56b içerisindeki level sistemini nasıl kullanıcağımı çözemedim bilen biri yardım edebilirmi acaba ?
Master
59.2997
Kaba taslak bahsetmek gerekirse level sistemi hakkında;

Level sistemini aktif etmen için öncelikle ExperienceSystem ve LevelSystem ayarlarının önündeki slashları kaldırıp aktif etmen gerekli. Oyun içinde aktif olarak level ve exp. değerlerini göstermek istersen <level> ve <exp> değerlerini kullanabilirsin. Ayriyetten manuel şekilde exp ve level değiştirmek için de .exp ve .level komutları mevcut. Daha sonra sistemin belli başlı ayarları ve optimizasyonları bulunuyor.

Mesela ExperienceMode bölümüne;

- combat yeteneklerini kullanarak exp kazanılmasını istiyorsan 0001,
- craft yeteneklerini kullanarak exp kazanılmasını istiyorsan 0002,
- exp'lerin kaybedilmesini istiyorsan 0004,
- NPC'lere otomatik olarak level ve exp değeri atamak 0010,
- @ExpChange tetikleyicisini aktif hale getirmek için 0020,
- @ExpLevelChange tetikleyicisini aktif hale getirmek için de 0040 eklemelisin.

Bu özellikleri tek olarak kullanabilir veya aralarına | koyarak birkaç tanesini aktif hale getirebilirsin. (örnek olarak 0001|0010 gibi)

Diğer bir özellik olarakta LevelMode ayarı mevcut. Burada levelmode'u 0 yaparsan eğer, bir sonraki için gereken exp. LevelNextAt bölümünde belirttiğin exp. kadar olacaktır, yani sabit bir exp ile level atlanacaktır sürekli. Ancak bu değeri 1 olarak değiştirirsen bir sonraki level'a yükselmek için gereken exp. (LevelNextAt değeri * (Level''ın + 1)) şeklinde olacaktır.
İlgilendiğin için gerçekten çok teşekkür ederim peki oyun içerisinde exp değerini veya leveli göstermek üzere orijinal olarak bulunan bi menü varmı ?
Master
59.2997
Maalesef bulunmuyor, softcoded olarak kendiniz hazırlamalısınız.
Çok teşekkürler bir sorum daha olucak.

On=@Click
message @0790 [Level: <level>]
şeklinde leveli göstermek istiyorum fix scriptinde fakat tıkladığımda 2 kere yazıyor bu neden olabilir ? :S

edit:
Şuanda Farkettim spellbook üzerinde de mesela 2 defa [Kaybolmaz] yazıyor anlamadım gitti :S
Master
59.2997
Eventlarını incelemeni öneririm. Show events komutu ile karakterin üzerindeki aktif eventlara bir göz at. Yinelenen eventlar var ise yinelenenleri kaldır.
Maalesef sadece fix eventi var ilgili kısım da şu :

On=@Click
if  !(<findid.i_rune_incognito>) && (<memoryfindtype.memory_guild>)
	if (strmatch('<tag.gs_title>','')
		message [<memoryfindtype.memory_guild.link.name>]
	else
		message [<tag.gs_title>, <memoryfindtype.memory_guild.link.abbrev>]

endif

Bi problem olduğunu sanmıyorum ayrıca sorun sadece playerlarda değil sonradan eklediğim [kaybolmaz] vs gibi yazılar tıklandığında 2 kez çıkıyor :(

Düzeltme:
Sanırım şuanda düzeldi teşekkür ederim

Bu konu Novitas tarafından düzenlendi(2009-12-28 02:09, 15 yıl önce)
Novitas : Çok teşekkürler bir sorum daha olucak.

On=@Click
şeklinde leveli göstermek istiyorum fix scriptinde fakat tıkladığımda 2 kere yazıyor bu neden olabilir ? :S

edit:
Şuanda Farkettim spellbook üzerinde de mesela 2 defa [Kaybolmaz] yazıyor anlamadım gitti :S

On=@Click
message <name>
return 1

Bu şekilde return 1 eklersen 2 kere göstermicektir.
2 Tane [Kaybolmaz] ' Yazior İse 2 Event Vardir.

1.cisi fix.scp dedir.
2.cisi ayrı bır event idir.

agentran ile pack ' i aramani tavsiye ederim.

+ Level Sistemine Gelince.

On=@Click
message @0790 [Level: <eval <tag0.expuan>>]
message <name>
return 1

Kısa Yoldan Öldürdügündede ,

src.tag0.expuan +=1

Bu konu Xearth tarafından düzenlendi(2009-12-28 14:39, 15 yıl önce)
Event 2 tane değil ona baktım. ayrıca return 1 verirsek guild ismi falan görünmez gibi geliyo başka bişi yazmak istesek yanlış mı düşünüyorum?

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.