Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.

Arkadaşlar Ultima Online yetenek geliştirme veya eşya yapımında sizi her seferinde tekrar aynı işlemi yapmaktan kurtaran programlardan birisi olan Makroman ile tanıştırmak istiyorum.

Bu program temel anlamda Uo loop'a benzesede script yazıldığı ve biraz daha geniş kapsamlı olduğundan daha faydalı olduğu söylenebilir.

Kullanılabilir fonksiyonlara göz atalım..
bekle(ms) --> İki fonksiyon arasında ne kadar bekleyeceğinizi gösterir. Magery ile craft yeteneklerini çalışırken malzemenizin haba olmaması için gereklidir. Örnek olarak Bekle(4000) yazdığınızda karakteriniz iki hareket arasında 4 sn. bekler.

tusabas(X) --> Adı üstünde makronuzu ayarladığınız tuş hangisi ise o tuşa komut vermek için bu fonksiyonu kullanıyoruz. Ornek verecek olursak tusabas(a) yazdığımızda ''a'' tuşuna basıldı bilgisi yollanır. Mesela a tuşuna herhangi bir makro ekldiğinizde bunun çalışması için makroman script bölümüne tusabas(a) yazmanız gerekmektedir.

click(mouse) --> Mouse kontrolu için yazılan bir fonksiyondur. Yani sizin bu ayarlamayı yaparak karakterinizin belirttiğiniz koordinatlar arasında gidip gelmesini sağlar.
Örneğin click(1267,1742,sağ,tek) yazdığımızda karakterimiz 1267,1742 koordinatına mousenin sağı ile tek tıklama yapar. Koordinatlar mouse koordinatlarıdır. Harita ile karıştırmayınız. Ayrıca mouse koordinatınızı program içinde en alttaki butondan öğrenebilirsiniz.

end --> Her scriptin sonuna eklenmesi gereken satirdir. Bu satirdan sonra yazilanlari MakroMan gozardi eder. Scriptinizin aciklamasini bu satirin altina yazabilirsiniz. Resimde gördüğünüz gibi ''myst'' yazıp ''enter'' tuşuna bastık ve ''end'' diyerek komutu tamamladık.

Artıları --> Program genel olarak Uo oyununda kullanılan legal bir çok programdan daha kapsamlıdır. Oyuncuyu bir makro programı ile üşengeçlikten bile kurtardığı söylenebilir. Hayal gücünüze bağlı istediğiniz hareketi karakterinize verebilir bu sayede siz rahatça kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Eksileri --> Görünen bir eksikliğine rastlamadım. Ancak yeni oyuncular için zahmetli olduğundan kullanımından kaçabileceklerini düşünüyorum.

Programı indirmek için --> https://www.ultima-strike.com/indir/makroman-20 adresine girebilirsiniz..

Tüm Uo oyuncularına eğlenceli vakitler dilerim..



[URL=https://imageshack.us][/URL]



Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2016-12-14 01:38, 7 yıl önce)
Merhaba.
Bu yararlı paylaşımınız için teşekkürler. :)
ya arkadaşlar mouse pos da balık ağı bırakcam onu ayarladımda mouse posu da onu nereye yazıp bakıcam yardım cı olurmusunz :D
çok saol bu bilgileri arıyordum
arkadaşlar mesela ben apsise 2 adet değer girip arasında click yapmasını nasıl sağlayabilirim ?
gencler tame makrosunu bilen varmı ara verdigim için ultimaya unuttum bilen söyleyebilirse cok yardımcı olur

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.