Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
ASM MakiNa diLine cok meRk Sardım BeNde GörSeL eğitiM seti var siZce Evde oTurup assembly yi öğrenebiLirmiyim yoksa bana onereceqiniz basqa seYLEr varMi??
sen önce türkçe konuşmayı öğren
Kardeş yardım etmek istemiyorsan konudan çıkarmısın
aferin bak düzgün yazdın demekki oluyormuş bi de mısın ayrı yazılır. çıkar mısın olacak.
tmm özür dilerim yardım edecekmısın
Xel : türkçe


Türkçe???
Xel : aferin bak düzgün yazdın demekki oluyormuş bi de mısın ayrı yazılır. çıkar mısın olacak.
demek ki
Çıkar mısın
Aferin
bir de

-----

ASM zordur, yanında onu bilen birisi sana rehber olmadıkça haydi öğrenmeye başlayalımla kolayca olacak bir şey değil.
:)
Xantier :
Xel : aferin bak düzgün yazdın demekki oluyormuş bi de mısın ayrı yazılır. çıkar mısın olacak.
demek ki
Çıkar mısın
Aferin
bir de

Tey tey teyyy :D:D:D
Assembly'den önce bir başka bir programlama diliyle başlamanı tavsiye ederim. Eğer C++ yada Pascal (Delphi) bilgin varsa tercihen daha kolay öğrenebilirsin. VB gibi dillerden assembly'e geçiş daha zordur mantıken biraz zorlanabilirsin.

Eğer elinde tahmin ettiğim kaynak varsa gayet güzel bi kaynak. Öğrenme yöntemi olarak eğer sıkılmazsan önce tamamen baştan sona kadar hızlıca izle-dinle daha sonra tekrar izle ve uygulamaları kendinde uygula. Daha sonra C++ gibi bir dille yazdığın uygulamayı assemly'e çevirerek neler yaptığını incele.

Ben assembly'i kendi kendime öğrendim. Elimde eski bir 386 SX 16 vardı. Oyunlar üzerinde hile vs yapmaya çalışa çalışa çeşitli tutorial'lerden bakarak bişeyler yapmaya çalışıyordum. O zamanlar tam olarak ne yaptığımın farkında değildim. Sonralarda çeşitli programlara basit patchler yapmaya başladım. (Örn: Half-Life server dosyasını patchleyerek local açılan servera internet üzerinden girilmesini sağlamak gibi - Tamamen tutoriallara bakarak - ) Daha sonra değişik deneyimlerim oldu (programların lisans kontrollerini egale etip full version göstermek, Sphere üzerinde modifikasyonlar, açık ve hataların düzeltmek). Dahada sonra bu yaptığım işlemleri C++ ile program yada dll'ler yazarak güçlendirdim. Ama bazı deneyimleri yaşamak baya uzun zamanlarını alabilir. Yani ben assemly öğrendim herşeyi yaparım artık diye bişey yok. Deneyim kazana kazana farklı şeyler üzerinde şeyler yapa yapa kendini geliştireceksin. Ben assembly öğrendim ama hiç bi işime yaramıyor hiç bişey yapamıyorum diye kendini üzme.

Ben bilgisayar mühendisliğinde okuyorum herşeyi yaparım ederim diyen arkadaşlar oluyor. Okulda tutup program kırmayı keygen yapmayı öğretmiyorlar. Okulda bütün sınıfa kopya vererek herkesin Micro dersinden geçmesini sağladım. Bu iş biraz merakla oluyor. Okulda öğretirler assembleri ama nasıl geçersin ya kopya çekersin geçersin ya ezberleyip geçersin yada kendi merakınla öğrenirsin öyle geçersin.

Yanlız sonra assemly öğrenipte milletin connectorlerini kırma :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.