Öncelikle herkese merhabalar.
Sorunumu anlatmadan önce belirtmek isterimki gerekli araştırmayı, soruşturmayı yaptım, yetmedi üzerine birde başka sitelerde araştırdım, her haltı yedim ama halen sorunu çözemediğim için bu başlığı açıyorum.
Gelelim sorunuma. Benim sorunum şuki; uzun bir aradan sonra tekrar bir heves "sphere" ile ilgilenmeye başladım ve birçok şeyin değiştiğini gördüm bu beni daha da heyecanlandırdı ve 3 hafta önce bir heves tekrar başlayayım dedim ve UO'yu son sürüme kadar yükleyip, sphere resmi sitesinden şu adresten https://nightly.prerelease.sphere.torfo.org/ gerekli dosyaların son güncelleştirmesini indirdim, fakat o da ne!? Her şeyi denememe rağmen şuan halen sürekli "client" ile bağlantıda sorun yaşıyorum, şifreyi yazıp giriyorum sunucular listeleniyor fakat sunucu seçtiğimde karakter seçim bölmesine gelmeden "connecting..." de kalıyor. Dediğim gibi her yolu denedim, port açtım, sphere.ini içerisinde düzenlemelere gittim, IP sabitleyip shpere_triggers kod dosyasında düzenlemelere gittim ama ıghı olmadı bir türlü giremedim ve deliriyorum.
Ha birde şu var, amma velakin https://prerelease.sphere.torfo.org/index.php şu adresten indirdiğim versiyon ile girebiliyorum fakat bu seferde birçok fonksiyonun eksik olduğunu izlemlemekteyim, o versiyon sphere bazı yenilikleri içermiyor vesaire.
Her neyse ben şimdi ne yapacağım?
Takılmayı yaşadığın sırada Spheresvr konsolunda bir hata beliriyormu ?
Hayır hata yok.
login dosyasındaki ipni şu şekilde ayarlarsan belki problem olmaz 127.0.0.1,2593 portu kendine göre ayarladıysan değiştirebilrsn

büyük ihtimal ip kısmına kendi ip adresini yazdığın için bu sorunla karşılaşıyosun.
Merhaba. SVN yapıları, sphere yapımcıları tarafından belirsiz aralıklarla güncelleniyor. Bir bakıma günlük çalışmalarının bulunduğu yer. Henüz release olmamış, üzerinde çalışmaların devam ettiği ama kullanmakta da herhangi bir sakınca olmayan yapı sürümü.

Kullanmada sakıncadan ötürü, getirdiği 1 2 yenilikte varki, devede kulak kalır.
@Wait
@SpellTargetCancel
@SkillTargetCancel

Bunlar ve birkaç tane daha...

Demem o ki, yenilikçi karşıtı değilim. Ama sürümü release edilene kadar, diğer linkte vermiş olduğunuz sürümü kullanın. Nasıl olsa çalışıyor sizde de herhangi bir sorun yaşamadan. Sürüm release olduğunda, sizin gibi sorun yaşayanlar artacağı için, sorunun gündemde daha fazla dolaşacak ve dolayısıyla çözümüde.

Sen verdikten sonra SVN buildi indirip çalıştırmayı denedim yardımcı olmak için, inan sphereserv.exe yi açamadım (:
Umarım anlatabilmişimdir durumun mizahını.

En son release edilen sürüm işinizi fazlasıyla görecektir.
Teşekkür ederim caos sanırım dediğinizi yapmak en mantıklısı olacak. Son sürüm sevdamdan vazgeçip SVN değil yayınlanmış sürümü kullanacağım artık.

Not: "login.cfg" dosyam içerisinde "127.0.0.1,2593" yazıyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.