xd

 

 

23 saniye dakika sonra eklendi:

 

 

2 dakika dakika sonra eklendi:

 

 

 



Bu konu _ARES_ tarafından düzenlendi(2024-04-12 17:53, 2 hafta önce)

Ne anlatmak istediğini keşke tam olarak detaylı bir şekilde belirtsende bizde ona göre ne olduğunu ne anlamamız gerektiğini anlasak. 


// Ekran görünütüsü IP paylaşımından dolayı silinmiştir, forum içerisinde argo kullanımı yasaktır devamında uyarı verilecektir. 

IP belirttigi icin ulu orta paylasamayacagim SS'den oturu dun bir olaylar cikarilmaya baslanmis.


Relax Oyuncumuz ile silah damagelerini denerken (kendisi benimle 01.01.2023'ten beri destegini esirgememistir) uzerinde fazladan combat skillerini unutmusuz. Kendince 10x edit vs dusunuyor ve oyle gostermeye calisiyor. Uzerinde fazla skill olan sadece O degildi ve komple duzenleme zaten yapilmisti ki bu olay 3 ay once olan bir durumdur :) Ben saldirisindan tut senin gibi insanlarla her gun ugrasiyorum uzuldugum nokta sana verdigim deger ve harcadigim zaman. 
 

Kronos ve Relax arkadasimizin IP'leri ayni gozuktugu bir zaman Twitch de yayin yaparken (saklicak birseyimiz olmadigi icin) Serverimizda online olunmadigi halde hic girememe veya multi ile girememe yasaniyordu. Aldigimiz hata ise Oyuna birden fazla giremezsiniz veya fazla giris yaptiniz diyordu cunku IP cakismasi yasaniyordu. Bunu da zamaninda ki Scripterimiz zaten fixlemisti artik yasanmiyor. 

Olayi da anlatmak gerekirse Moderator Furkan arkadasimiz, Ares ana baci yaptigi icin kendisine mute atmistir. Bu da tribe girip BENI NASIL BANLARSINIZ yapti. Ben de evde yoktum, beklemesini ve konuyu anlamam gerektigini soylerim ama kendince gemileri yakti.

 

Simdi bende kendimce limanlari yakicam. NIGHT, INFECTION, DFW, ZIMBACI, FORGOTTEN, KIYIFI TAYFA, DOST MECLISI, PIJAMALI ve BIREYSEL oynayan HERKESE ITEM ve SKILL verilmistir.

 

Bu aciklamam da sana gelsin Ares; Benim Serverim da barinamayan herkes gevsek ve yavsaktir. Kimseye ego yapmadim, yapmam da. HERKESE BAKTIM VE BAKACAGIM. Senin gibi insanlardan gec olsun, guc olmadan arinabildiysem ne mutlu ROYAL diyene.

Valla pek dahil olmayayım dedim ama, birileri hep susarsa böyle tavır yapan arkadaşlar fazlasıyla türemeye devam eder.

Son zamanlarda özellikle ultima online kitlesini bir araya toplayabilmek, yeni kitleler kazanabilmek ve ortamı canlandırmak için uğraşanlardan birisi olarak konuya biraz yorum yapmak istedim. 
Sene olmuş 2024. Hepimiz ortalama olarak 30lu yaşlarımızdayız. Şöyle bi açılan konu başlığına bakıyorum, sonra konu içeriğinde ki yazım şekline bakıyorum, profile bakıyorum hepsi ofsayt. 2004-2006 arasında ki tavırlarla birebir aynı. Bu zihniyet hiçmi gelişmez veya hiçmi değişmez. Bu konuda olduğu gibi bizim de 56T emulatör tanıtım ve geliştirme konumuzada aynı şekilde düşük seviyesiyle yorum yazmaya kalkan ve bunu fake hesabıyla yapacak kadar cesarete sahip bir sinek olmuş mesela. Fazla umursamadan devam ettik.

Dışarıdan baktığım zaman şu konuyu açanın haksız olduğu ve "birşey yapıp zarar vermeliyim" düşüncesinde olduğunu anlayabiliyorum.
RoyalUO da zamanında bulunmuş birisi olarak şunu diyebilirim;
Eğer ki "IP adresi aynı hahaha" muhabbeti admin menü üzerinde görünen IP ile yapılıyorsa o menü malesef düzgün çalışmıyor. Yani multi client olanları birbiriyle eşleştirmek için bir kod eklemişler ama bazı durumlarda IP alakasız bir oyuncu üzerinede yazılıyor veya tüm herkes aynı IP gibi göründüğü de olabiliyordu.Burada <serv.clients> yerine forplayers ile bir veri alınmış sonra karakterin lastıp ve firstıp değerlerini ayrı ayrı almaya vs çalışmışlar. Aslında düzeltme planlar arasındaydı ancak admin menüye karakterlerin üzerinde negatif veya pozitif bi armor bug varmı diye Armor+Modarmor eklentisi yaptıktan sonra bunu unutmuş ve ellememiştim. Sonrasında zaten projeyeyle olan bağlılığım bitti. Benden sonra ilgilenen kişide daha önemli işlerle uğraştığı için bunu unutmuş yada atlamış olabilir.

Hayatınız da yeteri kadar başarılı olamamış olabilirsiniz, ailenizden yeterli sevgiyi görmemiş olabilirsiniz, kendi içinizde pişmanlıklar sahibi olabilirsiniz, karakter bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz veya bunun gibi durumlar içinde olabilirsiniz ancak hiçbirisi "EĞLENMEK" amacıyla oynanan şu oyunu karalamak için bahane olamaz. Sunucularda adaletsizlik veya kalitesizlik olduğunu düşünüyorsanız oradan ayrılabilirsiniz. Ancak ne ultima-strike platformu nede başka bir platform sunucuları karalama yada aşağılama yeri değildir. 

İnsanlara saldırmayı bırakın, şu oyuna öyle yada böyle zaman ve emek harcayan, eğlenmek ve keyifli vakit geçirmek için oynayan son insanlar olarak birşeyler yapmaya devam edelim...

Herneyse kral tipys , ne dersen de seni yermicem germicem . Güzel bir insansın . Emek veriyorsun farkındayım buna saygı göstereyim en azından. 

Ogün bu konuyu gerginlikte açtım umarım herşey gönlünce olur. 

Allaha emanet olun.

 
 

 

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.