Bence bana göre gelmiş geçmiş en iyi Ultima-Online sunucusuydu Arcadia UO. Geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız bir yazı yayınlayarak projeyi sonlandırdıklarını belirttiler. Harika bir ATLAS, bir çoğu ultima aleminde görülmeyen scriptler, daha önce benzeri görülmemiş bir client ile keyifli bir oyun sunuyordu. Eğer bir daha açılmamak üzere kapandıysa bize yaşattığı güzel anılar için teşekkürler. Ama ileride tekrar projeyi canlandırmak isterlerse, eminim benim gibi kendisini arcadian hissedenleri elbet bünyesinde barındıracaktır. Bu güzel serverda emeği geçen herkese çok teşekkürler...



Dip Not: Forum ve discord mesaj yazımına kapalı olduğu için buraya yazdım. Bir veda bizim borcumuzdur.

 

 

 

 

 

 

 

Niye kapandı bu sunucu tam olarak, takip etmediğim için soruyorum. Madem 600 civarı oyuncuya sahipti?



Bu konu Marshall Longcloak tarafından düzenlendi(2021-01-21 21:11, 3 yıl önce)

Öncelikle en iyi, en gelişmiş, aynı anda o kadar oyuncuyu oynatabilen ünvanları  kendi kendinize verilecek ünvanlar değildir.
Değildir ve oyuncu size bunu kanıtlamıştır diye düşünüyorum.

+ Şahsen en çok oyuncuyu barındırdığını gördüğüm sunucular bana göre ; ne*u*a ve py**m**.

+Gelişmiş kısmına ben değil scripterlar karar verir diye düşünüyorum. Ama oyuncu olarak değer verecek olursam scriptlerinize;
Kendi elinizle öldürdüğünüzü söyleyebilirim. Çılgınlar gibi lockpick dropları vardı benim gördüğüm. Kıymetsizleştirilmiş itemler serveri pvp serverine eş değer tutuyor.
Eskiden makro yasaktı örneğin ama herkes gibi size multi verdiniz kullanıcılara. Client vs onca yenilik karşılığında programları komple engelleyen (automap, multi, speed) bir çözümünüz olduğundan emin bile olamayacak kadar kısa oynadım sunucuda.
Sanırım script kodlama bilgisi oyunculuk bilgisinden çok ileride olunca, denge kalmıyor sonuç bu oluyor.

( Bana göre gelişmiş diyebileceğim yıllar önce ilk çıkan raistlin majereli rol'rof lu orta dünya sunucusudur. Necromancer gibi necromancer vardı. Ötekiside Neviadanın Extreme ile birleşimindeki yazar Nedim idi, Suicide olan. Yinede en stabili gelişmişi eleştirsekde, küsüp bıraksak da Ne*u** sanırım onca yıldır hep buraya dönüyoruz)

+ Gerçekten dinlemeyen bir yönetim vardı orası ayrı. Forumda sayfalarca dile getirdiğim onca şey bir yorum bile almazken, yönetimi destekleyen toksik oyuncular tarafından aşırı derecede baltalandı ve tek kelime eden ceza veren yine olmadı.

Şunu pek anlayamadım " oyuncu kilitlesi gelişim gösterememiş ? "

Şahsi fikrim neb***'nın scriptlerini kopyalasanız, üzerine böyle wall of stoneli donateler falan olsa iyi olurdu. Yada paperdol tasarımlarını satın almacalar vesaire.
Neyse kendi fikrim kendime kalsın ileride bir sunucuda kullanamayacak da olsak :))

Hakkınızda hayırlısı olsun. Elinize sağlık o kadar uğraşmışsınız. Bizde 1 ay kadar oynadık hem forum hem in-game olarak. Nasipte ne varsa o.



Bu konu Deathwave tarafından düzenlendi(2021-01-21 13:54, 3 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.