Adept
4.3
Hah, sağol ama sadece harita işi sorun olmuyor. (: Herkes işini yapsın yeterli. ;o) Bu arada zaten beşinci patch'i yayınladım, biraz Aydıkvadi'ye devam edeceğim.
Neran yaz bitmeden açılcakmı sunucun, çok merak ediyorumda bir an görmek istiyorum :)
evet ya neran bi an önce açılsa su sunucu hemen baslıcam daha önce orta dünya haritalı bi sunucuda oynamadım ama insallah guzel olur neyse ii geceler beyler ben kaçtm uyku bastırdı bea :D
Adept
4.3
O konuda bir fikrim yok, çok fazla iş var. Ancak ilerliyoruz. Yaz sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz aslında, en azından Betaya girmek için.
neran ya siz onu briti fln silip heryerini üstüne yeni şehirler kurarak falan mı yapırsunuz ? map nasıl yapılıor anlamıorum ?!?!? axis ile mi ? :( :D;)
Neran yakında basın toplantısı düzenleyecek sanırım =)
@Neran

Kolay gelsin Nercan'cım :memnun .
Steel seni görmek ne güzel :)
Neran dışardan gözlemlediğim kadarıyla Kovuk'la Türk Uo Dünyası'nda şiddetli depremler yaratıcaksın.İnşallah verdiğin emeğin karşılığını alırsın ;)
Adept
4.3
Haha Steel, biraz öyle oldu, haklısın. ^^'

Teşekkürler, Cloud.

Soruna gelince, Rexos;

Bitmap resimlerini MapX.mul'a çeviren programlar vardır, Dragon veya UOTC gibi. Bu programların çeşitli scriptleri vardır gene, bunlarda resimdeki renklere veya renk kombinasyonlarına uygun olan, çimen, toprak, dağ gibi yer şekillerinin tek tek grafikleri ayarlanır. Resim okunarak, MapX.mul oluşturulur.

Yani Uo haritasına çevirmek için önce bir Bitmap resmi çizmen gerekir. 6144x4096 pixellik bir bitmap resmidir bu. Her bir pixel bir oyun karesine eşittir. Ben Dragon ile çalışıyorum mesela, Dragon'da her yer şekli ve yükseklik için ayrı bir renk tanımlanır. Mesela çimen ve farklı yükseklikleri için yeşilin tonu, toprak patika için kahverenginin tonları gibi.

Hatırladığım kadarıyla, bunun üzerine kısa bir yazı yazmıştım resimli bir şekilde, belki arama yaparak daha çok bilgi bulabilirsin.

@Bilocan

Evet, biraz çıtayı yükseltmek istiyoruz. Ancak bu PP sunucularını ne derecede etkiler bilemiyorum, biz RP sunucusuyuz, rakibimiz epey az. Daha çok amacımız PPcileri, RPye özendirmek. (:
Saol kardeşim... Şurda biyerde photoshop la ilgili bişler yazıor eger lazım olursa photoshop anlarım yani... ;)
Olma mı:p
Hayat belirtisi var mi :-) ¿

Bu konu Nhytro tarafından düzenlendi(2007-06-23 02:54, 16 yıl önce)
Yaşam belirtisi.:p


Bu konu Stormy tarafından düzenlendi(2007-06-23 02:46, 16 yıl önce)
Az önce okuduklarımdan sonra pek sanmasamda sizede iyi geceler arkadaşlar. U-S yi seviyorum ;)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.