İyi forumlar herkese.

Üniversiteyi uzun aradan sonra kazandım ve kıbrıs'a gitmeyi planlıyorum. Açıkcası tembel bir öğrenciyim. Kıbrısta okuyan bazı arkadaşlar, sınıfları çalışmadan geçebilirsin diyor. Birkaç tanıdıkta var gerçi ama ben işimi sağlama almak istiyorum. Sadece derslere girsek, sınavlardan geçirirler mi yoksa sınıfta kalma varmıdır?

Şimdiden bilgi verecek arkadaşlara, teşekkürler.
kıbrısa gitmeden önce şunu oku derim..
https://sorucevap.turkstudent.net/soru/9296/kibrista-universite-okumak-avantajli-mi
yeğenim gitti 20 gün sonra okulu bıraktı..
Madem soruyorsun bir Kıbrıslı olarak ben açıklayayım sana.

Kıbrısta güvenlik konusunda hiç bir sıkıntı yaşamazsın, zaten daha önce Kıbrıs'a gittiysen eğer sabahın 4 ünde sokakta olan henüz 11-12 yaşlarında çocuklar bile görebilirsin. Bu konuda en güvenli yer Magosadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gazimagosanın göbeğindedir, etrafında eğlence yerleri bulunur, canlı müzikler, kafeler, oyun salonları vs. Yani bir öğrencinin isteyebileceği her şeyi bulabilirsin. Amma ve lakin her sene 1500'e yakın Kıbrıslı öğrencinin katıldığı sınavdan 750 civarında Kıbrıslı okula dahil edilir. Yani buda demek oluyor ki, 2+2 yi bilmeyen birini bile orada okurken görebilirsin :)

Hemen Magosa ile Lefkoşa yolu üzerinde Kıbrıs Üniversitesi vardır, Dünya'ya uzak be yeğen :) Burslu girildiğini duymadım daha önce, sadece kendi kolejinden (Levent College) mezun olanlara %100 burs veriyorlar. (Ben kolejinden mezunum o yüzden biliyorum.) Kalite olarak çok düşüktür, zaten genelde Kıbrıslı veya Arapları görebileceğin bir okuldur.

Lefkoşaya gelirsek Yakın Doğu Üniversitesini görürüz, tam Lefkoşanın, Dikmenindedir :))) Fuara çok yakın olmasına rağmen yine merkez olarak uzaktır, ama Suatın katkıları ile okulun içinde her şeyi bulabilirsin :))) Yaşamak için sıkıcıdır :D Bide aynı sınıfta Türk bulmak, samanlıkta iğne aramak gibi :D Eğer İngilizceni geliştirmek istiyorsan harika bir yerdir.

Lefkoşadan Güzelyurta geçersek Lefkede Lefke Avrupa Üniversitesi vardır, hiç gitmedim ama ingilizce konusunda yine çok yararlı olduğunu duymuştum, seni yanlış yönlendirmek istemem ama duyduğum kadarı ile kaliteli bir okulmuş. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü de buradadır, ilçeye çok uzak değildir, fakat yürüyerek gidilmez. Güzelyurtta aradığın her şeyi bulamazsın, zaten genellikle Kıbrıslılar oradadır, ben METU NCC'de okuduğum için sana oralar hakkında biraz bilgi verebilirim. Benim zamanımda içinde küçük bir market olan kafesiyle ve spor kompleksleri ile bence vakit geçirebileceğin en güzel yerdir. Ayrıca okulun tamamı çimle kaplı olduğu için, güzel havalarda gidip bir yerlere uzanıp uyuyabilirsin bile.

Son olarak Girneden bahsedeyim, ben Girneli olduğum için orası hakkında daha çok şey biliyorum :) Girne Amerikan Üniversitesi, Amerika Üniversiteleri ile işbirliği içinde olduğu için eğer bir gelecek hayalin varsa git diyebileceğim tek Üniversitedir. Ama orada çok farklı topluluklarla yan yana olacaksın, buda demek oluyor ki eğer GAU'de isen, dinini, dilini, ırkını bir tarafta bırakman gerekicek. Merkezden çok uzak olmasına karşın denize çok yakındır, eğer ki Kıbrısta okuyorsanız, denize yakın bir üniversite seçmenizi tavsiye ederim, çünkü Şubattan sonra sıcaklık 50+ dereceye kadar çıkabiliyor.

Yanlız son olarakta değinmek istediğim nokta, çalışmadan geçmek diye bir şey yok. Çalışırsın, para kazanırsın, okula verirsin geçersin vardır :))) Eğer ki zeki isen dersini dinleyerekte sınıf geçebilirsin, ama bu Kıbrıs üniversitelerine has bir şey değildir. Tabi birazda torpilin varsa geçersin, ama paralı üniversite oldukları için buradakiler aksine öğrencisini tutmaya çalışıyorlar, ne kadar öğrenci o kadar para (:
Expert
34.0001
Lise değil ki bu derse geldin diye geçirsinler, sen hakedip geçeceksin dersleri. Kıbrıs değil dünyanın hiç bir üniversitesinde yoktur dediğin olay.
@Freeman

Paylaştığın link için teşekkür ederim, bilgi sahibi oldum.

