Yabancı Dil
View Full Version : Discovery Channels 10 greatest weapons ever... guess what's #1
edward
10. [b]Katana[/b] (Traditional Samurai sword)
9. [b]Walther PPK[/b] (James Bond hand gun)
8. [b]Pike[/b] (Only in mass use. "For the individual combatant, better to drop the
pike and run.")
7. [b]Arquebus[/b] (Original aimable rifle developed in 1525)
6. [b]War boomerang [/b](Really? Technologically advanced for 40,000 years ago)
5. [b]The Thompson sub-machine gun[/b] (Original submachine gun developed in the
late 1910's.)
4. [b]Barrett's M-82 .50 caliber sniper rifle[/b] (Can kill a man from 2 kilometers)
3. [b]Longbow[/b] (Effective from 240 yards and can pierce medieval armor from that
distance)
2. [b]Kalashnikov Soviet AK-47[/b] (Can fire after being submerged in water, sand,
and run over 3 times by a Hummer)

And I kid you not as #1 on the greatest weapons ever...

1. Individual using [b][u]Wing Chun[/u][/b] (Interviewed Sifu Simon Lau )

They showed simon lau doing stuff, and then got 10 women to do what he was calling wing chun.. But he was actually showing pushing hands instead of sticky hands to the girls.... THen at the end of it, he got each of the women to break boards.... Bottom line though, its great that of all the martial arts they recognized wing chun.

Yarı Türkçeye çevirilmiş hali :)
Orijinalini görmek için tıklayınız: Discovery Kanal 10 büyük silahlar hiç ... ne # 1's tahmin
edward
03-26-2006, 09:25
10. Katana (Geleneksel samuray kılıcı)
9. Walther PPK (James Bond el tabancası)
8. Pike (Sadece toplu kullanımda. "Bireysel muharip, iyi düşmesi için
pike ve çalıştırın. ")
7. Eski bir tür silah (Original Aimable tüfeği 1525 gelişti)
6. Savaş boomerang (Gerçekten mi? Teknolojik ileri önce 40.000 yıl)
5. Thompson alt makineli tüfek (Original hafif makineli tüfek gelişti
geç 1910's.)
4. Barrett M-82 ,50 kalibre keskin nişancı tüfeği (Can 2 kilometre) bir adam öldürmek
3. Longbow (Etkili 240 metre ve bu gelen ortaçağ zırh delmek olabilir
mesafe)
2. Kalaşnikof Sovyet AK-47 (Can Ateş su, kum içinde batık sonra,
ve bir Hummer ile 3 kere run)

Ve ben çocuk değil # 1 büyük silahlara zamanki gibi ...

