ki eğer GAU'de isen, dinini, dilini, ırkını bir tarafta bırakman gerekicek. Merkezden çok uzak olmasına karşın denize çok yakındır, eğer ki Kıbrısta okuyorsanız, denize yakın bir üniversite seçmenizi tavsiye ederim, çünkü Şubattan sonra sıcaklık 50+ dereceye kadar çıkabiliyor.
Yanlız son olarakta değinmek istediğim nokta, çalışmadan geçmek diye bir şey yok. Çalışırsın, para kazanırsın, okula verirsin geçersin vardır :))) Eğer ki zeki isen dersini dinleyerekte sınıf geçebilirsin, ama bu Kıbrıs üniversitelerine has bir şey değildir. Tabi birazda torpilin varsa geçersin, ama paralı üniversite oldukları için buradakiler aksine öğrencisini tutmaya çalışıyorlar, ne kadar öğrenci o kadar para (: