arkadaşlar benm bi maruzatım olcaktı... if sorugusu ie ilgili şöyle bir şey... bi iteme çift tıkladıında eğer 5 kare etrafında i_deedee idli deed arsa cıkart funcitionunu uygulamasını isitorum nasıl yapabilirim bu satırları sötlermisiniz ?
Master
59.2997
on=@dclick
foritems 5
if <baseid> == i_deedee
src.cikart
endif
endfor
Ben de yeni konu acıpta U-s yi biraz da olsun rahatlatmak icin sımdı bı ıtem var ona cıft tıklayınca charın altına dusmesını ıstıyorum ama belirli bı koordınattayken cıft tıkladıgında charın altına dusucek bunu nasıl yapabılırız bı de bı gate koyucam onda ılk on kisiyi bi koordinata atsın ve x sılahını versın sonraki 10 kisiyi bi koordınata atsın ve y sılahı versın ıstıyorum ama nasıl olacagını bılmıyorum bı yardımcı olabilir misiniz bıraz havuz problemlerıne dondu soru x y falan ama :)
Daha açık yazabilirsen yardımcı olabileceğim.
Birinci sorunum :

Simdi bi kutu var tamam mı ona belirli bi koordinatın ustundeyken cıft tıkladıgımda charın oldugu kareye dusucek 30 saniye sonra da expo patlıcak kutu silinecek.

İkinci Sorunum :

Bir gate olacak o gate'ye ilk giren 10 kisi ornegin britain'e sonraki 10 kisi de moonglow'a atılsın istiyorum ve 10 saniye sonra stoneleri acılsın.


scpler hakkında hıc bilgim yok olsa emin olun yapmaya calısırdım ama hıc bılgım yok yardım ederseniz cok sevinirim.[Bu Abimin hesabı abım burda degil]
1. Soruna yarım yamalak bi cevap veriyim.

O belirtmek istediğin kordinatları map scp ye girerek bul ve oraya on=@enter diye yaz.Altına event ver.Mesela e_gir .Sonra o kutu scpsine gel on=@dclick kısmının altına uzerinde e_gir eventen olup olmadığını sorgulat.Eğer varsa src.act.drop komutuyla charın olduğu yere düşürt.30 saniye sonra patlaması için creat kısmına timer ver.Sonra on=@timer ın altına expo aminasyonun kodunu yaz(Şu anda hatırlamıyorum).Altınada remov yap.

Scp bilgim kıttır.Elbet bi yanlışlık vardır:D
Cok guzel yazmıssın tedbunndy de arkadasın dedıgın sanırım tam okumamıssın adam hıc scp bilgim yok demis sen sorgulat morgulat dokturmussun :D
merhaba arakdaşlar ben playerin birşeye çift tıkladıı zaman çantasındaki i_deedd in silnmesini nasıl ayarlayabilirim
findid.i_deed.remove
gibi bi şey mi acaba ?
Jin olm konuyu dagıtmasana adam yardım ıstemıs daha cevap verılmemıs sen ne atlıyosun acmıssın baslıgını cevap bekle iste.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.