Gündeme bomba gibi düşen haber asılsız çıktı.

Son dönemin en inanılmaz iddiası: Arap kralı, Facebook'u satın alıp kapatatacak mı?


Düzinelerce gazetenin ve birçok sitenin yayınladığı haberde geçen Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Facebook'u alacağına dair söylentiler asılsız çıktı.

Dawn Wires'ın hazırladığı raporda, Arap kralının Facebook'ta bulunan petrol ayaklanmasından çok rahatsız olduğu ve bu nedenle Facebook'u 150 milyar dolar ödeyerek satın alıp kapatmak istediği belirtilmişti. Ayrıca anlaşmanın Goldman Sachs tarafından yapıldığı da yazılmıştı.

Dawn Wires'ın haber aldığı kaynaklar, bu kararın kurucu Mark Zuckerberg'in, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan bu isyanla alakalı sayfaları sileceği sözünden dönmesi üzerine alındığını söyledi. Makalenin yazarı da bu bilgi üzerine "Sosyal Ağ filmini izleseydi, Zuckerberg'e güvenmek konusunda tekrar düşünürdü." şeklinde bir yorum yaptı.

Arap siteleri ise bunu gerçek gibi yansıttı

Çok güzel bir şekilde başlayan bu aldatmaca, şu yazılarla son buldu: "Dawnwires.com'daki Pazar Keyfi makalesi, sadece okuyucularımızı eğlendirmek amaçlı yazılmaktadır. Doğruluğuna garanti verilemez."

Ama buna rağmen bazıları da bu yazıyı dikkate almadı ve isyan hakkındaki kararlılıklarını "Facebook'u kapatsalar bile biz bu ayaklanmaya devam edeceğiz, ne olursa olsun. Yeter dediysek yeter." ve "Ülkemiz yeterince satıldı, her şeyin bir fiyatı olmamalı. Biraz dikkatli düşünün. Eğer bu böyle olursa özgürlüğümüz kısıtlanacak." şeklindeki yorumlarla belirttiler. Bazıları da Facebook'a benzer başka bir site oluşturmayı planlıyordu...

Daha endişe verici bir diğer durum ise Tehran Times, Ahlul Bayt, News Agency gibi çevirimiçi bir akışta haber yayıncılığı yapan sitelerin bu hikâyeyi alıp gerçek gibi, kelimesi kelimesine yansıtması oldu.
Yakında bizim millette Zaytung'da ki haberleri gerçek sanarlar;
Karısını öldürüp yeni yaptırdığı evin temeline gömen adamdan şok itiraf : "Evi benim üzerime yap dedi" gibi :P
evet yahu burada editörün ellerine yazık habermi ya bu : )
Valla yılın zaytungu olmuş (:

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.