Arkadaşlar koşarken sürekli kare atlıyarak koşuyorum.Diğer oyunculardan sürekli daha hızlıyım speed açmadığım halde ve bu sorunu çözemedim kafayı yicem.Bir fikri olan varmı bu konu hakkında ?

uo sürümüm ml bu arada
Sorun sende değil. Sorunda denemez aslında.
Sunucu taraflı, sphere.ini de yer alan şu 2 değer 0 yapılmalıdır. Speed'i sphere.ini den bu yolla engellemek zaten stabil değil.

WalkBuffer=0
WalkRegen=0
@caos
eminmisin yani pek anlamıorm ama arkadaş diğer oyunculardan daha hızlı olduğunu söylemiş bu durumda serverle alakalı bir şey olması mümkün mü ? serverle alakalı olsa herkes hızlı olmaz mıydı?
caos : Sorun sende değil. Sorunda denemez aslında.
Sunucu taraflı, sphere.ini de yer alan şu 2 değer 0 yapılmalıdır. Speed'i sphere.ini den bu yolla engellemek zaten stabil değil.

WalkBuffer=0
WalkRegen=0

@caos

doğru söylüyor sorunun cevabı bu bendede aynı sorun olmuştu regen ayarlarıyla oynadım düzeldi.
PeterJoseph : @caos
eminmisin yani pek anlamıorm ama arkadaş diğer oyunculardan daha hızlı olduğunu söylemiş bu durumda serverle alakalı bir şey olması mümkün mü ? serverle alakalı olsa herkes hızlı olmaz mıydı?

PC performansına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Saçma bişey ama bu şekilde düzelttiğimi hatırlıyorum.
benim sunucum'da aynı sorun vardı karıştırdım sphere.ini o ayarlardaydı sorun düzelttim sorun kalktı, arkadaş'da deneyebilir.
bendede aynı sorun var hadda speedd den banlandım bu yuzden bende hiç bişi olmaması na rağmen bu soru nun ekran ayarlarından oldugunu dusunuyorum ekran ayarları 75 oldugunda böle olması diye düşünüyorum bilmıyorum yannıs bilgi vermek istemıyorum ama bence bundan kaynaklanıyor ama sorunun çözumunu n nasıl olucagını bilmıyorum
Evet Arkadaşlar Aynı Problem Benim Pc'de Vardı Ekran Ayarlarıyla Oynadığımda Normale Dönüyor Yükselttiğimde Tekrar Speed Varmış Gibi Çok Hızlı Bir Şekilde Hareket Edebiliyordum Ama Bu Sorun Belirli Serverlarda Oluyordu Her Serverda Yapılamıyordu Sorunun Sphere Ayarlarından Olduğuna Eminim Çünkü Bazı Serverlarda Yapılıyor.
Yanlış hatırlamıyorsam sphere .ini ayarlarındandı birader. Bir bakayım döneceğim sana.
Aslında senin sorununun sana avantajıda var dez avantajıda sorun anakartından kaynaklı daha seri büyü atarsın daha seri koşarsın pvp lerde sıkıntı olmaz ama action yaparken takılmaya başlarsa 3 4 saniye yerinde durmalısın hareket etmeden 1 2 kere w/p yaparsan ataclı kaldıysan oda etkileyecektir , bence bilgisayarının kıymetini bil derim takılmamak istiyorsan şunları yapmanda fayda var Optionstan Miscellaneous kısmdan Use circle of transparency butonu işaretli tickli ise kaldır servırına bağlı Cpu düşürücü olayı varsa etkisiz bırak bunları yaparsan sorun kalmaz......

Bu konu Hamzo tarafından düzenlendi(2012-04-25 23:51, 12 yıl önce)
işlemciye overclock yaparak speed alırsın donanımsal olarak sunucuda atıyorum 3 saniyede 10 kare gitmesi gerekir gibi bi script varsa engeller yoksa donanımsal olarak akarsın
Speed olayının ana mantığı bilgisayarın performansını artırmak değil, kısa sürede daha fazla iş yapmaktır. Demek istediğim şu ki, normalde bir fonksiyonunuz olduğunu düşünün bir programınız var. Ve bu fonksiyon her 10 saniyede bir çalışıyor. Speed dediğiniz mantık timer.tick() dediğimiz olayı aşşağı çekiyor. Bilgisayarın herhangi bir donanımsal yönü bunu asla etkilemeyecektir. Nedeni ise tamamen timer olayları direk olarak yazılım ile gerçekleşir.Eğer bilgisayar performansı iyi ise 10 saniyelik işi 11 saniyede asla yapmaz. Fakat performans düşük ise ulaşamayacağı bir zaman aralığı olmadığı için gerekli sürede görev yerine getirilemeyecektir. Ultima online için gelirsek, ekran ayarını değiştirdiğinizde piksel başına gösterilecek kare sayısıda tamamen zaman ile alakalıdır. 840x 600 yada 800x1280 yada herneyse bu ekran dağılımları arasında piksel gösteriminin zamanları her zaman farklıdır. Asla ve asla donanımsal bir etken yoktur. Ultima Online clientde karakterin tüm davranışları bir zaman döngüsü içerisinde gerçekleşiyor. Eğer sphere server tarafından bir zaman kısıtlaması yoksa, maximum timer süresini yakalamak mümkün ve bunada speed diyor arkadaşlar.

Server açıp, ultima online adına bir şeyler yaparken daha oyunun timer kavramını bilmeyen sunucularda oynamanızı tavsiye etmem :)

Ufak bir tavsiye daha vereyim, connector yapmaya çalışanlar için. Eskiden olduğu gibi herkes speed engellemek için direk PostMessage vesayre yada Titledan benzer kelimeler örneğin speed hack vesayre araştırıp engellemeye çalısıyor. Onun yerine, clientin timer fonksiyonlarını sabit timer süresinde test edip, normal sürelerinin dışına çıktıgında bunu algılatıp engellemeyi düşünebilirler. Tabi connector yazmadan evvel, oyunun mekaniğini anlamak lazım ki kimseyide göremiyorum piyasada bunu yapan (wild hariç) :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.