Master
59.2997
Sistemin amacını tam olarak anlayamasam da sanırım bir duyuru taşı gibi bir şey yapmaya çalışıyorsun ve dialogda taşa girilen tag.mesaj1, tag.mesaj2 ... gibi girilen girdileri görüntülemek istiyorsun. Ama şu anki scriptin mantığında biraz sapma var sanırım (eğer sistem anladığım gibi ise). Şimdi mesela tag.mesaj1 boş ise dialog açılıp mesajı o dialogdan kayıt ettirip tag.mesaj1'i dialogda gösteriyorsun tamam ancak dialog açarken tag.mesaj1 = 1 yapıyorsun. Daha sonra dialogdan mesaj girildiği an eğer yazı ise string sınıfına girmeye başlıyor kaydımız ve bir string ise kontrolde eşitlik ile değil de strmatch, strcmpi, strcmp gibi komutlarla kontrol edilmelidir. Eğer sistemi daha detaylı ve akıcı şekilde açıklayabilirsen yardımcı olunması da o kadar kolay ve hızlı olacaktır.
Ayrıca sorgu ve döngülerin altında limitsiz sayıda döngü ve sorgu kullanabilirsiniz.
Slothere : Sistemin amacını tam olarak anlayamasam da sanırım bir duyuru taşı gibi bir şey yapmaya çalışıyorsun ve dialogda taşa girilen tag.mesaj1, tag.mesaj2 ... gibi girilen girdileri görüntülemek istiyorsun. Ama şu anki scriptin mantığında biraz sapma var sanırım (eğer sistem anladığım gibi ise). Şimdi mesela tag.mesaj1 boş ise dialog açılıp mesajı o dialogdan kayıt ettirip tag.mesaj1'i dialogda gösteriyorsun tamam ancak dialog açarken tag.mesaj1 = 1 yapıyorsun. Daha sonra dialogdan mesaj girildiği an eğer yazı ise string sınıfına girmeye başlıyor kaydımız ve bir string ise kontrolde eşitlik ile değil de strmatch, strcmpi, strcmp gibi komutlarla kontrol edilmelidir. Eğer sistemi daha detaylı ve akıcı şekilde açıklayabilirsen yardımcı olunması da o kadar kolay ve hızlı olacaktır.
Ayrıca sorgu ve döngülerin altında limitsiz sayıda döngü ve sorgu kullanabilirsiniz.

Yardımcı olabilecekseniz kdoun amacını açıklıyorum...

