Arkadaşlar elimde babamın dedesinden kalma bir saat var saat hakkında bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi?
Saat kurmalı olup hala çalışır durumdadır.


Saat resimleri:


merhaba izmirde bunun fiyatını sana söylerler eğer izmirdeysen saatin gerçek değerini alabilirsin ayrıca bu saatin benzerini 2009 da 4 bin tlye sattı komşumuz ama asıl değerini öğrenince şok oldu bence izmirde araştır heryeri imkan varsa
İzmirde değilim malesef İstanbul ikametim benim.
pendikde vardır eski saatciler kartalda kalmadı ama.Tavsiyem kadıköyde boğadan sarocogluna gıden yolda saatciler var onlara sor olmadı kapalıçarşıya git
pendik de nelerlerde var acaba pendikte oturuyorum zaten
arkadaş normal değeri 4 bin liradan daha fazla mı demek istedi bilmiyorum ama sanmıyorum o kadar edeceğini üstünde değerli bir taş yok ise.
Internette emsalleri 40.000 tlye kadar var iken 150 tlye de örnekleri var bu saatler t.c.d.d kuruluşuna özel isviçre özel olarak yaptırılmış bildiğim kadarı ile .
Ufak bir araştırma yaptım birçok çeşit yapılmış bunlardan bazıları %50 isviçre yapımı.Bazı yerlerde sadece 200 adet olduğu söyleniyor eğer öyleyse değerini baya arttırır.Senin bir saatciden daha çok antikacıyla konuşman gerekiyor yada çok eski saatcilerle.

Birde bunu buldum.

Vialux-Langel Watch Co. SA
adresi:
Fabrication et Commerce d‘Horlogerie
CH 2502 Biel/Bienne

Gaston J. Langel, tarafından Langel adıyla 1947 yılında kurulmuş olup 1951 yılında isviçrede remileşmişitir.

isviçreli orta sınıf saat üreticisidir..

fiyatları ucuz olduğu için yaygındır eskilerde yaslılarda hep bu saatlerden vardı hatırlarsanız..piyasada bolca bulunur.
devlet demir yollarıda ihale etmiş ve getirttirmişitr.kleksyon olarak uygun fiyattalardan birkaç çeşidi cok temiz olmak kaydıyla bulundurulabilir sonuçta fiyatları hep uygundur..

Bu konu bgchner tarafından düzenlendi(2014-04-26 16:57, 10 yıl önce)
Evet bende bu yazıları okudum internette elokaat ve sahibinden.com da emsalleri fiyatları baya yüksek ama tam piyasasını bulamıyorum benzer ama farklı ürünler daha çok bulunuyor internette örn:"zenit,serkisoff" vb. ürünler var .

İlanı koydum:
https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-cep-saati-vialux-t.c.d.d-kostekli-saat-babamin-dedesinden-kalma-162435219/detay/

Not: Fiyat ortalama nette gördüklerime göre yazdım temsili bir rakamdır.
Bir ara bende incelemiştim bu tarz saatleri.Genelde gördüğüm kadarıyla fikrimi yazacağım.Bir zamanlar bol sayıda bulunan bir saatin bu denli faiş fiyatlara satılması bence imkansız.Sahibinden de bir çok müdahili bulunmakda ve 40000 tl isteyenleri felan görmüştüm.Bazıları hakikaten uçuyor tabi ilanlarda öylece duruyor.

Senden ricam ilanına teklif gelirse burdan yayınlaman.Ben bu saatlerden birini alacak olsam max 1000 tl felan verirdim.Yoksa nostalji yapıcam diyede bir saate 10 bin verilmez .
Elbette teklif gelir ise burdan sizede söylerim. Bende Elokat ve sahibinden gördüğüm emsallerine göre 10.000 tl yazdım.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.