arkadaşlar birtane connector indiriyorum girmeye çalişiyorum olmuyor iyi bir server verip connectorunu yani ve sphere serverde oynamak için en baştan yapmam gerekenleri söylermisiniz
reklamlara bakabilirsin yada;

https://www.ultima-strike.com/forum/ultima-online/sunucular bölümünden sunucuları inceleyebilirsin.
aracanum indirdim birsürü patch atti tiklliyorum UO::report::fatal: diyor please re- install uo by runing setup.exe felan diyor ne yapmam lasim
Nimloth indir dene?
:asik2
Serverı doğru yere kurdugundan emin ol yine olmazsa uo yu yeniden bi yükle.
Ultima Online bir oyun, indirdiğin şeylerse sunucu. Ultima Online yüklümü sende? Eğer değilse buradan indirebilirsin. https://www.ultima-strike.com/indir/ultima-onlineaos
mondains legancy mevcut bende nimloth denedim nebula denedim aracanum denedim hep ayni hata hata resminide upload ettim
https://img21.imageshack.us/img21/965/asdjf.png h ttp://img21.imageshack.us/img21/965/asdjf.png
Ultima Online:
1. Ultima Online Nedir?
Ultima Online 25 Eylül 1997 Yılında (Origin Systems inc) Ea Games'e ait Massasive Multiplayer Online Role-Playing Games (MMORPG) Oyunudur. Bu oyun iki türden oluşmaktadır Sphere ve RunUO olarak adlandırılmışlardır. Ben sizlere bu dökümanımda Sphereden bahsedicem çünkü RunUO Hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim o biraz daha karışık ama ilerliyen günlerde sizlere onun hakkındada bilgi verebilirim. Ultima Online çıktığı ilk günden beri alarıksız hergün yep yeni gelişmelerle karışımıza geldi ve bir çok versiyon ile tanıştık. Benim bugüne kadar oynadığım veriyonlar Age Of Shard (AOS) ve Mondains Legacy (ML) olmuştur. Bunların haricinde ultima online bizlere bir çok farklı versiyon ile ve bir çok yeniliklerle merhaba dedi. Bu versiyonları sırasıyle söylemek gerekirse Age Of Shadow, Samurai Empire, Mondains Legacy ve Son sürüm olan Kingdom Reborn olmuştur. Çok merak etmeme rahmen henüz Kingdom Reborn oynamaya fırsatım olmadı ama onuda ilerliyen günlerde emülatörü çıktığında denemek istemiyor değilim açıkcası. Age Of Shadow bizim Ultima Online ile ilk tanıştığımız versiyon olduğundan bu versiyonda pek fazla yenilik olmadı bir çok şeyden kısıtlı bu versiyonu Ultima Online yeni başliyacak olan arkadaşlar için pek uygun görmüyorum. AOS versiyonundan sonra bizlere sunular Samurai Empire pek fazla rehabet görmedi diyebilirim ama Samurai Empire tutkunlarıda yok değil. Türkiye'de veya Türk arkadaşlarım olarak pek fazla Samurai Empire oynayan arkadaşım yok. Samurai Empire versiyonunda ise Ultima Online'da sınıflara ayırdığımız ninja, paladin, necro, magery, blacksmith other gibi sınıflarda ise büyük ML'ye büyük bir katkısı olmuştur bu versionda patch olarak eklenen itemler ninja silahları paladin setleri necro reglerinin yeni görünümü mage'ler için yapılan kolaylıklar ML sürümüne büyük katkısı olmuştur. Mondains Legacy sürümünde ise hala patch'ler yapılmaktadır ve AOS ile Samurai Empire sürümünün birleşiminden oluşturularak Tek bir sürüm haline gelmiştir bu yüzdende Ultima Online başlicak olan arkadaşların ML sürümü ile oyuna merhaba demesinde yarar görmekteyim. Kingdom Reborn Emülatörü henüz piyasaya çıkmadı ve bu konu hakkında sizlere pek fazla birşey söyliyemiceğim.

