Bu baslıkta 40 yalan söylicez...Yada arastırma yapıp alıntı yapıcaksınız o size kalmı$.Sonra Alttaki üye üstteki masala yorum yapıcak sonra kendisi yazicak.
Alinti--

''Canim ne bileyim ben yalan nasil söylenir?
Bak,benim basimdan neler getigini anlatıyım.
Dün saraydan cıktım yolda giderken bir adam cıktı karsıma,dedi ki !Kaan'cım, müjde isterim ,Anan dünyaya geldi !'Ben de düsündüm tasındım,hic böyle sey olur mu diye inanmadım ama belki sahidir diyerek hemen elimi koltuguma götürdüm goturdum bir cevahir cıktı, o adama verdim gitti.Biraz daha yürüdüm,yine bir adam cıktı karsıma 'Oo Kaan'cım,müjde isterim'' dedi, ben ne var ? diye sorunca ''baban dogdu'' diye haber verdi.Yine düsündüm,inanmadım ama sahidir diyerek tekrar elimi öbür koltuga soktum bir cevahir cıktı onu da bu adama verdim gitti.
Az gittim uz gittim dere tepe düz gittim sonunda bir pazara vardim,baktım ki bir bozacı bir cuval darı almıs,bana dedi ki:Al bu darı cuvalını da gotr dükkana.Baktım cuval agir götüremiyecegim,paramda yok bir araba tutayım,yine saldım elimi koltuguma bir horoz cıktı.Bozocının Darısını horozun sırtına yükledim.Horozla beraber geldik bozacının dükkanına.Baktım ki cuvaldan horozun sırtı yara olmus.Biraz seftali yapragı ile kirec karıstırdım ve horozun sırtına sürdüm.O gece ben de dükkanda yattim.
Sabahleyin kalktım bir de baktım ki horozun sırtında bostan yetismis.Cıkardım bıcagımı kestim bir karpız derken bıcagım karpuzun icine düstü.Ben de bıcagı almak icin girdim karpuzun icine baktım ki üc tane kazan duruyor.Birinin kenarı kırık birinin ortasi delik birinin dibi yok.Kestim Horozu kenarı kırık kazanda hasladım,ortası delik kazanda pisirdim,dibi yok kazanda da yedim.----------

Alıntıdır bazi cümleler degistirilmistir...
:) 9. sınıf Edebiyat kitabından 40 yalan masalı :) daha 2 gun once okuduk :)
Evet.Bende 2 seneligim sınıfta kaldım ßu kitabi suana kadar hic okumadım ama Hikayeyi sınıfta okuyunca etkilendim ;)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.