Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Merhaba 56b Emulator kurucam kendi bilgisayarıma https://www.ultima-strike.com/indir/sphere-056b-february-win32-emulator buradan Sphere 56b yi indirdim dosyaları Uo klasörüne attım login.cfg dosyasına girdim oraya login=127.0.0.1 yazdım fakat karşıma bu hata çıkıyor:
WARNING:'scripts/spheretables.scp' not found...
FATAL:The sphere.INI file is corrupt or missing
FATAL:Error opening table definitions file...
FATAL:Server terminated by error -3!


Ne yapmam gerek acaba?
script klasörün yok indir tekrar dene
Kardeşim eğer sphere.ini'yi değiştirmediysen sphere'nin bakacağı default yer C:\sphere'dir. bu klasörün içine https://www.ultima-strike.com/indir/sphere-056b-february-win32-emulator burdan indirdiğin herşeyi at, o zaman eksik dosyan kalmaz.
öncelikle " save - accounts - scripts " klasörlerin ve iclerinde olması gereken default scriptlerin eksik sonrasında sphere.ini'n eksik sanırım ve en son olarak sphere.ini'de AGREE=1 yazmamıssın sanırım... Bunlar nedemek diye sorma ara araştır bul ( save accounts klasörlerini 55r sürümlü spherenn icinde bulabilrisin )
D:\Sphere Buraya böyle bir klasör açtım içine script dosyalarını ve sphere dosyalarını attım fakat bu seferde

FATAL:Server terminated by error -8!
Bu hatayı veriyo

Bu konu reach tarafından düzenlendi(2010-05-05 20:37, 13 yıl önce)
Bak kardeşim şimdi sana tam olarak ne yapacağını söyleyeceğim.Öncelikle sphere diye bi klasör açıp C:/ ye at. daha sonra https://www.ultima-strike.com/indir/sphere-win32-55i-full bunu indir. Onun içinden sadece web, accounts ve save klasörünü al C:/sphere klasörünün içine at. Ondan sonra https://prerelease.sphere.torfo.org/build56/SphereServer-0.56b-200802081230-Win32.zip şunu indir ve içindeki dosyaların hepsini aynen olduğu gibi C:\sphere'ye at. Daha sonra https://prerelease.sphere.torfo.org/build56/SphereServer-0.56b-200909202024-Scripts.zip bunu indirip yine c:\sphereye klasörü ile birlikte at. Son olarak https://prerelease.sphere.torfo.org/files/libMySQL.dll bunu indirip c:\sphere dosyasına at ve sphere.exe'yi çalıştır, hata olmaz.
Aspel dediklerini harfiyen uyguladım sphereyi açtı peki connectoru nasıl yapıcam nasıl bağlanıcam?
Vallahi onun için bir client indirmen lazım, dosyalar bölümünden indirebilirsin 6x'e kadar clientler var ama ben eskiden kalma biri olduğum için https://www.ultima-strike.com/indir/client-203 bunu kullanıyorum : )
Demin olmuştu şimdide

FATAL:Unable to bind listen socket 127.0.0.1 port 2593 - Error code: -1
FATAL:Server terminated by error -9!

böyle bir hata verdi clienti direk d:/spherenin içne attım acaba yanlış ıpyi felanmı yazdım login.cfg ye?

Bu konu reach tarafından düzenlendi(2010-05-05 21:20, 13 yıl önce)
reach benim dediğimi adım adım yap sorunsuz sphere'i çalıştırsın

1 - Sphere 56b. İNDİR.
2 - Script dosyası. İNDİR.
3 - 2 adet DLL Dosyası
libMySQL.dll TIKLA İNDİR.
dbghelp.dll TIKLA İNİDİR.

4- Account ve Save Klasörü. TIKLA İNDİR.

bunların hepsini C diskete Sphere klasörü oluşturup içine atacaksın.
Aynısını yaptım bnm uo d:/ de olduğu için sphereyi oraya kurudm fakat tekrar aynı yazı çıktı connectoru nasıl kuıracağımı bilmiyorum:S
Override attığım dosyalarda problem yok, reach problemin şunlardan kaynaklanıyor olabilir : login.cfg de Loginserver=127.0.0.1,2593 aynen bu yazsın ve sphere.ini'yi açıp ordan kontrol et ordada bunların yazması lazım. 2. Neden ise bir önceki sphere'ni kapatmamandan kaynaklanıyordur, şimdi, bilgisayarını tekrardan başlat hiç login ayarlarına dokunmadan sphere.exe'yi aç olmazsa login ayarlarına bak dediğim gibi.Ama muhtemelen sphereyi kapamayıp tekrar açmaya çalıştığın içindir.Hatta bundan eminim, sphereyi kapamayıp tekrar açmaya çalıştığından oluyor bu hata, sphere'yi kapatırken sphere komutuna gelip S ye basıp X e bas ve herhangi bi tuşa bas kapatıcak zaten kendisi.
Ahanda oldu Allah razı olsun ikinizdenden çok teşekkür ederim :)
Kolay gelsin, herhangi bir sorun olursa sormaktan çekinme burdayız biz :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.