Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Bu döküman, RunUO'ya yeni başlayanlar ve bildiklerini gözden geçirmek isteyenler için hazırlanmıştır. Burada adı geçen dosyalar bir RunUO serverı kullanıma hazırlamanız ve özelleştirmenizde size yardımcı olacak temel scriptlerden oluşmaktadır. Listede hangi dosyanın ne işe yaradığı ve hangi klasörde bulunduğu belirtilmiştir.

AccountHandler.cs
[Dizin: \Scripts\Accounting]
Bu script, RunUO'ya kullanıcıların girişiyle ilgili bir çok işlevi barındırır. Burada, IP başına düşen account sayısı limitini belirleyebilir ve otomatik hesap alımını (auto account creation) açıp-kapatabilirsiniz.

AutoRestart.cs
[Dizin: \Scripts\Misc ]
RunUO'nun otomatik restart özelliğini kontrol eder. Burada otomatik restart özelliğini açıp, serverın kendi kendine restart atması için günün belli bir saatini belirtebilirsiniz.

AutoSave.cs
[Dizin: \Scripts\Misc ]
RunUO'nun otomatik dünya kaydı ( auto save ) özelliğini kontrol eder. Burada RunUO'nun otomatik kayıt özelliğini açıp kapatabilir ve iki kayıt ( save ) arasında geçecek zamanı belirleyebilirsiniz.

CharacterCreation.cs
[Dizin: \Scripts\Misc ]
Bu script yeni karekter oluşumunuyla ilgilidir. Burada yeni oluşturulan karekterlerin çantasında/bankasında neler olacağını, karekterin nerede oyuna başlayacağını ( başlangıç haritasını ve koordinatlarını ), stat cap'ini, vb. özelliklerini belirleyebilirsiniz.

DataPath.cs
[Dizin: \Scripts\Misc ]
Eğer modifiye edilmiş / özel yapım grafikler, statikler, vb. kullanıyorsanız, bu dosyayı özel dosyalarınızı bulacak şekilde değiştirmelisiniz.

LootPack.cs
[Dizin: \Scripts\Misc ]
Bu dosya yaratıklardan düşen itemları kontrol eder. Düşen itemları ve para miktarını burada belirleyebilirsiniz.

MapDefinitions.cs
[Dizin: \Scripts\Misc ]
Haritaları ve kurallarını kaydeder. Harita kurallarını buradan değiştirebilirsiniz (Felucca Rules/Trammel Rules).

ServerList.cs
[Dizin: \Scripts\Misc ]
IP adresini, shardınızın adını ve serverınızın kullanacağı port numarasını buradan ayarlayabilirsiniz.

TestCenter.cs
[Dizin: \Scripts\Misc\TestCenter ]
Bu script, Test Merkezi işlevlerini kontrol eder. Buradan test merkezi özelliğini açıp kapatabilir ve test merkezine özgü stat/skill vb. ayarları yapabilirsiniz.

Titles.cs
[Dizin: \Scripts\Misc\ ]
Bu script, skill ünvanlarını ve oyun içinde görülen fame/karma ünvanlarını kontrol eder. Burada, ünvanlar için gereken minimum/maksimum fame/karma değerlerini değiştirebilir ve yeni ünvanlar ekleyebilirsiniz.

WelcomeTimer.cs
[Dizin: \Scripts\Misc\ ]
Bu script, her hesap ( account ) için yanlızca bir kez çalıştırılır. Yeni bir hesapla sharda giren bir oyuncunun oyundaki ilk bir kaç saniyesi içinde bu dosya bir hoşgeldin mesajı görüntüleyecektir. Buradan bu mesajı değiştirebilir hatta oyuna ilk kez girildiğinde görüntülenecek bir mesaj penceresi ( gump ) belirtebilirsiniz.


Türkçe Dökümanı Hazırlayan: No@h

Teşekkürler: rsmiller21 ( Özgün İngilizce Döküman )

Bu konu No@h tarafından düzenlendi(2006-12-02 00:20, 17 yıl önce)
Paylaşımın İçin Teşekkurler

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.