Güncel olarak UO developmentı takip edenler bilir ki ClassicUO geliştirilmesi hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu sırada Almanya'da yaşayan bir Türk tarafından (Yılmaz Kıymaz) Unity kullanarak MobileUO geliştirmiş;

https://github.com/voxelboy/mobileuo

https://github.com/VoxelBoy/MobileUO/wiki/How-to-Play

https://www.patreon.com/mobileuo (Destek olmak isteyenler)

 

MobileUO

 

 



Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2020-04-12 17:19, 4 yıl önce)

Bekleneni birisi başarmaya başlamış sanırım ;)

Ben açıkcası oyunu basitleştirerek hızlıca yayılabileceğini düşünüyorum. Örneğin action için bir kaç büyü kullanabilen mage ve basit warrior karakterler oynanabilir. Basit PvE dungeonları, basit craft ürünleri (zaten action basitleştirildiği için pek çok item gereksiz olacak). Düşündükçe güzel detaylanıyor aslında. Tabi mobil ile pc sunucuları tamamen farklı olması gerekiyor.

Zaten reddit'den gördüğüm kadarıyla çok fazla maddi destek vermek isteyen hatta yatırım yapmak isteyenler var.

Çok çok iyi ya bunu yapana gerçekten helal olsun.Aslında güncel sunucularımızada mobil uyumlu programlar geliştirilip makro v.s olaylarını uzaktan kontrol edebilsek oda güzel olurdu :) 

Sanki oyunu unity üzerinden açmış gibi hissettim. Unity ile ultima benzeri oyun projeleri türetmeye çalışan çok oldu ama başarabilen yok.

Şahsen bu tarz uğraşlar yerine vakti zamanında Lucretius'un tanıttığı kişilere ihtiyacımız var. Yani zaten oyunun yapımcısı bile becerememişken arayüzü, kim gelsin bu dandik arayüzle ultima oynasın ? Lol'e bakın mesela ultimaya yakın ama daha yumuşatılmış renkli tasarımlar sonucu tüm dünyanın gözdesi. Ultimaya önce çizgiden çıkmadan tasarım revizesi gerekli. Bunu ya cakeforce yapacak, yada dota'yı dota2'ye revize eden steam.

Yada ultima biter. Ötesi yok bu işin.

2005-12-21 08:25 :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.