2. Ultima Online Nasıl Oynarım?

Ultima Online oynamak için önünüzde 2 seçenek var bunlardan biri Orjinal Paralı serverlarda oyniyabilme bir diğeri ise Free Shardlardır. OSİ'de oynamak isteyen arkadaşlar www.uoherald.com sitesine girebilirler. Free Shardlarda oynamak için ise önce kendimize bir Free Shard Bulmamız lazım ve hngi tür Free Shard'ta oynicağımıza karar vermeliyiz oyun türleri 3'e ayrılmaktadır. Türkiyede Rehabet gören oyun türü Power Play'dir (PP) ama oyunun asıl oyun türü Role Play'dir (RP) son olarak ise son 3 yıl içersinde icat edilmiş olan benim ve eski Ultima Online oyuncularının hiç zevk almadığı ama yinede ülkemizde büyük ilgi gören Player Versus Player Sunucuları (PVP) bulunmaktadır. Sizlere birazda Power Play, Role Play ve Player Versus Player Hakkında bilgiler vericem.

a. Power Play

Power Play adındanda anlaşılcağı gibi Güç üzerine bağlıdır. Bu tarz PP sunucularında herhangibi bir role bağlı kalmanıza gerek yoktur. Amacı karakterinize göre yeteneklerinizi geliştirdikten sonra oyundaki değerli itemleri eşyaları toplamak ve türünüze göre PK yada Mavi kesmektir.

b. Role Play

Role Play kendi içinde bir çok katagöriye ayrılmaktadır. Bunlar FRP, RPG, LARP olarak ayılmaktadır. Benim bildikleri bu kadar ama hepsinin ortak amacı rol yapmaktır. Sizlere dökümanımda olabildiğince herşeyi anlatmaya ve öğretmeye çalışıyorum bunlarıda sizlere tek tek bildiğim kadarıyla açıklayacağım.

FRP: Fantastic Role Playing Anlamına gelmektedir. FRP Role Play türleri arasında en çok sevdiğim türdür eminim anlattıktan sonra sizlerde benim gibi FRP hastası olucaksınız. Şimdi bazılarınız diyordur. Bu dökümanı senmi hazırladın diye kimse benden böyle bir yazı falan beklemez biliyorum ama işte sıkıntıdan ultima-strike ailesine yararlı olabileceğini düşündüğüm genel bir döküman hazırlıyorum neyse konuyu dağıtmadan FRP'yi sizlere açıklim FRP Fantastic Role Playing olduğundan tamamen doğaçlama üzerine kuruludur. FRP yapabilmek için öncelikle bir arkadaş grubuna ihtiyacınız vardır FRP aslında PVP haric PP ve RP sunucularda yapılabilen birşeydir. Şimdi diyceksiniz Power Playde amaç güçlü oyum ganimet toplamaktı diye. Biliyorum ama her zaman ganimet toplayıp adam kesmek pek zevkli gelmemiştir bana. Bazen PP serverlarda Britan bankada veya kişiye ait evde FRP yapan bir çok oyuncu vardır. Doğaçlama olduğundan sizlere bunu şöyle açıklayabilirim FRP yapıcağınız arkadaşlarınızla bir konu üstüne hemen anında doğaçlama yaparak Rolunüzü sergileyebilirsiniz. Sanırım tam anlatamadım ama anlayan anladı FRP Role Playing konusunda tamamen bir geyik türüdür diyebilirim en çok geyik bu türde yapılmaktadır.

RPG: Role Playing Game Anlamınagelmektedir. Gerçek dünyayla hayal dünyası arasında bir köprü olarak görebiliriz RPG türünü. Bu nasıl olur diyceksiniz Role playing Game Gerçek yaşamda olan bir olayı veya gerçek yaşam yakın olan herhangibi birşeyi hayal gücünüzü canlandırarak Rol yapmanız anlamına gelir ama bunu yaparkende mutlaka içinde okuduğum biryerde öyle diyordu içinde iyilerle kötülerin savaşını anlatmalısınız. Bir çok RP serverı RPG bağlı olarak ilerlemektedir hepsinin içinde iyilerle kötülerin savaşı var diyebilirim zaten Ultima Online'nın genel konusuda RPG'dir.

