Merhaba forumda sphere.exe'yi acinca konsoldaki yazilarin okunamayacak kadar kucuk olmasiyla ilgili olan baska bir yardim konusu daha vardi baska bir arkadas tarafindan acilan bu konu sphereserver'in forumlarindada +1000i askin kullanici tarafindan dile getirilmis.

Benim kendi yaptigim arastirmada problemin kaynagi richedit20a kontrolu ve sistem dosyalari arasinda bulunan riched20.dll hasarli olmasi yada updatelerden kaynaklanan bi sorun.

Kendi bilgim yettigince ugrastim ama bir cozum bulamadim richedit20w'yide kullandim ama ayni sekilde devam ediyor problem c++ bilgim yetersiz kaldigi icin cözemiyorum yardimci olabilicek varsa cok sevinirim. Ayrica win 98 icin olan riched20.dll versiyon 2.0'da denedim buda yardimci olmadi


Bu konu Xclusive tarafından düzenlendi(2011-02-18 15:58, 13 yıl önce)
Adept
4.3
Merhaba,

Problemin tamamen richedit-DLLsinden kaynaklandigina emin misin? Richedit-DLLsi Sphere disinda gelistirilmis bir DLL oldugu icin, sorunun kaynagi DLL ile alakali olsa bile, Sphere'in DLLyi yanlis kullanmasindan ötürü de olabilir.

C++ konusunda yardimci olabilirim, ancak problem kaynadigini tam olarak izole etmek icin yeterli zamanim yok maalesef ki.

Sevgiler,
Neran
Evet böyle bi olasilikda var ama bircok kiside bu problem yok ayrica belli basli kisilerde yasandigina göre muhakkak sphere.exe disi bi problem cunki sphere.exe'yi orjinal kullaniyorum. Konsolda richedit20a uzerinden Courier font'u ile butun yazilar 0 buyuklugunde cikiyor.

Farkli fontlarda kullandim text buyuklukleri surekli 0 buyutecle dahi okuyamiyorum zamanin olsada gerek yok zaten arada sirada keyif icin aciyordum gecen gun acdigimda sasirdim bu durumla karsilasinca yinede tesekkurler ilgin icin

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.