Kendim düzenleyebilir miyim bu menüleri yoksa illaki başka yerden mi almam gerekiyor neyin satılıp neyin satılmayacağını yada fiyatlarını ayarlayabiliyormuyum?

Birde vendorlara çift tıklanınca açılmıyor buy deyince vendor menüsü açılıyor nereden düzeltebilirim?

Şimdiden teşekkürler..
Vendorların scriptlerini bulup altına kendi scriptlerini ekle yani ne satmak istiyorsan itemi ekle

Buy'da orijinali buy'u kaldırıp dclick olarak yaparsan belki düzelir pek emin değilim
ekleme yaparak yapmana gerek yok. orjinalinde değişiklik yapmak istiyorsan fiyatını değiştirmek istediğin itemin bulunduğu scriptten o itemin VALUE kısmını ayarlamalısın. item ekleyip kaldırmak işini ise sphere_template_vend gibi bir script olması lazım bunun içerisinden "SELL=eşya" olan kısımları kaldır yada eklerken "SELL=eşya" gibi ekle. menü şeklini değiştirmeye gelince hazırladıgın menüyü açtırmak işstediğin vendorun altında "on=@dclick" tagını kullanarak altına "dialog d_menü" gibi bu şekilde ekle yada menüyü functiona ekle sonrasında "dlick" altında functionı çağır.
Baktım sphere_template_vend de değişiklik yapıcam sanırım fakat ne value bulabildim ne de dclick eklediğimde menüyü açabildim yani sphere bunları dialog şeklinde yapmamış o yüzden sadece satılan şeyleri değiştirebiliyorum nasıl fiyat değiştirebilirim ve nasıl buy demeden açtırabilirim bir fikrim yok aslında baya meşakkatli bir iş fakat herşeyi kendim yapmak istiyorum hazıra konmak istemiyorum

edit: eşyalara değer vermenin yolunu buldum ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum ama sphere_item_provisions_potions.scp den potlara value olarak değer verdiğimde satılan potlarda o şekilde fiyatla çıkıyor ama hala buy olayını çözemedim :)

Bu konu Smyrna! tarafından düzenlendi(2012-01-29 03:30, 13 yıl önce)
dostum yukarıda yazdım zaten sphere_template_vend sadece vendorlardaki satılan itemleri belirlemeni sağlar.

diğer isteklerine gelince;
item fiyatı: önce o itemin scriptini bul. örn: katana katana hangi scriptteyse o scripti bulup sonra katananın altında "value" olan kısmındaki sayı fiyatıdır. (sphere_template_vend scriptinde değil. item hangi scriptin içindeyse onda.)

menü: önce bi menü yaz daha sonra spherechar_human büyük ihtimal bunun içinde vendorların altına tek tek kendin on=@dclick triggerını ekliceksin.

örn:

on=@dclick
dialog d_menu
return 1

yada function yaptıysan

on=@dclick
function f_menu

gibi
Ben orjinal menüleri fiyat ve sayı olarak editliyorum yani mage sadece reg satıcak bunları nasıl yapacağımı öğrendim ve hepsini düzelttim fiyatları ayarladım fakat kendim dialog eklemeden dclick ekleyemiyor muyum sadece?
on=@dclick // çift tıklandığında
buy // bu işlemi yapsın
return1 // başa dönsün

eğer mesafe koymassan uzaktanda tıklayınca açılır menü bunu engellemek için ise "distance" eklemen yeterli

on=@dclick // çift tıklandığında
if (<distance> > 3) // eğer 3 kareden uzaksa
src.sysmessage @38,,1 Vendora yeterince yakin degilsiniz. // bu mesajı versin
return 1 // başa dönsün
else // eğer yukardaki şartlar sağlanıorsa
buy // bu işlemi yapsın
return1 // başa dönsün
endif // if açıldıysa kapatmak lazım

direk kullanımı ise aşağıdaki gibi

on=@dclick
if (<distance> > 3)
src.sysmessage @38,,1 Vendora yeterince yakin degilsiniz.
return 1
else
buy
return 1
endif
kortez : spherechar_human büyük ihtimal bunun içinde vendorların altına tek tek kendin on=@dclick triggerını ekliceksin.

Tek tek hepsine eklemesine gerek yok. sphere_events_human.scp deki "e_Human_Greet" eventine eklesin yeter.

[EVENTS e_Human_Greet]
on=@dclick
 if (<distance> > 3)
 src.sysmessage @38,,1 Vendora yeterince yakin degilsiniz.
 return 1
 else
 buy
 return 1
 endif
kaptanın söylediği doğru.

kusura bakmayın eski kafalıyız :p
@kaptan @kortez çok teşekkür ederim sorunumu çözdüğünüz için :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.