https://www.youtube.com/watch?v=dvck3AHT3ns&feature=related

Bazıları o kadar çok doğru ki baya bi etkilendim, paylaşmak istedim :asik2
ülkemizi küçük düşürecek bir video bizim vatandaşlarımızda duyarlıdır onları hiçe saymıyalım
Adept
4.3
Orjinali:

https://www.youtube.com/watch?v=ZAJNFoHuLno

Bu videoyu Türklere uyarlayan kisi biraz daha orjinal olup emek verseymis cok daha basarili bir calisma ortaya cikarabilirdi halbuki.

Ama bu videoya gelirsek, bence mizah duygusu yüksek, bizim halkimiz arasinda paraleller yok demek de yalan olur. Ancak Desperate aksine bunun kücük düsürücü oldugunu düsünmüyorum. Her halkin ve ülkenin artilari ve eksileri vardir. Dogumum itibariyle bunu en iyi bilen insanlardan biriyim muhtemelen. Hem iki kültürde yetistirildim, hem de Avrupa'da da, Türkiye'de de yeterince uzun süre yasadim/yasiyorum.

Videodaki cogu durumun dogru oldugunu kabul etmek gerekir. Türk insani pek kurallari takmaz, kendini bazi durumlarda daha cok düsünür.Yalniz ayni zamanda Avrupa insanina göre "gercekten" yardim gerekiyorsa, bu yardimi da verir. Avrupa insaninin geneli ise baskasinin isine pek bulasmaz, hep belli bir mesafe koyar.

Avrupa insani kuralcidir. Kural ne ise onu yapar. Türk insani alternatifler arar, yeni yollar yaratir. Deneyseldir. Bazen iyi isler yapar, bazen kötü. Ama sonuc olarak bir farkliliktir, Avrupa insani aksine hep ayni tas ayni hamam yasayip gider.

Düzenli bir toplumda kurallar sarttir, ancak hersey kurallastirildigi an hayat kisitlanir. Hayat kisitlaninca, sikici olur. O nedenden dolayi da Türkiye'de daha cok hayat, eglence ve tutku vardir.

Bu seferlik bu kadar... Esen kalin.

Bu konu Neran tarafından düzenlendi(2012-01-12 02:51, 12 yıl önce)
Nerana da DESPERATE'yede +1 :D
gelişim için çözüm yolu aramak gerekirken makara haline getirilmesine karşıyım. Dogru olabılır çözüm üretmek gerekir - lerimizle gülmemek , hak ettiğimiz davranış tarzımızı geri getirmek gerekir. İnsanımızın bu halde olması belediyelerimiz ve başımızdaki oy verdiğimiz liderlerimiz tarafındandır.(Benim Fikrim)

Verdikleri hizmetler yetersizse insanımızda o imkanlardan yararlanmak için - davranışlar sergileyeceklerdir. Neran da iyi bi konuya değinmiş haklı ama bir insan eksik davranışları için ne kadar gülüp eğlenebilirki ? Ben eğlenemem ülkemizdeki insanlarında bu davranışlarla eğlenmesinide kendimce uygun bulmuyorum. Peki avrupa kriterleri üstünde bir çok örnek gösterilecek vatandaşlarımız var kurallara uyanlar onları hiçe saymak sizce doğrumu ?
alt tarafı mizahi bir olay izleyin,gülün,geçin hemen milliyetçilik duygularınız kıpraştı :) bunu biliyordum süper ötesi her izlediğimde tebessümle karşılıyorum :) normalde italya ve avrupa arasındaydı bu bizimkiler çevirmiş ama hepside doğru
-

Bu konu osi tarafından düzenlendi(2014-01-15 14:20, 10 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.