Herkese merhaba,
Yapmaya çalıştığım şey kulağa saçma gelebilir, ancak kafamdaki sahneyi oluşturabilirsem eğlenceli olacağa benziyor.
Amacım, Cove'da bir kuşatmayı canlandırmak, ve birkaç arkadaşım ile NPC'lerin arasında yer almak. Yıllar öncesinden hatırladığım kadarıyla NPC'leri yarattım, ancak bazı sorunlardan dolayı ilerleme kaydedemedim.

1) Surların üzerinde dizeceğim okçuların surlardan yere ok atabilmesini nasıl sağlayabilirim? Bunu sadece hazırlayacağım longbow ile yapabilmeyi tercih ederim eğer imkanı varsa. Aynı şekilde büyücülerin de yüksekten büyü atabilmesinin imkanı var mı?
2) NPC'ler yazdığım kod ile NPCSeeNewPlayer ile istediğim oyuncuya saldırabiliyor, ancak bir NPC'ye nasıl saldırtabilirim? MonsterFight ayarını da yaptım, ancak başaramadım.
** Sonradan aklıma geldi, yaratıklara ayrı tag, guardlara ayrı tag versem NPCSeeNewPlayer'da tagleri kontrol ettirsem, eğer o tag varsa saldırtabilir miyim? Onu nasıl yapacağımı bilmiyorum malesef
if (<src.kills> > 0)
return 1
else
face
attack <src.uid>
return 0
endif
3) Priest tadında NPC'ler hazırlıyorum ve bunları savaş alanına saçacağım. Savaşçıların gücü belli bir seviyeye düştükten sonra "heal" diyor ve priest ona dönüp heal büyüsü atacak. Heal diyen adamı nasıl bulup ona heal atabilirim?
On=*Heal*
// face
// cast 29
return 1

Umarım sabahın yedisinde istediklerimi anlatabilmişimdir uykusuz uykusuz...
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Bu konu uykusuzluk tarafından düzenlendi(2009-09-10 00:40, 14 yıl önce)
eğer pk yaarsan ztn otomatik atağa geçerler :D
ilk olarak surların üzerinden saldırtabilmen için tiledata üzerinde değişiklik yapman lzm.

2.olarak xwesvoodx inde deiği gibi pk lar mavilere otomatik saldırıyor. Ama mavi saldırmaz o yüzden pk olan npc nin @attack triggerından saldırdığı npcninde ona attack vermesini sağlayabilirsin.

pristler için @environchange (tam yazılşı gelmedi aklıma) triggerını kullanabilirsin.
Prest için forchars da kullana bilirsin player_spechde on=@*heal* dediginde 20 kare icinde prest varsa .healle yapsın .heallede heal yazan adama heal bassın gibi bi sistem yapabilirsin aklıma ilk böle bişi geldi daha kısa daha basit yolu varsa arkdaşlarım yardımcı olur umarım bende yardımcı olabilmişimdir. Kulelerin üstüne dizicegim yaratıklar ok ve büyü atsın demişsin Büyücülere in vaspor büyüsü ver Dier yaratıklarda depremden etkilenmez yaparsın seenewplayer oldugunda direk deprem atar mage üstten büyü atmıs olur =) alternatif çözümler belqi saçmalamısımdır ama yane belqi bu sözlerden aklına bişiler gelir :P

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.