@xwerswoodx

Açık sözlü olmak gerekirse yakındoğu ve girne amerikanda tanıdıklarımız var. Bi arkadaştan aldığım bilgiye görede, öy'li girdiğim bölümde rahatlıkla geçebilirmişim. Tahminimce öyle yaparım gibi geliyor. Ve bu arada aslında deniz olmadan yaşayamam ama yakındoğu tanıdık açısından daha fazla. Babam türkiyedeki tercihler olmazsa oraya gönderirim diyor. Bakalım hayırlısı.

@Kell

Doğu avrupa ülkelerinde var ama işte denk değil diplomalar :D
sorun değil kardeşim, inşallah doğru olanı seçersin..
Okumayı düşünmüyorsan üniversiteye gitme bu kadar basit -.-'
Expert
34.0001
Doğu avrupa da para konuşuyor, ders başına hocalara rüşvet vererek geçebiliyorsun. Bu şekilde düşünüyorsan istanbul maltepe ve doğuş üniversitelerini araştır. Ama sadece derse girdin diye geçemezsin abi :)
Çalışmadan geçmek istiyorsan neden gidiyorsun ki üniversiteye ? Açık öğretim var ordan sen bende geçeriz. Üniversiteye gitmek demek bir meslek sahibi olmak demek, çalışmadanda geçiren bir yer varsa orası eğitim veren bir yer değildir. Okulun mezun ettiği öğrencilerde hiçbir niteliğe sahip olmayan öğrencidir.
Yorumlar için sağolun. %90 kıbrıs yakın doğu üniversitesine gideceğim. Bu arada kktc'nin sahibinden.com tarzı bir sitesi varsa, ev ve araç bakmak için kıbrıslı arkadaşlar paylaşabilir mi?
Some_one : Yorumlar için sağolun. %90 kıbrıs yakın doğu üniversitesine gideceğim. Bu arada kktc'nin sahibinden.com tarzı bir sitesi varsa, ev ve araç bakmak için kıbrıslı arkadaşlar paylaşabilir mi?

Yurtta kal derim, kıbrısta ev kiraları çok yüksek en az 3-4 arkadaş çıkman lazım, su elektrik faturalarına değinmiyorum bile, ben Kıbrıstayken her ay 200+ elektrik faturası ödüyorduk, su aklımda değil, tek başına kalkamazsın altından, eğer arkadaşım var çıkacam dersende okula yakın evler için bir site yok ama araba için oraya gittiğinde her köşede bir tane rent a car vardır. Araç bakmak istiyorsan ve lefkoşa yakın doğuya gideceksen levent koleji geçtikten hemen sonra ışıklar var orada güzel arabalar vardır ama fiyat olarak bilmiyorum. Ayrıca Car & Cars dı yanlış hatırlamıyorsam orasıda istediğin arabayı sana getirttirebilir, oda yakın doğudan anayola çıkınca oralardaydı, sahibi ralliciydi sanırım o yüzden arabada önerebilir eğer niyetin varsa ve alacaksan. Ev bakmak için site var mı bilmiyorum ama bir soruştururum senin için, ama araba için siteler olacaktı 2. el istiyorsan, şuan aklımda değil ama bakayım onada.

Google da araştırıp 1,2 site buldum, kullanmadığım için güvenillir mi bilemem ama bir fikrin olsun istersen inceleyebilirsin.

https://www.kktcarabam.com/index.php
https://www.arabakurdu.com/
https://www.kibrisaraba.com/
https://www.kibristailan.com/
https://www.101evler.com/index.php?lang=en
https://www.emlakjet.com/kategori/satilik/konut/villa/girne/index.html
https://www.kumsalemlak.com/

Ayrıca eğer istersen sanırım son 101evler ile kumsalemlak siteleri emlak olarak iş yapıyorlar yani iletişime geçip konuşabilirsin. Ama uyarmalıyım cep telefonundan yada ev telefonundan arama çok yazar.
@xwerswoodx

Vallahi yardımların için çok teşekkür ederim. Eğer kıbrıstaysan geldiğimde, sana güzel bir rakı sofrası çekmek isterim.
Tabiki neden olmasın şuan Londradayım fakat kıbrısa döndüğümde evim Yakın Doğunun orallardadır zaten çok uzak sayılmaz yani :) görüşürüz yani eğer uyarsa tabi. Eğer ki içki içiyorsan 1-2 tane dikmenli arkadaş edin derim, dikmenliler her hafta sonu kebab yapar içerler :)))) Araba kullanacaksan eğer; https://www.facebook.com/groups/DikkatTrafikPolisiVar/?hc_location=stream

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.