1. Bireysel Wing Chun (Görüşme Sifu Simon Lau) kullanarak

Bende ilk gördüğümde çok şaşırdım orda sniper var ak-47 var ama araştırdım.gerçekten dünya'nın en tehlikeli silahı ve en iyi dövüş sanatı olarak belirlenmiş.arama sitelerine yazıncada ilk sayfada yazıyor.bu garipliği sizinle paylaşmak istedim :S
"WT Teknik ve Sosyal Eleştirisi
Herkese selam,
Bir müddettir çeşitli forumlarda yapılan tartışmalar ilgimi çekti ve WT'yi hem teknik, hem sosyal açıdan masaya yatırayım istedim.
2008'de bel fıtığı oluncaya kadar, çeşitli aralar vererek 9 yıl tekvando yaptım. Bu aralardan birinde başladığım WT'yi 2 farklı organizasyonda, yaklaşık 3 yıl boyunca icra ettim.
Bu nedenle birinci elden gözlemlerimi paylaşmak istiyorum:
WT Teknik Eleştirisi
1) WT'de %100 kurallara uygun olarak direkt yumruğa ve kroşeye karşı koymak imkansızdır: WT’de, direkt yumruk ve kroşeyi tamamen nizami savunmak için, bu yumruklarla aynı hızda ileri veya yana adım atmanız gerekir (bu arada, arkadaki ayağınızın tabanı WT’nin tamamında olduğu gibi, yere yapışık olmalıdır). Bir düşünün: kaç tecrübeli dövüşçü direkt yumruğu görünce, yumruk hızında adım atarak tepki verebilir? Karşınızda bir Mike Tyson’ın olduğunu düşünün..
2) WT’de aparkat savunması da çok zayıftır: WT aparkat savunması, aynı anda uygulanan 3 tekniğin karışımıdır: (1) ayaklar üzerinde dönerek aparkatı boşa çıkarmak, (2) aynı anda üst kolun hassas sinirlerin bulunduğu kısmına vuruş yapmak, (3) yine aynın anda surata yumruk çıkmak. Bu da, yukarıda belirttiğim nedenlerle çok zor bir uygulamadır. Tam güç ve tam hızla yüklenen bir saldırganı bırakın durdurmayı, uygulanamaz bile..
3) WT’nin bazı tekme savunmaları pratikte uygulanamaz: bir tekvandocu olarak, WT’nin aşağı seviye tekmelere ve döner tekmeye karşı savunmasının mantıklı ve işe yarar, ancak üst seviye tekmelere ve özellikle yan tekme, ön tekme başta olmak üzere direkt tekmelere karşı savunmasının pratik anlamda sıfır olduğunu söylemeliyim. Bunun sebebinin de sistemin ana saplantısı haline gelmiş olan “ileri gidilir, yana gidilir, ASLA GERİ GİDİLMEZ” kuralı olduğu açıktır: WT’ciler özellikle bu üç tekmeye karşı çok zayıftır, ve bunları iyi kullanan kick-boxçu, tekvandocu vs dövüşçülerden çekinirler.
4) “İleri ve içeri” mantığı çok ters tepebilir: WT’cilerin temelde bir tek hedefi vardır: ileri, rakibin içine zincir yumruk başta olmak üzere vuruş kombinasyonlarıyla girmek. Ancak bu esnada WT’cinin 2 büyük sorunu vardır: (1) kroşe başta olmak üzere, dairesel saldırılara çok açıktır, (2) bazı rakiplerin içine girmek, intihardan beterdir: mesela judocular, güreşçiler, tai-boksçular..
5) Temel yanılgılar: WT’cilerin teorik güç kaynağı şu iki faktördür: (1) “rakibi, aynı anda hem bloke ederiz, hem karşı vuruş yaparız, hem de içine gireriz, bu hiç beklemediği cevap karşısında rakip şok geçirir” anlayışı, (2) “sokakta rakibin gırtlağı, gözü, diz kapağı, kasıkları gibi hassas yerlerine vururuz, dolayısıyla karşımızda bir dev bile olsa indiririz” anlayışı vardır.
Her iki “inancın” da sakatlığı, sırasıyla şöyledir: (1) yeterince hızlı ve güçlü dövüşçülere, yukarıda belirttiğim gibi, bunların hiçbiri yapılamaz. Ayrıca tecrübeli dövüşçüler, ne yazık ki WT’cilere göre darbeleri çok daha fazla tolere edebildikleri için, şok geçirmek bir tarafa, çok sert karşılık verirler. (2) Herhangi bir disiplinde fiili dövüş tecrübesi olan birinin, belirtilen bölgelere hassasiyet geliştirmemesi ve buraları koruyamaması düşünülemez.
WT Sosyal Eleştirisi
1) Bazı sifular dahi gerçek durumlarda sistemi uygulamamaktadır: kimi gösteri amaçlı dövüşlerde, bizzat bazı sifuların (yani çok büyük antrenörlerin), sistemin tüm temel esaslarını terkettiklerini gördüm: hararetin yükseldiği anlarda, arkadaki ayağını tabandan yere sabitlemek yerine pençe üzerine geçen, gard şeklini değiştiren, hatta geri-tekme kullanan sifulara rastladım.
2) Latsao ve chisao: öğrenciler, antrenörleriyle bacaklarını kilitleyip latsao ve ellerini kilitleyip chisao yaparken, geriye, yana kaçma şansları yoktur. Her darbeyi karşılamak zorundadırlar. Bu çalışmaların refleksleri geliştirdiği, rakibi hissetmeyi öğrettiği belki doğrudur, ama çok büyük 2 handikapı vardır: (1) bu çalışmalarda, WT’cinin çok sık başvurmak zorunda kalacağı ayaklarının, elleriyle koordinasyonu gerçek hayattaki serbest dövüşe yönelik olacak şekilde yapılamaz. (2) bazen antrenörler hiçbir yere kaçma şansı olmayan öğrencisiyle kedi-fare oynayarak, öğrencinin korkusunu yeneyim derken, tam tersi etki yaratırlar.
3) Kapalı ve pratiği olmayan bir “cemaat”: WT’cilerin en büyük sosyal sorunu, kendi içine kapalı olması ve dış dünyanın azgın dövüşçüleriyle hiçbir zaman ve mekanda karşılaşmamalarıdır. Özellikle boksun her türlüsünden çekinirler; buna ilaveten samimiyetle söylemeliyim ki, iyi ve pratik tecrübe sahibi bir tekvandocu, bir karate-docu, wushu kung-fucu, hatta (Türkiye’dekiler haricinde) aikidocu karşısında bile pek şansları yoktur"

Alıntıdır çok güzel eleştirilmiş kesinlikle katılıyorum topuğun bastığı sporlar her zaman tehlikeldir. Kendo yapıyorum uzun zamandır katana gerçekten ölümcül bir silahtır mermiyi ikiye böldüğü bir çok videosuda vardır.
bilmiyorum çok ilginç gerçekten ilgimi çekti
valla onca silah arasında beklemediğim birşey cıktı =)
Uslubuna dikkat etsen iyi olur..

Bu konu Tymaron tarafından düzenlendi(2010-05-09 14:46, 13 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.