Merhaba,

Uzun bir aradan sonra, özlem duyduğum için hazır sunucumu 6x client ile entegre ederek oyuna giriş yaptım. Genel olarak bir problem yok ancak eskiden kullandığım bazı yaratıklar, eşyalar ve binekler oyun içinde gözükmüyor. (Bazı ML itemları gözüküyor)

Şimdi sorum şu;
Michelangelo, InsideUO vs gibi programların yardımıyla eski mul dosyalarımın içindekileri yani görüntüleri tek tek kayıt etsem (tiledata ve verdata içindekileri) bunları 6x clientte görünür hale nasıl getirebilirim? Hangi programı kullanaraktan hangi dosyayı verdata olarak kullanacağım? Veya 6x client'in verdatayı da kullanmasını sağlamanın bir yolu var mıdır? Şu an 6x client kullanan bir sunucunun verdata dosyası kullandığına da şahit oldum. Ancak "Hex Editor" vasıtası ile clienti incelediğimizde içinde verdata.mul tanımlı bile değil. Yani bu 6x'ten verdatayı kaldırmışlar,e iyi etmişler de, biz yıllarımızı verdik bize nolacak? :p

Konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşların açıklayıcı bir anlatımını, mümkünse tutorial tadında yazmasını rica ederim.

Saygı ve sevgilerimle
İyi bayramlar

Master
59.2997

Yanlış hatırlamıyorsam verdata içindeki dosyalar farklı mul dosyalarında yer almaya başladığından beridir tek başına verdata iş görmüyordu.

İlgili dosyaları, ilgili mullara aktarmak için de şöyle bir exe kullanıyorduk:

https://mirror.sphere.torfo.org/tools/MUL%20Tools/verdata2mul.exe

Not: Dosyayı ne olur ne olmaz bir taratın. Biz zamanında kullandık, sıkıntı yoktu. Adres güvenilir, sphere ekibine ait bir domain. Fakat bir taratmakta fayda var, sorumlu olmak istemem.

Öncelikle ilgin ve desteğin için teşekkür ederim Slothere,

Hedefe çok yaklaştığımı hissediyorum ancak bir farklılık olmadı, bu aşamaya geldim (linkte) ancak oyun içinde hala gözükmüyor.

https://imgur.com/a/q02le

 

Yani art.mul, anim.mul, gumpart.mul, skills.mul, tiledata.mul 'u patchlediğini söylüyor.


Acaba ekledi de farklı slotlara mı ekledi, yani scriptsel düzeltmem mi kaldı acaba, Inside UO'da gösteriyor itemları, ama File Paths'den verdatayı göstermesemde hala verdatayı okuyor gibi geldi bana. Çünkü slot numaraları aynı, o kadar güzel patch yapsaydı zaten oyunda da gözükürdü.



Bu konu serveradmin tarafından düzenlendi(2017-09-03 13:45, 6 yıl önce)
Master
59.2997

Detaylarını çok bilmiyorum. Bu yazılımı en son 2007'de mi ne kullanmıştım. Elbette birebir verdata kullanır gibi kullanamayacağını tahmin ediyorum. Client yapıları aynı değil. 2x serisi gibi değil. Birebir istediğini elde edebilir misin o konuda da pek bilgim yok. Daha bilgili birileri varsa paylaşacaklarını umuyorum.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.