LARP: Live Action Role Playing Anlamına Gelmektedir. Bu konu aslında Ultima Online ile hiç bir bağ yoktur. Ama okadar Role Playing üstüne bilgi verdikten sonrada bunun hakkında aklımda kaldığı kadar sizlere birşeyler anlatmak istedim. Belki televizyonda izleyenleriniz olabilir Live Action Role Playing aslıdna şu anda hayatımızda bulunan birşey. FRP'nin gerçek hayata uyarlanmasıdır LARP. Televizyonda yanlış hatırlamıyorsam FOX'ta Anında Görüntü Show adlı programın konusu. Tamamen Gerçek hayata uyarlanmış FRP yani doğaçlama Rol yapmadır.

Sanırım Role Play Hakkında sizlere bu kadar bilgi yeter.

c. Player Versus Player

PVP aslında hepinizin bildiği vs anlamındadır. Bir oyuncu ile bir oyuncunun arasındaki mücadeleden ibarettir. PVP sunucularında yetenek geliştirmenize veya ganimet toplamınıza gerek yoktur. Bu tarz sunucularda amaç her kim olursa olsun güvenli alan dışında istediğiniz kişiye saldırıp öldürmeniz demektir. Oyuna başladığınızda zaten sizlere en iyi itemler veriliyor ve bütün yeteneklerini 100.0 olarak başlıyorsunuz. Bu yüzden PVP serverlarla pek ilgilenmiyorum zevk veren bir yanı yok diyebilirim ama ben yetenek kasmayıp item toplamadan sadece action yapmak istiyorum derseniz adresiniz PVP sunuculardır.

Sunucuların Temel konularınıda ele aldıktan sonra sizleri https://www.ultima-strike.com/forum/ultima-online/sunucular bu linke yönlendirmekte fayda görüyorum çünkü artık bu katagorilerin ne işe yardığını biliyorsunuz oynicağınız oyun türünü seçip daha sonra beğendiğiniz serverı seçip sitesine giderek işlemlerimize devam edebiliriz. Reklam Kurallarına uymam gerektiğinden sizlere sadece neler yapıcağınızı anlatıcam. Ben mesela RP ve PP sunuculardan hoşlanıyorum ama RP oyunun temel amacı olduğundan herhangibi bir RP sunucusuna girelim xxx sunucusuna girdikten sonra Kayıt Bölümünü buluyoruz ve gerkli bilgileri girerek kaydımızı gönderiyoruz sonra bizlere mailimize aktivasyon maili geliyor bazı serverlarda gelmez ama mailimizi kontrol etmekte yarar var aktivasyon mailini onayladıktan sonra sunucuya bağlanmak için gerekli Download'ları yapıyoruz. Bilgisayarımıza kurduğumuz Ultima Online Klasörü içine indirdiğimiz serverı kuruyoruz. Bu işlemi yaptıktan Sonra UO amlemli serverın Client'ini çift tıklıyoruz. Bundan Sonrasını sizlere resimlerle açıklicam

Ultima Online ML sürümünü indirmeyi unutmayınız.
mondains legancy var zaten bende hata da ne diyor açıklarmisiniz
ultima online sisteminize doğru olarak yüklenmedi lütfen yeniden yükleyiniz.
Ultima Online'i silip tekrar kurun. Birde Ultima Online dosyası nerede yer alıyor? Yani indirdiğiniz sunucuların dosyaları Ultima Online dosyasında mı ?
sildim yükledim ayni sorun gene devam ediyor linke bakin lütfen https://img178.imageshack.us/img178/5651/sdfu.png
Ultimadan anlayan ve güvenebileceğin bi arkadaşın varsa,Teamwiever yardımıyla sorunun ne olduğuna baksın.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.