Arkadaşlar ben sphere_map0 içine böle yazıyorum
[AREADEF a_tarlam]
EVENTS=r_tarlam
NAME=Tarla
RECT=1184,1839,1215,1839,
P=1200,1824
FLAGS=region_antimagic_recall_in | region_antimagic_all | region_flag_safe | region_flag_no_pvp|region_antimagic_recall_out | region_flag_nobuilding 
sphere_region içine ise
[REGIONTYPE r_tarlam]
on @enter
src.sysmessage @1153 Tarla alanina hosgeldin <src.name>

on @exit
src.sysmessage @38 Tarla alanindan ayrildiniz.
Sanırım sphere_map0 içine RECT koordinatları eklerken hata yapıyorum.,Bana öğretirmisiniz?
wasabi üyesi avatar
Multiregion item ekle. Eklerken regiona event ver. Öneği mesela ev scplerine bakabilrsin. Uğraşma sphere maps ile bozarsan regionlarda sıkıntı yaşarsın.
Novice
12.5
[AREADEF a_tarlam]
EVENTS=r_tarlam
NAME=Tarla
RECT=1184,1839,1215,1839,0
P=1200,1824
FLAGS=region_antimagic_recall_in | region_antimagic_all | region_flag_safe | region_flag_no_pvp|region_antimagic_recall_out | region_flag_nobuilding

oyun içersinde "go tarla" yazınca gidiyor mu?

ayrıca genel bir event içersinde alttaki kodu dene.

on=@regionenter
if strmatch("<region.name>","tarla")
src.sysmessage tarla'ya giris
endif
dw4yne üyesi avatar
eklediğin region'un üstünde o alanı kapsayan başka bir alan olabilir. en alt kısıma değilde en üst kısıma koymayı dene region'u yada en alta tam hatırlayamadım şimdi.
Mortal :oyun içersinde "go tarla" yazınca gidiyor mu?
Tarlaya .go tarla yazınca gidiyor fakat scriptsin en alt ve en üst kısmında şunu denedim olmuyor.
FILE LAST UPDATED: April 25, 2009
VERSION=0.56b

[AREADEF a_tarlam]
EVENTS=r_tarlam
NAME=Tarla
RECT=1184,1839,1215,1839,0
P=1200,1824

[AREADEF a_world]
Novice
12.5
a_World altına alman daha iyi olur.

x-----------
| ALAN |
------------y

RECT= x,y,0

şeklinde koordinat alıp yazman gerekiyor.Böyle yaptığına emin misin.Çapraz köşelerden alacaksın koordinatı.
dw4yne üyesi avatar
y değerleri aynı ? regionu görmesi için en az 1 kare fark olması gerekir diye düşünüyorum

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.