Opera'dan bomba gibi bir önizleme sürümü...

Opera'nın yayınladığı yeni "önizleme sürümü", geleceğin Opera'sı hakında ipuçları veriyor...


Aslında tarayıcıların üçüncü boyuta uzanan yolları aslında çok yeni değil. Sizlere bundan 2 yıl önce bu konudaki önemli bir gelişmeyi aktarmıştık. Safari, Chrome, Firefox ve Opera'nın bu ortak kararına en son yenilik Google Chrome'dan gelmişti. WebGL standartlarına uyum anlamında çok önemli bir adım olan bu konuya yeterince ilgi göstermediği iddia edilen Internet Explorer 9 ise Mozilla tarafından ağır bir şekilde eleştirilmişti.

Tarayıcıdaki üçüncü boyut konusundaki ilk çalışmalarını 2007 yılında paylaşan, 2009'da ise WebGL desteğini duyuran Opera, nihayet WebGL ve donanım hızlandırma desteğini resmi blog yazısı ile duyurdu. Fakat bu duyuru şu an için sadece bilgilendirme ve inceleme amacı taşıyor. Bir sonraki Opera sürümü olan 11.10'da WebGL ve donanım hızlandırma desteği sunulmayacak. Şu anda halen konu üzerinde çalışmalarını sürdüren Opera, bu tip ön izleme sürümleri ile kullanıcılarını bilgilendirmeye devam edecek, fakat bu özelliklerin tarayıcının yayınlanan kararlı sürümlerinde yer alması için her şeyin düzgün çalıştığına emin olmak istiyor.

Bu sırada eğer OpenGL 2.x destekleyen bir ekran kartınız varsa Opera'nın bu yeni özelliklerini kendiniz de test edebilirsiniz.<
https://snapshot.opera.com/labs/webgl/Opera_1150_24661_WebGL_en.exe

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.