Kod bir forum evet çok ciddi bir şekilde söyleyebilirim ki forum projesi fakat bir üye konu açtığında ite radio kodu ile yanına bir buton ekletecez ve onun sayesinde biri konu açtığında ona tıklayıp konuya girebilecekler ve oradan cevap yazabilecekler. şuanda ön belleği yani görünüşü yapıyoruz bir kaç kişiyle konuşup şu verdataya resim ekleme olayınıda öğrenmeye çalışıyorum eğer öğrenebilirsem foruma logo ekleyecem :) gerçektençok büyük bir proje sphere 56b kullanıyorum hp-nexielin tavsiye ettiği dhtmlgump ve dtext kullanıyorum... fakat şimdi bizim bu butona eklemek istediğimiz. konuyu açınca radio butonunu nasıl oraya ekleyeceğiz.(Not: ekleyemezsek sağ tarafa bir buton ekleyip ona basınca başka bir dialoga yönlendireceğiz bunuda düşüdük yani :)) sonuca gelirsek bu butona bir üye gelip basacak bir dialog açacaz önüne ve bu konuya ve mesaj yerlerine yazısını yazacak bizde bunları ayarlayıp hpsinin konusuna eklenecek... burasını karıştırmayalım şimdi üye konuyu açınca başka bir üye gelip değişemeyecek. yani 1 üye açtığında sadece gmlere bu mesajı silme ve düzenleme yetkisi verilecek... Mesajı açan üye konuyu ve mesajı değiştirebilecek fakat o üyeden başka bir üye açamayacak... diğerlerini yavaş yavaş ayarlayacaz projemiz biter bitmez u-s de yayımlanacak... Ve Gerçekten bu proje için çok uğraşıyoruz. Nedenmi; dersiniz ki sitenin forumu var... Fakat bugün yani bu tarihe kadar kaç tane oyun varki forumu hergün güncel her dk yöneticiler açık... 1-2 hariç hiç... Ama oyun içi olduğunda taşı olacak taşa tıkladığı anda istediği duyuruyu yapabilecek. Ve Üyelerde bu durumda en fazla 30dk da bir (staffların açık olduğu vakitlerde tabi) yani en geç 30 dk sonra cevap alabilecek. Veya diyelim ki oyunda staff yok 100 lerce mesaj var sıra sana gelene kadar oyunda diilsin. Napacan hemen sorunu yaz sonra yönetici gelsin cevaplasın... Böylece sen ertesi gün oyuna girdiğinde cevap verilecek. peki birikecek bu mesajlar ne olacak diyorsunuz. O zamanda sorununu halleden üye teşekkürünü eder altınada mesaj siline bilir yazar olur biter. Bu sayfanın en üst kısmında sorununuz halledilmiş ise silinebilir yazmalısınız. olarak uyarı verilecek. Eğer bu cevap verilmez ise 1 hafta müddet verilir 1 hafta sonra mesaj silinir... :D inş. tarih ayarlamaları falanda yapacaz :D
Master
59.2997
Bu tarz bir sistem sql ile entegre şekilde kodlanırsa daha sağlıklı, daha verimli ve daha kısa olur. Diğer türlü taglar vs hem uzun sürer hem de sphere için ayriyetten bir külfet olacaktır.
Slothere : Bu tarz bir sistem sql ile entegre şekilde kodlanırsa daha sağlıklı, daha verimli ve daha kısa olur. Diğer türlü taglar vs hem uzun sürer hem de sphere için ayriyetten bir külfet olacaktır.

ya öylede yapılrıda onun için o kodları yazmayı bilmek gerek değilmi :) benim amacım bunun üzerinden yapmak şuanda ilerde geliştirip kodları kısaltacaz ztn sphere her yeni versiyonuyla beraber kodlar kısalıyor yakında spherede böyle bir sorun kalmaz gibime geliyor :D

forumdan resimler;





xwerswoodx :
DC-Game :

ON=4
if (<tag0.mesaj1> == 0)
src.sysmessage @58,,1 Mesaj yok yazabilirsin.
sdialog d_mesaj1
else 
src.sysmessage @38,,1 Mesaj var yazamassın.
return 1
endif

Bu şekilde dener misn ?


bunun olmadığını üstte yazdım ya aynı kod :(

Nasıl aynı kod kör müsün bir daha bak bakalım :S
DC-Game :
xwerswoodx :
DC-Game :

ON=4
if (<tag0.mesaj1> == 0)
src.sysmessage @58,,1 Mesaj yok yazabilirsin.
sdialog d_mesaj1
else 
src.sysmessage @38,,1 Mesaj var yazamassın.
return 1
endif

Bu şekilde dener misn ?


bunun olmadığını üstte yazdım ya aynı kod :(

Nasıl aynı kod kör müsün bir daha bak bakalım :S


o dialog demiş sen s dialog demişsin :)
Novice
-0.500001
IF (<SRC.ISGM>)
SDIALOG d_Xx
ELSE
IF (<TAG0.XX>)
SRC.SYSMESSAGe Xx
ELIF (<SRC.TAG0.XX>==<TAG0.Xx>)
SDIALOG d_XX
ELSE
SDIALOG d_Xx
ENDIF
ENDIF
RETURN 1

Dialog Ve Tagları Yaz Biraz Uras Olur
Arkadaşlar axons (mustafa) arkadaşımız sayesinde sorun çözülmüştür. Kendisinede herkesede yardımından dolayı teşekkür ederim :)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.